به گزارش «نسیم آنلاین»،ربیعی در برنامه "نگاه یک" شبکه سیما در بیان بخشی از فعالیتها و دستاوردهای این وزارتخانه در دولت جدید، افزود: درچارچوب اجرای طرح اشتغال و ایجاد کار، در سال قبل اقدامات بسیاری انجام شد که امسال با همت بیشتری در دست اقدام است.
وی با پرداختن به موضوع مهم و پر مخاطب یارانه ادامه داد: یارانه از پیچیده ترین مسائل و مشکلات دولت بوده و هست زیرا این مقوله بدونه در نظر گرفتن تورم سالانه اجرا شده و ادامه دارد.
ربیعی تصریح کرد: مجلس شورای اسلامی سال گذشته حذف 6 میلیون نفر و امسال 30 میلیون نفر را برای وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی تکلیف کرده است. وی اذعان داشت که شناسایی این تعداد یارانه بگیر بسیار دشوار است و احتیاط فراوانی میطلبد.
وزیر تعاون گفت: احتیاط در حذف یارانه بگیران آن هم در موسم انتخابات ریاست جمهوری را قبول ندارم. اگر احتیاطی مشاهده میشود به منظور جلوگیری از ضایع شدن حقوق نیازمندان واقعی است.
ربیعی با بیان اینکه این وزارتخانه پس از شناسایی 85 درصدی مشمولان حذف یارانه دست به کار خواهد شد و اقدام خواهد کرد افزود: به منظور شناسایی بهتر و دقیقتر مشمولان، پایگاه اطلاعاتی دقیقی را تدوین کردهایم که این خود یک گام مثبت و پر قدرت اجتماعی محسوب میشود.
وی تأکید کرد دولت به حذف افراد غیرنیازمند از لیست یارانه بگیران اعتقاد راسخ دارد و افزود: یارانه مستحق اقشار کم درآمد و دهک پایین جامعه است.
ربیعی گفت: قبول داریم که کارگران و کارمندان و بازنشستگان زندگی سخت و دشواری دارند و باید فکری برایشان کرد، پس باقیمانده منابع مالی حاصله از حذف یارانه بگیران را به این قشر از جامعه و به ویژه کارگاه های اقتصادی کوچک که ایجاد اشتغال را به همراه دارند اختصاص خواهیم داد.
وی تأکید کرد: یارانه باید به اشتغال، درمان و بهداشت جامعه وارد شود.
وی گفت: در نظر داریم که برای سال آینده طرح رفاه سفر را برای بازنشستگان ایجاد کنیم تا کمکی بیشتر به این قشر شود.
ربیعی با اشاره به حقوقهای نجومی و دریافتیهای ناعادلانه گفت: این دریافتها از آغاز انقلاب و با ایجاد جریان ناعادلانه اقتصادی به گونهای نامتعارف شکل گرفت و در حال حاضر اصلاح آن انجام شده اما مبارزه با فساد در دولت تدبیر و امید همچنان ادامه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه مبارزه با فساد در اولویت دولت است، افزود: موضوع مبارزه با فساد را باید در قالب یک اجماع ملی در نظر گرفت و پیگیری کرد.
وی یادآور شد: در آغاز وزارتش اقدام به کاهش 35 درصدی دریافتی کارمندان و مدیران این وزارتخانه کرد و در راستای اقتصاد مقاومتی گام برداشت به گونه ای که عدهای از اعضای هیئت مدیره شستا خودجوش برای کاهش دریافتی اقدام کردند.
ربیعی افزود: زمانی خلل و فرج ایجاد شد که برخی چندجا عضو هیئت مدیره بودند که البته با آنها برخورد شد.
وزیر تعاون خطاب به بازنشستگان گفت: خیالتان راحت باشد، خدا نظارت کامل بر صندوق بازنشستگی دارد و ما هم نمیگذاریم حقی از شما ضایع شود.
وی بابیان اینکه دولت نمیخواهد در مقاطع تاریخی تصمیمی مقطعی بگیرد و بعد ولش کندبه امان خدا ادامه داد: دولت برای رسیدگی و رفع منحنی 67 درصدی دریافتی بازنشستگان با بر خلاف مسیر افزایش نرخ تورم، اقدام به افزایش تدریجی 20 درصدی دریافتی آنها کرده که به مرور زمان شکاف پیش آمده را جبران کند.
وی با اشاره به مقوله تامین اجتماعی و نرخ تسهیلات این مجموعه گفت: اقدام به افزایش 34 درصدی آنهم در همه سطوح کردهایم همچنین از سال 93 تاکنون حداقل مزد را نسبت به 12 درصد تورم، 6 درصد افزایش دادهایم که این رقم بطور میانگین 18/7 درصد رسیده است.
ربیعی در مورد بیمه تکمیلی بازنشستگان هم گفت: از محل صندوق بازنشستگی تامین اعتبار لازم انجام شده تا با اضافه کردن جراحی زانو و کم کردن نوبت دهی به لیست تعهدات،به بازنشستگان کمک کرده باشیم.
ربیعی افزود: بر آنیم که جلوی تعطیلی بنگاهها را بگیریم که اشتغال از بین نرود و سطح معیشت مردم پایین نیاید و به این منظور تا به حال وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت: 350 خدمت را در بیمهها اضافه کردیم.
ربیعی در ادامه برنامه نگاه یک شبکه اول سیما به بحث ارتقای کیفیت بیمه ها اشاره کرد و افزود: در مراکز ملکی تامین اجتماعی هنوز با سطح رضایتمندی فاصله داریم، به رغم اینکه خدمات مناسبی در این مراکز ارائه میشود.
وی گفت: روزی که من وزیر شدم بودجه درمان تامین اجتماعی 8 هزار میلیارد تومان بود امروز به 18 هزار میلیارد تومان رسیده است و احتمالا سال آینده نیز به 19 هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کند که ما این رقم را امروز وارد بحث درمان کرده ایم که البته بخشی از این افزایش به خاطر گرانی بود.
وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه با بیان اینکه ما حدود 11 میلیون نفر را بیمه کردیم، گفت: سرانه بیمه آنها 36 هزار تومان شد یعنی 3 هزار و 600 میلیارد تومان فقط بار مالی این بخش شد.
وی افزود: متاسفانه برخی نقد میکنند که چرا این همه افراد را بیمه کردید و افزایش هزینه دادید در حالی که ما آگاهانه این بیمه را انجام دادیم.
ربیعی گفت: ما مطالعاتی انجام دادیم و بر اساس این مطالعات افرادی را بیمه کردیم که بالای 70 درصدشان زیر یک میلیون و صد هزار تومان درآمدشان است و 83 درصد خانوادههایی که بیمه شدند زیر یک میلیون تومان درآمد دارند و 69 درصد از آنها فاقد خانه و شغل بودند.
وی افزود: با این اقدام کار بزرگی صورت دادیم به ویژه این که عمده آنها حاشیه نشین شهرها بودند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه با بیان اینکه ما 350 خدمت را در بیمهها اضافه کردیم، گفت: بیمهها کار بزرگی انجام دادند گاهی بیانصافانه درباره آنها بحث میکنند.
وی با بیان اینکه ما در کتاب ارزش نسبی تلاش کردیم پرداخت ها را عادلانه کنیم افزود: ما خدمات پیوند را اخیرا تحت پوشش بیمه بردیم و فرانشیز شیمی درمانی را در مراکز دولتی رایگان کردیم.
ربیعی گفت: در روستاها تعداد پزشک خانواده 460 درصد افزایش داشتیم و سرانه آن را از 21 هزار تومان به 96 هزار و 520 تومان افزایش دادیم.
وی افزود: داروهای تحت پوشش را به 2 هزار و 300 قلم افزایش دادیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه در زمینه بیمههای روستایی نیز کارهای عظیمی انجام داده ایم، گفت: ممکن است برخی نقد کنند یا برخی از دوستان در مجلس و دولت بگویند که شما نباید زیر بار این همه هزینه می رفتید و باید به اندازه پولی که داشتید بیمه می کردید اما من فکر میکنم این کار مورد نیاز است و باید صورت گیرد.
ربیعی گفت: مادر بحث بیمه عقب ماندگی داشتیم و اگر بیمه ها را تقویت کنیم بیمه مستقل وکارآمد می تواند در آینده در بحث کاهش هزینه ها نیز اقدام کند.
وی در بحث شفاف بودن دخل و خرج بیمهها نیز افزود: ما دو صندوق مهم بیمه داریم که یکی بیمه سلامت است که بخشی از اعتبار آن از درآمد خود بیمه تامین میشود و بخشی را نیز دولت میدهد که در اینجا یک ریال امکان جابجایی وجود ندارد.
وی ادامه داد: در بحث درمان تامین اجتماعی نیز که قبلا زیر نظر وزارت بهداشت بود و در آن موقع نقدهایی زیادی به آن وارد می شد اما از وقتی به حوزه رفاه آمده است هر کس و هر ناظری و سازمان حسابداری بخواهد بر آن نظارت کند من این اجازه را می دهم.
به گزارش شبکه خبر، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: ما در بیمه تامین اجتماعی باید 7.27 درصد هزینه می کردیم اما 9.27 درصد هزینه کردیم یعنی اضافه بر آنچه که باید هزینه می شد هزینه کرده ایم و حاضریم این هزینه ها را منتشر کنیم.
وی ادامه داد: ما از محل 7.27 درصد باید بیمارستان می ساختیم که هزینه ساخت این بیمارستان را از جایی دیگری تامین کردیم.
ربیعی گفت: دو بال بیمه و تولید خدمت با هماهنگی که میان ما و وزارت بهداشت وجود دارد، پروژه اجتماعی دولت با افتخار پیش می رود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بحث آسیبهای اجتماعی نیز افزود: آسیبهای اجتماعی علتهای سنتی به طور کامل تبعیت نمیکند و قالب طلاقهایی که صورت میگیرد علتش بیکاری نیست بلکه نوع و سبک زندگی است و ما در دولت در زمینه کاهش آسیب برنامه جدی داریم.
∎