به گزارش نامه نیوز، مشاور رئیس جمهور گفت: آقای ناطق همه ویژگی های یک اصولگرای تمام عیار را دارد. نمی دانم الان چه شده که فضا دست آدم های کم ظرفیت افتاده و نمی توانیم مرامی مثل مرام ناطق نوری را جلو ببریم.
رئیس سازمان مناطق آزاد ضمن انتقاد از «بی انصافی ها» نسبت به دولت عنوان کرد: از بس این دوستان هیاهوی غیر عادی و فضاسازی های نابجا راه می اندازند، نمی گذارند حقایق به گوش مردم برسد.
ترکان همچنین با ابراز تردید نسبت به رویکرد مثبت مجلس فعلی در قبال دولت یازدهم گفت: شما واقعا فکر می کنید این مجلس چقدر همراه تر از مجلس نهم است؟ از رایی که به آن فرد خاص که بالای 200 رای آورد، مشخص است که این مجلس چقدر همراه و همسو دولت است.
وی ضمن انتقاد از رفتارهای برخی اعضای جامعه روحانیت نسبت به روحانی گفت: آقای روحانی جزو بنیان گذاران روحانیت مبارز تهران است. بعضی از این کسانی که الان در جامعه روحانیت مبارزه تهران تشریف آورده اند، اصلا ساکن تهران نیستند که بگوییم جامعه روحانیت مبارز تهران هستند.
متن کامل گفتگو با اکبر ترکان در زیر می آید:
انتخاب: برخی از منتقدان بر این باورند که دولت تمام انرژی خود را در بحث سیاست خارجی متمرکز کرده است و مسائل اقتصادی و داخلی را رها کرده است. ارزیابی شما از این نظرات چیست؟
ترکان: من هم این مسئله را که دولت همه کوشش و تمرکز خود را بر روی برجام گذاشته تایید میکنم، اما این عین کار اقتصادی است؛ یعنی برای اینکه اقتصاد کشور حرکت رو به جلو داشته باشد باید روی برجام تمرکز می شد که این اتفاق افتاد. اگر موضوع برجام را رها می کردیم و وضعیت قبل تدوام پیدا می کرد، آیا قادر بودیم امروز نفت صادر کنیم؟ خیر؛ قادر نبودیم. در نتیجه سیاست های سابق، اوضاع خیلی سختی پیدا می کردیم. کسی که این مسائل را تفکیک می کند و می گوید برجام یک موضوع است و اقتصاد یک موضوع دیگر، خب این تشخیص دقیق نیست. در واقع، برجام به مثابه همان بحث اقتصاد و معیشت مردم است. اگر برجام نبود امروز معیشت ما دچار مشکل بود و فشارهای بین المللی ما را به وضعیت سختی می کشاند و کارخانه ها نمی توانستد ارز مورد نیازشان را تامین کنند. اگر برجام نبود، معلوم نبود قیمت دلار امروز چقدر بود، کما اینکه با فشار اولیه که در زمان دولت گذشته، روی نفت وارد شد ما شاهد بودیم که یک مرتبه دلار 1200 تومانی به دلار 3600 تبدیل شد. دولت یازهم با همین قیمت اداره امور کشور را عهده دار شد. اگر آن روند ادامه پیدا می کرد کسی نمی تواند بگوید امروز دلار کجا بود، کسی نمی تواند بگوید ما کالای اساسی می توانستیم تامین کنیم یا خیر، کسی نمی تواند بگوید گوشت و مرغ کیلویی چند بود، کسی نمی تواند بگوید کالای اساسی مردم چگونه تامین می شد .
انتخاب: سخنان شما صحیح است اما چرا جناب رئیس جمهور در این مورد شفاف تر با مردم سخن نمی گوید؟
ترکان: همکاران در دولت اعلام می کنند، این کافی نیست؟
انتخاب: اما توقع بسیاری از دوستداران آقای روحانی این است که ایشان و دولت اطلاع رسانی مناسب تری نسبت به دستاوردها انجام دهند؟
ترکان: هرکدام از وزرا حوزه خود را توضیح می دهند و آقای رئیس جمهور هم کلیات را. اینکه تورم کنترل شده یک کلمه است اما باید دید که چه عاملی باعث شده تورم کنترل شد؟ تورم موقعی کنترل می شود که بتوانیم عرضه پول را مهار کنیم. تورم موقعی کنترل می شود که عرضه کالا به اندازه کافی در جامعه اتفاق بیافتد. اگر تقاضایی باشد که در مقابلش عرضه کافی نباشد سطح عمومی قیمت ها بالا می رود. بنابراین هم مهار تقاضا هم تامین عرضه باید اتفاق بیافتد تا بتوانیم بگوییم تورم مهار شده است. آقای روحانی کلمه آخر را می گوید که تورم ما الان زیر ده درصد است ولی اینکه چه فرآیندهای پیچیده و سنگین و فنی انجام شده تا به این نقطه رسیدیم را وزرای دولت توضیح می دهند.
در مجموع، از نگاه من، آقای روحانی به اندازه کافی صحبت فرمودند، با این حال بی انصافی دربعضی رسانه های عمومی نسبت به دولت وجود دارد که آنها مانع این می شود که حرف های ایشان درست منتقل شود. از بس این دوستان هیاهوی غیر عادی و فضاسازی های نابجا راه می اندازند، نمی گذارند حقایق به گوش مردم برسد.
انتخاب: بخشی از طیف حامیان دولت بر این باورند کابینه آنطور که باید و شاید همراه و همسو با آقای رییس جمهور نیست. ارزیابی شما چیست؟
ترکان: ما وقتی می گوییم دکتر روحانی و ظرفیت های ایشان را تحسین کرده و عملکردش را نیز تایید می کنیم، به این معنا نیست که ضعفی وجود ندارد. وقتی وزارتخانه ها را تک تک نگاه می کنیم با نقاط قوت و ضعف مواجه می شویم. آنچه که ارزیابی می شود کارنامه نهایی است. یعنی اگر فردی از وزرا ضعف و نارسایی هایی هم دارد موفقیت هایی هم دارد. برای مثال، وزیری نمره اش 14 می شود. خب، این ارزیابی ما از این فرد مثبت است اما این بدین معنا نیست که نمره 14 اشکال ندارد. 14 یعنی 6 غلط دارد و ارزیابی های ما براساس ضعف ها و قوت ها است.
انتخاب: به طور کلی کابینه را همراه دکتر روحانی می دانید؟
ترکان: به صورت کلی بله، نارسایی هایی داشته ایم. البته من نمی خواهم انگشت روی یک مورد خاص بگذارم ولی بالاخره بخش هایی از دولت هستند که درخشان نبوده اند.
انتخاب: مجلس جدید را چگونه می بینید؟ آیا شرایط فعلی را برای خانه تکانی در دولت مناسب می دانید؟
ترکان: شما واقعا فکر می کنید این مجلس چقدر همراه تر از مجلس نهم است؟ از رایی که به آن فرد خاص که بالای 200 رای آورد، مشخص است که این مجلس چقدر همراه و همسو دولت است.
انتخاب: پس این مجلس را آنچنان هم همسو با دولت یازدهم نمی دانید.
ترکان: میخواهم بگویم آیا شما اطمینان دارید که اگر آقای روحانی وزیری را بخواهد جایگزین کند و پیشنهاد دهد این مجلس بهتر از مجلس قبلی با او رفتار می کند؟ چگونه می توانیم مطمئن باشیم که اینها بهتر از آن مجلس رای می دهند، در حالیکه شاهد بودیم آن فرد خاص که در مجلس قبل رای نیاورد، الان بیش از 200 رای آورده است.
انتخاب: اردوگاه اصولگرایان را در چه وضعی می بینید و راهبرد آنان برای آینده چیست؟
ترکان: ارزیابی فعلی درمورد اینکه اصولگرایان چه خواهند کرد زود است ولی آنچه من می بینم این است که در جبهه اصولگرایی، عده ای با توجه به مواضع معتدل و عاقلانه ای که دارند، نزدیکی بیشتر با روحانی را می پسندند، از این جمله پالس های مثبتی است که آقایان لاریجانی ، مصباحی مقدم و... می فرستند. براین اساس می توانیم به این جریان خوشبین باشیم.
انتخاب: نظر شما در رابطه با شدت گیری هجمه ها علیه دولت و شخص رئیس جمهور چیست؟
ترکان: در باقی نقاط دنیا وقتی انتخابات تمام می شود و تکلیف معلوم می شود، رقیب بازنده به رقیب برنده تبریک می گوید و همه سراغ کار خود می روند. نمیدانم چطور شده که در کشور ما وقتی انتخابات تمام می شود هیجکس ول نمی کند. رقیب بازنده شروع می کند به جنجال کردن و دست برنمی دارد و تا انتخابات بعدی هم بیکار نمی نشیند و اقدام به کارشکنی می کند. به نظر من، ما باید این اخلاق را یاد بگیریم که برنده انتخابات را کمک کنیم نه اینکه سنگ بیاندازیم. آقای ناطق نوری صبح انتخابات تماس گرفت و به رئیس دولت اصلاحات تبریک گفت. او مرد و مردانه ایستاد و به دولت وقت کمک کرد. آقای ناطق نماد اصولگرایی است، یعنی اگر بخواهیم بدانیم معیار اصولگرایی چیست، به نظر من، آقای ناطق همه ویژگی های یک اصولگرای تمام عیار را دارد. نمی دانم الان چه شده که فضا دست آدم های کم ظرفیت افتاده و نمی توانیم مرامی مثل مرام ناطق نوری را جلو ببریم.
انتخاب: چرا جبهه اصولگرایی از مسلک و مرام اصولگرای قدیمی چون ناطق نوری فاصله گرفته است؟
ترکان: اصولگرایان مدتی تحت تاثیر افراطیون قرار گرفتند و اصلی ترین چهره اصولگرایان از آن ها فاصله گرفتند. نتیجه اش هم این است که الان وجهه اصولگرایان ضربه خورده است. این به خاطر آن است که اصولگرایان تحت تاثیر افراطیون قرار گرفته اند و از شخصیتی مثل آقای ناطق فاصله گرفته اند. باید بگویم اینها زیان کردند. زیانشان این است که الان در افکار عمومی جامعه تا می گویند اصولگرا، همه یاد احمدی نژاد می افتند. به نظر من، شان اصولگرایان بیش از این است که با احمدی نژاد مساوی شود. حیف اصولگرایی است. امیدوارم اصولگرایان حرکتی اساسی کنند و به خودشان بیایند و شرایط خود را با چهره های قدیمی مثل آقای ناطق وفق دهند.
انتخاب: انتخابات نزدیک است. اخیرا برخی اشخاص در جامعه روحانیت مبارز از احتمال حمایت از روحانی در انتخابات سخن گفته اند. سئوالی که در این میان پیش می آید که ایت که چرا آقای روحانی در جلسات جامعه روحانیت مبارز شرکت نمی کند؟
ترکان: آقای روحانی جزو بنیانگذاران روحانیت مبارز تهران است. یادمان باشد که روحانیت مبارز تهران از کجا شکل گرفت. آقای روحانی همان است که قبل از انقلاب در مسجد ارک تهران برای اولین بار واژه امام را به کار برد. آقای خمینی را مردم بعنوان آقای خمینی می شناختند، اولین بار آن کسی که گفت امام، آقای روحانی بود. هویت روحانیت مبارز تهران با افرادی مثل آیت الله هاشمی، آیت الله مهدوی کنی و دکتر روحانی شکل گرفت. بعضی از این کسانی که الان به جامعه روحانیت مبارزه تهران تشریف آورده اند، اصلا ساکن تهران نیستند که بگوییم جامعه روحانیت مبارز تهران هستند. در ضمن، آقای روحانی خود از اصلی ترین چهره های مبارز تهران است و کسی نمی تواند ایشان را جدا از جامعه روحانیت بداند .
انتخاب: بالاخره دلیل اصلی عدم حضور اقای روحانی در جلسات چیست؟
ترکان: شاید مشغله شان زیاد است، شاید هم بعضی از دوستان باید بیشتر کوشش کنند که آقای روحانی را داشته باشند. آقای روحانی درست مانند آقایان هاشمی و ناطق جزو شناسنامه ها هستند.