شناسهٔ خبر: 14928525 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اطلاعات | لینک خبر

شهر «داریا» در حومه دمشق پس از ۴ سال آزاد شد

صاحب‌خبر -
 

سرویس خارجی: شهر داریا در غرب دمشق، دیروز پس از چهار سال از اشغال تروریست ها آزاد شد و به آغوش دمشق بازگشت.

داریا از اکتبر سال ۲۰۱۲ محل استقرار چند گروهک تروریستی وابسته به «ارتش آزاد» از جمله «لواء شهداء کفرسوسه» و «لواء شهداء الاسلام» بود.با توجه به اهمیت جغرافیایی این شهر و نزدیکی آن به دمشق، ارتش سوریه آن را به محاصره درآورد و روز به روز حلقه محاصره را تنگ‌تر و ارتباط آن با خارج را مسدودتر کرد تا اینکه تمامی ارتباط آن با خارج قطع شد تا اینکه سرانجام چهارشنبه گذشته مذاکرات ارتش با افراد مسلح برای تسلیم خود و شهرک آغاز شد. مذاکرات دو روز طول کشید و سرانجام توافق نهایی حاصل شد و از دیروز با خروج اولین گروه از غیرنظامیان و افراد مسلح، داریا به آغوش دمشق بازگشت.طی توافق حاصل شده، تخلیه شهر داریا از همه افراد حاضر در آن که حداکثر ۸۰۰۰ نفر است، نباید بیش از چهار روز طول بکشد.داریا که قبل از بحران حدود ۲۵۰ هزار سکنه داشت، به مرور زمان از سکنه خالی شد تا اینکه فقط وابستگان افراد مسلح در آن ماندند که طبق توافق به «قدسیا» (در شمال داریا) یا «صحنایا» (جنوب داریا) منتقل می‌شوند.قرار است ۴۷۰۰ نفر از شهر داریا در طول حداکثر چهار روز خارج شوند که ۷۰۰ نفر از آنها عناصر مسلح و ۴۰۰۰ نفر بقیه غیرنظامی هستند. این امر بعد از آن صورت گرفت که گروه‌های مسلح که در داریا با ارتش سوریه می جنگیدند، همه سلاح های سنگین خود را به ارتش سوریه تحویل دادند. با این کار، شهر داریا به طور کامل از عناصر مسلح خالی خواهد شد.

افراد خارج شده حق انتقال اشیای قیمتی، پول و طلا را ندارند اما می‌توانند سلاح شخصی را با خود ببرند.از طرفی ۱۰ دستگاه اتوبوس در مرحله اول از شهر داریا خارج شدند که پنج دستگاه از آنها عناصر مسلح و خانواده‌های آنها را به استان ادلب در شمال سوریه منتقل کردند و پنج دستگاه اتوبوس دیگر فقط غیرنظامیان را به روستای حرجله در ریف جنوبی دمشق بردند. حدود ۳۰ دستگاه خودروی سازمان هلال احمر سوریه نیز برای رسیدگی به موارد انسانی (بیماران و زخمی ها) وارد داریا شدند. شماری غیرنظامی زخمی نیز به مراکز اسکان موقت در روستای حرجله منتقل شدند. در همین حال شماری از عناصر مسلح در داریا نیز گزینه تسلیم شدن به ارتش سوریه را برگزیدند تا به وضعیت آنها رسیدگی شده و از فرمان عفو عمومی بشار اسد رئیس جمهوری سوریه برخوردار شوند. کارشناسان سیاسی می گویند تسلیم شدن تروریست های مسلح در این منطقه، ضربه روحی بزرگی به همقطارانشان در سایر مناطق سوریه وارد خواهد کرد. گفتنی است شهر داریا که میزبان آرامگاه حضرت سکینه(س) دختر بزرگوار حضرت علی(ع) است، چسبیده به فرودگاه نظامی منطقه المزه و گلوگاهی است که غوطه شرقی را به غوطه غربی متصل می‌کند. در خبری دیگر همزمان با اعزام تیمی از سازمان ملل و صلیب سرخ به شهر داریا، دفتر امور بشر دوستانه سازمان ملل از نحوه کمک‌ رسانی به مناطق محاصره شده در سوریه انتقاد کرد.

دفتر امور بشر دوستانه سازمان ملل در بیانیه‌ای اعلام کرد: میانگین ورود کمک‌های انسانی به شهرهای محاصره شده سوریه غیرقابل قبول است و در چند روز اخیر تنها یک کاروان موفق شده وارد محل مورد نظر شود و کمک‌های خود را توزیع کند.

آمریکا و روسیه در آستانه توافق

آمریکا و روسیه به توافق آتش‌بس در سوریه نزدیک شدند. وزیران خارجه آمریکا و روسیه در پی نشست‌های ماراتنی در ژنو درباره توافق مربوط به اجرای آتش‌بس در سوریه به تفاهم رسیدند.

جان کری، وزیر خارجه آمریکا و سرگئی لاوروف، همتای روس وی در کنفرانس خبری مشترک در ژنو بعد از مذاکرات طولانی که بیش از ۹ ساعت طول کشید، گفتند: دو طرف تلاش خواهند کرد در روزهای آینده در ژنو جزئیات نهایی را بررسی کنند. کری افزود:‌ ما بخش اعظم این مذاکرات فنی را که به طور اساسی بر یک آتش‌بس واقعی و بهبود شرایط انسانی متمرکز بود تکمیل کردیم و بعد از این طرف های سوری دور میز خواهند نشست تا بتوانیم مذاکرات جدی را در زمینه نحوه پایان جنگ داشته باشیم. وزیر خارجه روسیه هم تصریح کرد:‌ ما به توافقات مهمی رسیدیم و باید گام‌های نهایی درباره برخی مسائل برداشته شود. در این حال سخنگوی کاخ سفید با ادعای اینکه روسیه با آمریکا درخصوص سرنوشت اسد اتفاق نظر دارد، مدعی شد که اسد عملا نمی‌تواند به اداره امور کشور ادامه دهد. جاش ارنست، با این ادعا که از نظر عملی ادامه اداره امور کشور برای بشار اسد ناممکن است، اظهار داشت: روسیه و آمریکا در مورد ارزیابی سرنوشت اسد و آینده سوریه اتفاق نظر دارند. ارنست افزود: واشنگتن، مسکو را تشویق کرده تا از نفوذ خود استفاده کند و دمشق را برای پایبندی به تعهداتش مبنی بر توقف درگیری‌ها، ادامه مذاکرات بین‌المللی صلح تا تحقق انتقال مسالمت‌آمیز قدرت که خود مسکو نیز آن را بسیار با اهمیت می‌داند، تحت فشار بگذارد.

حمله دوباره جنگنده‌های ترکیه

خبرگزاری رویترز اعلام کرد که جنگنده های ترکیه مواضع گروههای وابسته به نیروهای دمکراتیک کرد سوریه را در شهر مرزی جرابلس در شمال سوریه هدف قرار دادند. گزارش رسانه‌های

‌ترکیه نیز حاکیست، بعداز کنترل جرابلس از سوی نیروهای به اصطلاح ارتش آزاد سوریه با حمایت تانک های ارتش ترکیه، عملیات پاکسازی بمب‌هایی

‌که گفته می شود گروه

تروریستی‌– تکفیری داعش پیش از ترک جرابلس، در بسیاری از ساختمانهای شهر جاسازی کرده، شروع شده است و تا پیش از پایان این عملیات نمی خواهند مردم به شهر بازگردند. این درحالی است که ‏نماینده دائم سوریه در سازمان ملل ضمن تاکید بر اینکه عملیات ترکیه در جرابلس نقض حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه است، گفت: ترکیه خود یکی از اولین حامیان تروریسم در سوریه است. بشار الجعفری گفت: اگر ائتلاف آمریکایی که طی دو سال گذشته به نقض حاکمیت سوریه مشغول است، نبود، ترکیه جرات عملیات نظامی در جرابلس سوریه را نداشت. وی افزود: ترکیه خود اولین حامی تروریست‌ها بود که آن ها را با پول کشورهای عربی به سوریه وارد کرد پس چطور می تواند مدعی شود که در جرابلس با داعش می‌جنگد در حالی که خود اجازه تاسیس این گروه تروریستی را داد و آن را حمایت و مسلح کرد و هزاران خودروی تویوتا و دیگر خودروهای حامل سلاح را برایشان فرستاده است.

خبر دیگر اینکه ارتش ترکیه از سقوط یک فروند هواپیمای بدون سرنشین در شهر «غازی‌آنتپ» واقع در مرز این کشور با سوریه، خبر داد.