شناسهٔ خبر: 14935710 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

رئیس سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی:

جهاددانشگاهی تنها مرکز ارایه تست‌های ژنتیک پیش از تولد کشور است

رئیس سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی با اشاره به فعالیت‌های مرکز مشاوره ژنتیک این نهاد اظهار کرد: این مرکز تنها مرکزی است که  تست‌های ژنتیک پیش از تولد را انجام داده و از معدود مجموعه‌های دارای مجوز اجازه سقط جنین در استان است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، دکتر سیدعلی‌اکبر شمسیان روز گذشته، 6 شهریور ماه، همزمان با هفته دولت در مراسم بهره‌برداری از درمانگاه تخصصی هپاتیت و کبد و مرکز مشاوره ژنتیک جهاددانشگاهی استان اظهار کرد: مرکز مشاوره ژنتیک عمدتا نقش پیشگیری از بروز بیماری‌های دوران بارداری و پس از تولد را داشته و مرکز هپاتیت و کبد نیز در حوزه پیشگیری و درمان فعال خواهد بود.

وی ادامه داد: مرکز مشاوره ما می‌تواند از بروز ناهنجاری‌های تولد جلوگیری کند. کادر اجرایی آن نیز عمدتا از متخصصین آموزش‌یافته در داخل و خارج از کشور است. این متخصصین توانایی مشاوره به خانواده‌ها پیش از ازدواج، پس ازآن و حین بارداری را دارند.

شمسیان با بیان اینکه این مرکز تنها مرکزی است که در کشور تست‌های ژنتیک پیش از ازدواج را انجام می‌دهد، عنوان کرد: سالانه در کشور ما تعداد قابل توجهی از کودکان با ابتلا به بیماری‌هایی نظیر هموفیلی، تالاسمی، سندروم داون و...  به دنیا می‌آیند که علاوه بر میلیون‌ها تومان هزینه‌ای که باید صرف نگهداری  از آن‌ها شود، مشکلات روحی و روانی زیادی را به خانواده‌های خود منتقل خواهند کرد.

رئیس سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی تصریح کرد: مرکز تخصصی هپاتیت و کبد نیز از نظر ساختاری تفاوتی با سایر مراکز ندارد، اما ویژگی این مرکز آن است که از مشاوره گروه هپاتیت جهاددانشگاهی استان بهره‌مند است.

وی اضافه کرد: در واقع این مرکز ماحصل تحقیقات و پژوهش‌های این گروه است و در حال حاضر نیز می‌توان از این مرکز برای درمان و پیشگیری بهره برد.

شمسیان با بیان اینکه گروه تخصصی هپاتیت جهاددانشگاهی خراسان رضوی توانسته ارتباطات خوبی با مراکز مشابه در داخل و خارج از کشور برقرار کند، عنوان کرد: نتیجه این اقدامات می‌تواند به پژوهش‌های موثر و مفید برای درمان و پیشگیری از این بیماری‌ها بیانجامد. در حال حاضر بیماران زیادی به هیپاتیت c که از طریق سرنگ توسط معتادان منتقل می‌شود، مبتلا هستند و تلاش داریم که در این حوزه نیز فعالیت‌های زیادی انجام دهیم.

رئیس سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی  اضافه کرد: گروه پژوهشی هپاتیت جهاددانشگاهی استان 12 سال در خصوص این بیماری فعالیت پژوهشی دارد و امروز پا به عرصه درمان گذاشته است. امیدواریم در آینده این تلاش‌ها تاثیر خود را نشان دهد. باید توجه داشت افرادی که به هر دلیلی به این بیماری‌ها مبتلا می‌شوند، حق حیات دارند و امیدواریم این مرکز بتواند با حمایت مسئولین فعالیتی مستمر داشته باشد.

وی تاکید کرد: باید توجه داشت براساس بیانات مقام معظم رهبری مردم ولی‌نعمت ما هستند و تمام تلاش جهاددانشگاهی نیز خدمت و تکریم مردم بوده است.

انتهای پیام