زهرا ساعی در گردهمایی فرهنگيان آذربايجان شرقي با بیان اینکه سیر تحولی و نظام آموزشی در کشور را می توان به سه دوره تقسیم کرد گفت : دوره اول که مربوط به ایجاد مدارس مدرن در کشور می شود که از دوره قاجاریه و به همت افرادی چون امیرکبیر مدارس مدرن ایجاد شد و شهر تبریز مانند سایر حوزه ها که همیشه پیشرو بوده به عنوان شهر اولین ها اولین مدارس نوين نیز توسط میرزا حسن رشدیه درتبریز تاسیس شد و دوره دوم دوره ای است که آموزشدر این دوره همگانی شد و نظام آموزشی شکل گرفت و مدارس به صورت گسترده فعال گشت و در دوره سوم که مهمترین دوره است دوره پس از پیرروزی انقلاب اسلامی مي باشد که رویکردهای آموزش و پرورش تغییر یافت و بر اساس نیازهای نظام جمهوری اسلامی ایران برنامه ریزی و سند تحول نظام آموزشی تدوین و مبنای فعالیت نظام آموزشی قرار گرفت.
وی با بیان اینکه جامعه ایران در حال گذر از سنت به مدرنیته می باشد گفت: در حوزه مسایل فرهنگی و اجتماعی تغییراتی در جامعه ایجاد شده است و نقش آموزش و پرورش در این زمینه بسیار اساسی و تاثیر گذارمی باشد تا با توجه به آسیب ها و مسایل اجتماعی و فرهنگی کشور نقش آفرین باشد.
عضو کمسیون اجتماعی مجلس بیان کرد: در حوزه مسایل تربیتی و پرورشی نیروهای انسانی در اولین قدم خانواده ها مطرح می باشند و خانواده اولین جامعه اي است که فرد در آنجا متولد و تربیت می شود و در قدم بعدی آموزش و پرورش و نظام آموزشی جای می گیرد که در دوران طلایی و حساس تربیتی هر فرد بسیار تاثیر گذار است.
ساعی افزود: مبنای کار و رویکردهایی که نظام آموزش و پرورش بعد از انقلاب بر آن استمرار یافته مباحث دینی و تعلیمات دینی و انسانی است.
وی اضافه کرد: سرمایه های اجتماعی هر جامعه توسط آموزش و پرورش آن جامعه تربیت می شود که این وظیفه بعد از آموزش و پرورش بر عهده آموزش عالی می باشد و چهارمین نقش را رسانه های عمومی بر عهده دارند که در بررسی های انجام یافته مشخص می شود خانواده در کنار آموزش و پرورش اساسی ترین نقش را برعهده دارد.
ساعی با شاره به اینکه آموزش و پرورش تلاش فراونی برای آموزش و تربیت در جامعه بر عهده دارد اظهار داشت: در برخی موارد شاهد نقاط ضعف و نواقصي هستیم که باید برای رفع آن ها تلاش مضاعف صورت پذیرد.
وی بیان کرد: در دورانی که بحث توسعه متوازن و پایدار مطرح هست باید نگاه و رویکردمان در حوزه های مختلف اشاعه توسعه فرهنگی و اجتماعی جامعه در کنار توسعه سایر حوزه ها باشد و در این زمینه باید توانمندی معلمان و خانواده ها بالا برود و نظام آموزشي به گونه ای ترسیم شود که بتواند عهده دار تربیت و تعلیم در جامعه باشد.
ساعی اظهار كرد: دولت تدبیر و امید تمام تلاش خود را در زمینه مسایلی که مربوط به آموزش و پرورش می باشد کرده تا مشکلات این حوزه را مرتفع نمیاد اما متاسفانه به دلیل وجود تنگناهای اقتصادی در کشور بیشترین زمان و فرصت خود را صرف رفع مشکلات اقتصادی می کند.
نماینده مردم تبریز اسکو و اذرشهر اضافه كرد : با کمبود بودجه ای که آموزش و پرورش با آن مواجه هست جلسات متعددی با وزیر محترم برای پیگیری مشکلات این قشر برگزار شده تا مطالبات آن ها را در حد امکان حل و فصل نماییم که بخشی از این مشکلات به اعتبارات مربوط می شود.
وي با بيان اينكه تمام تلاش خود را برای حل مشکلات معیشتی ورفاهی و حفظ جایگاه و منزلت فرهنگیان به کار گرفته ایم، ادامه داد: بخشی از مشكلات اين حوزه مربوط به نارضایتی از مدیریت و ساختار است که اين موارد نيز در حال بررسی می باشد.
انتهای پیام/