شناسهٔ خبر: 14929544 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه سیاست‌روز | لینک خبر

آمریکا همیشه برای متهم ساختن ایران، بهانه‌ای دارد

بوی تحریم‌های جدید به مشام می‌رسد!

صاحب‌خبر -

ادعای وزیر خارجه آمریکا مبنی بر متهم ساختن ایران برای ارسال سلاح به یمن و نگرانی از این بابت که این اقدام جمهوری اسلامی تهدیدی برای منطقه عربستان و خود آمریکاست، حاکی ازآن است که به این بهانه مسیر را برای تحریم‌های جدیدترعلیه ایران هموار ‌کنند.
نکته قابل توجه اینکه آمریکایی‌ها درحالی ما را به ارسال سلاح برای یمن متهم می‌کنند که خود در قبال تجاوزات جنگنده‌های سعودی علیه مردم مظلوم این کشور از هیچ حمایت معنوی و مادی دریغ نکرده‌اند، حالا طلبکارانه در قبال جمهوری اسلامی ادعاهای واهی را مطرح می‌کنند.
به بیان دیگر باید بگوییم، آمریکایی‌ها دست‌بردار نیستند چراکه خواسته آنها تنها موضوع هسته‌ای ایران نبوده و نیست. بلکه حمایت از مردم مظلوم و مسلمان یمن هم در این دنیا جرم است.
به گزارش میزان، جان کری وزیر خارجه آمریکا ایران را متهم کرد که به یمن سلاح ارسال می‌کند.
جان کری وزیر خارجه آمریکا که برای گفت‌وگو درباره جنگ «داخلی» یمن به عربستان سفر کرده مدعی شده است «ارسال موشک و تسلیحات پیشرفته نظامی از ایران به یمن تهدید بالقوه‌ای است که دامنه آن فراتر از یمن می‌رود. این تنها تهدیدی برای عربستان و منطقه نیست این تهدید متوجه آمریکا هم می‌شود و نباید ادامه یابد.»
توجه کنید، کری جنگ یمن را یک جنگ داخلی می‌داند در حالی این کشور تا پیش از حمله نظامی سعودی‌ها در حال سپری کردن یک پروسه دموکراسی برای استقرار دولت پس از استغفای منصور هادی رئیس‌جمهور مستعفی و وابسته به آل‌سعود بود. کری همچنین درباره مذاکرات صلح یمن گفت:جنگ در یمن باید پایان یابد و این اتفاق باید هر چه زودتر روی دهد.
پس از این ادعای جان کری که تنها براساس یکسری اظهارنظرات و ادعاها مطرح شد، آمریکایی‌ها به بررسی بسته تازه‌ای از تحریم‌ها علیه ایران پرداختند. یمن بیش از یک سال است که درگیر جنگی ناخواسته گشته که سعودی‌ها آن را به راه انداخته‌اند. سران رژیم سعودی در این مدت هزاران نفر از مردم مظلوم یمن را به شهادت رسانده و شهرها، تأسیسات، مساجد و بیمارستان‌های این کشور را ویران کرده‌اند.
ارتش سعودی که پیشرفته‌ترین سلاح‌های آمریکایی و غربی را در اختیار دارد، با همراهی برخی از کشورهای مرتجع عربی منطقه، علیه یک کشور فقیر که با توطئه‌های خارجی زیادی هم روبه‌رو است، اقدام کرده‌اند اما با مقاومت مردمی روبه‌رو شده‌اند.
اصل ماجرایی که در یمن اتفاق افتاده مداخله در امور یمن، حمله و تجاوز نظامی به این کشور و جنایت جنگی است که آل‌سعود همه آنها را انجام داده و اگر بنا بر قوانین بین‌المللی با این رژیم برخورد شود، مجرم است. سعودی‌ها مرتکب جنایت جنگی شده‌اند و براساس قوانین بین‌المللی، سران این رژیم باید محاکمه شوند.
نمونه‌های چنین واکنشی به جنایتکاران جنگی در تاریخ بسیار دیده می‌شود، پس از پایان جنگ جهانی دوم متفقین با بهره گرفتن از قوانین بین‌المللی تصمیم به محاکمه سران کشورهای متحد در جنگ گرفتند. در جنگ یوگسلاوی نیز پس از دخالت آمریکا و ناتو، جنایتکاران جنگی محاکمه شدند. در جریان جنگ خلیج‌فارس که به سرنگونی رژیم صدام منجر شد، چند تن از سران رژیم از جمله صدام به عنوان جنایتکار جنگی محاکمه و اعدام شدند.
اما حملات نظامی ارتش سعودی و دیگر کشورهای ائتلاف از حمایت‌های آمریکا برخوردار است به گونه‌ای که حتی سازمان ملل هم مجبور به پس گرفتن اعتراض خود به جنایات سعودی می‌شود.
جان کری تأکید کرده است که جنگ در یمن باید هر چه سریعتر پایان یابد اما راه‌حلی برای آن ارائه نداده همانطور که برای پایان جنگ در سوریه راه‌حلی جز کناره‌گیری اسد از ریاست جمهوری قانونی‌اش از دید آمریکایی‌ها وجود ندارد.
عربستان سعودی تحت امر آمریکاست، این رژیم یکی از متحدین استراتژیک ایالات متحده در غرب آسیا و خلیج فارس است و بدون اجازه کاخ سفید اقدامی انجام نمی‌دهد، اکنون حمله به یمن و کشتار مردم مظلوم این کشور با چراغ سبز و اجازه آمریکایی‌ها انجام شده و ادامه دارد. دراین میان نیروهای مردمی و ارتش یمن به مقاومت جانانه پرداخته‌اند که درتصورسعودی‌ها و آمریکایی‌ها نمی‌گنجید.
بیش از یکسال مقاومت بدون حامی و پشتیبان مقابل ائتلاف ضد مردم انقلابی یمن، کار کوچکی نیست. اگر مردم و نیروهای انقلابی این کشورازحمایت برخوردار بودند، شرایط به گونه‌ای دیگر پیش می‌رفت.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در ۲۰ تیرماه ۱۳۹۴ درباره ادعای دخالت ایران در یمن فرمودند؛ «خب، این یک واقعیّتی است؛ یکی از واقعیّتها این است، نفوذ گسترده‌ جمهوری اسلامی. من به این رؤسای جمهور محترممان، هم به رئیس‌جمهور محترم فعلی، هم به قبلی‌ها - که به همه‌ آنها هم احترام می‌گذارم، به همه‌ آنها هم کمک می‌کنم، و از همه آنها و از هر رئیس‌جمهوری که مردم انتخاب کنند و بیاید سر کار، پشتیبانی می‌کنم - همیشه گفته‌ام؛ گفته‌ام: شما امروز به هر کشور اسلامی بروید، مردم آن منطقه اگر آزاد باشند و اجازه داده بشود و شماها بخواهید بروید بینشان، از شما استقبالی خواهند کرد که از سران کشور خودشان چنین استقبالی نمی‌کنند. نفوذ یعنی این دیگر؛ نفوذ یعنی این. از لجِ این نفوذ، صد روز است دارند یمن را می‌کوبند؛ چون می‌گویند شما در یمن نفوذ دارید. خب ما در یمن چه کار کردیم؟ اسلحه بردیم یمن؟ لشکرکشی کردیم به یمن؟ آنها از کشورهای دیگر مزدور انتخاب می‌کنند، دلار نفتی بهشان می‌دهند، لباس ارتشیِ سعودی را بهشان می‌پوشانند، می‌آورند می‌دهند دمِ چَکِ انصارالله! آنها دارند دخالت می‌کنند، ما چه دخالتی در یمن داریم.»
اگر جمهوری اسلامی ایران در یمن دخالت می‌کرد و به آنها سلاح می‌داد و کمک‌های بشر دوستانه خود را می‌توانست مستقیم به آنها برساند، شرایط به گونه دیگری رقم می‌خورد. معادله بازی یمن به هم می‌ریخت همانطور که در سرزمین‌های اشغالی به هم خورده است. جمهوری اسلامی ایران با حمایت ازجبهه مقاومت اسلامی در فلسطین و لبنان توانسته است رژیم صهیونیستی را مهار کند. ایران هر جا هم که حضور داشته و به یاری مردم مظلوم کشورهای اسلامی شتافته رسماً اعلام کرده است و ترسی از این بابت ندارد.
اکنون هم مردم مظلوم یمن از حمایت‌های معنوی و بشردوستانه ایران محروم نیستند، اما شرایط این کشور به گونه‌ای است که مردم و ارتش آن می‌توانند مقابل ارتش سعودی که با سلاح‌های آمریکایی تجهیز می‌شود، ایستادگی کنند و به پیروزی دست یابند.
البته از منظر قوانین بین‌المللی ملت تحت اشغال حق مبارزه دارد. اگر این حق هم از سوی قوانین بین‌المللی اعطا نمی‌شد باز هم ملت و کشور تحت اشغال این حق برایش محفوظ بود.
ملت و کشور تحت اشغال اگر توان مبارزه در برابر حکومت اشغالگر و متجاوز را نداشته باشند، سایر دولت‌ها می‌توانند به این ملت کمک کنند دولت و ملت حاکم که تحت اشغال و حمله نظامی قرار گرفته است از کشورهای دیگر یاری می‌خواهد و هر کشوری که توان کمک داشته باشد می‌تواند در دفع اشغال به آنها کمک کند.
اکنون شرایط یمن هم به همین گونه است، اگر هم ایران به کمک مردم یمن برود، براساس قوانین بین‌المللی تخلفی مرتکب نشده است، این آل‌سعود است که قوانین بین‌المللی را زیر پا گذاشته و به کشتار مردم یمن می‌پردازد.
هنگامی که کویت از سوی صدام اشغال شد، آمریکایی‌ها به کمک دولت کویت شتافتند و این کشور را از اشغال صدام بیرون کشیدند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در ۱۴ بهمن‌ماه ۱۳۹۰ در خطبه‌های نماز جمعه تهران درباره موضوع بحرین هم با اشاره به ادعای حکام بحرین مبنی بر دخالت جمهوری اسلامی ایران در این کشور، این ادعا را دروغ خوانده و فرمودند: «ایران هرجا دخالت کند صریحاً اعلام می‌کند. برای مثال ما در ضدیت رژیم صهیونیستی دخالت کردیم که نتیجه آن هم پیروزی در جنگ‌های ۳۳ روزه و ۲۲ روزه شد. بعد از این هم هرکس با رژیم صهیونیستی مخالفت کند پشتیبان او هستیم و کمکش می‌کنیم. اینکه حاکم جزیره بحرین اعلام می‌کند که ما در این کشور دخالت می‌کنیم حرف نادرستی است چراکه اگر در قضیه بحرین دخالت می‌کردیم ماجرا جور دیگری می‌شد.»
در یمن هم همینگونه است، اگر ایران دخالت می‌کرد و از مردم این کشور به طور مستقیم حمایت می‌نمود، اکنون وضعیت آنها اینگونه نبود.
اما جمهوری اسلامی ایران اعتقاد دارد این مردم هستند که باید سرنوشت خود را تعیین کنند، تأثیر جمهوری اسلامی و نفوذ ایران معنوی است و نیازی به دخالت‌هایی مانند آمریکا و رژیم سعودی ندارد که اقدام به لشکر کشی و تجازو نظامی می‌کنند.
اکنون براساس ادعای دخالت ایران در یمن و اتهام ارسال سلاح به این کشور از سوی ایران، آمریکایی‌ها در پی آن هستند تا تحریم‌های دیگری را علیه ایران وضع کنند. باید توجه داشت که هنوز تحریم‌های اقتصادی هسته‌ای برقرار است در حالی که پس از توافق هسته‌ای باید برچیده می‌شد.
«الیزابت ترودو» سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه آمریکا در همین زمینه اعلام کرد که آمریکا به خاطر سوءظن ایران برای ارسال موشک به شورشیان یمن، بسته جدیدی از تحریم علیه تهران را مورد بررسی قرار می‌دهد. وزارت خارجه آمریکا نیروهای مردمی و ارتش یمن را شورشی می‌خواند و واکنشی به جنایات سعودی‌ها در این کشور ندارد.
آمریکایی‌ها از زمان آغاز بحران و جنگ در غرب آسیا میلیاردها دلار سلاح به کشورهای عربی منطقه فروخته‌اند. اینگونه رفتارهای آمریکا با جمهوری اسلامی ثابت می‌کند که برنامه هسته‌ای ایران بهانه‌ای برای فشارها، تهدیدات و تحریم‌های بعدی علیه جمهوری اسلامی است. هنوز تحریمی برداشته نشده، تحریم‌های دیگر در راه است.
به هر ترتیب باید گفت یکی از علت‌هایی که آمریکا مدام از تهدید و تحریم علیه جمهوری اسلامی سخن می‌گوید این است که استقلال حاکمیتی ایران این کشور را از نفوذ آمریکا خارج کرده است، این درحالی است که واشنگتن و رژیم صهیونیستی سلطه منطقه‌ای بلامنازعه‌ای را در خاورمیانه می‌خواهند که از طریق حکومت‌های دست‌نشانده در منطقه خاورمیانه این سیاست‌ها را دنبال می‌کند. تمام جنگ‌های آمریکا علیه عراق و افغانستان و همچنین جنگ‌هایی که هم‌اکنون در سوریه و یمن در حال وقوع هستند، همه براساس این سیاست طراحی شده‌اند.
از سوی دیگر قدرت لابی صهیونیستی ایپک در کنگره آمریکا باعث شده است که سیاست‌های ضد ایرانی در این نهاد آمریکایی دنبال شود. نفوذ این لابی و تصمیم‌گیری‌های دولتی آمریکا در سطوح آمریکا تأثیرگذار است و از سوی دیگر این لابی در مجامع اقتصادی، دانشگاهی و همچنین رسانه‌های آمریکایی نفوذ بالایی داشته و حمایت بی‌چون ‌وچرای آمریکا از اسرائیل حتی در زمانی که به ضرر خود آمریکا باشد، تضمین می‌کند. ارائه مغرضانه اطلاعات غلط درباره ایران و معرفی این کشور به عنوان حامی تروریسم که از سوی رسانه‌های آمریکایی نیز دنبال می‌شود، نشان می‌دهد که سیاست آمریکا تحت‌تأثیر "دروغ‌های بزرگ" قرار دارد. تهران به دنبال همکاری‌های دوجانبه با تمام کشورهاست و صلح و ثبات منطقه‌ای را در کنار نابودی سلاح‌های هسته‌ای و آزاد شدن سرزمین‌های اشغالی و همچنین عادی شدن روابط با غرب را دنبال می‌کند ولی آمریکا و همپیمانانش بخاطر منافعی که در منطقه دنبال می‌کنند و نیز مشروعیت بخشی به اسرائیل مدام درپی بهانه‌سازی برای تهدیدهای جدید علیه ایران هستند.