مراسم افتتاحيهي سومين کنفرانس بيوالکترومغناطيس ايران به ميزباني دانشگاه خاتم، با حضور دکتر مجيد قاسمي رييس دانشگاه خاتم، مديرعامل بانکپاسارگاد و رئيس کنفرانس، دکتر ساجدي مديرعامل شرکت پيشگامان امين سرمايه پاسارگاد (شناسا) و دبير علمي اين کنفرانس، محققان، کارشناسان، انديشمندان، استادان دانشگاه و جمعي از دانشجويان برگزار شد. اين کنفرانس با حمايت بانکپاسارگاد و شرکت شناسا، از شرکتهاي گروه مالي پاسارگاد برگزار شد.رييس کنفرانس: آمادگي گروه مالي پاسارگاد، براي حمايت از محققان در راستاي تحقق اهداف افق ايران 1404دکتر مجيد قاسمي رئيس دانشگاه خاتم و رييس کنفرانس طي سخناني در خصوص اين کنفرانس توضيح داد و گفت: برگزاري سومين کنفرانس زيستالکترومغناطيس ايران در دانشگاه خاتم در شرايطي برگزار ميشود که به دليل انصراف دانشگاه سمنان، دانشگاه خاتم ميزباني را عهدهدار شد و در کمتر از 50 روز زمينههاي اجرا را فراهم آورد.وي درباره استقبال از سومين کنفرانس زيست الکترو مغناطيس ايران گفت: در کنفرانس سوم با رشد دو برابري مقالات مواجه هستيم.
در اين کنفرانس حدود 60 مقاله پذيرش نهايي شدهاند که به صورت پوستر و سخنراني ارايه ميشوند. رئيس سومين کنفرانس زيست الکترومغناطيس ايران همچنين از دريافت مقالات کارشناسان در اين حوزه از تهران، شيراز، خراسان رضوي، اهواز، اراک، قزوين، مرکزي، اردبيل، چهارمحال بختياري، قم، سمنان خبر داد.وي سپس به ارايه توضيح کوتاهي از علم زيستالکترومغناطيس پرداخت و گفت: اين رشته حوزهاي علمي است که پديدههاي الکتريکي، مغناطيسي و الکترومغناطيسي که از بافتهاي بيولوژيکي ناشي ميشود را بررسي ميکند.وي در ادامه تصريح کرد: در بخش سلامت، علاوه بر حوزه علوم پزشکي که مستقيما با درمان درگير هستند، امروزه گروههاي مهندسي حفاظت و پيشگيري، تشخيص، درمان، از جمله بخشهاي اصلي سلامت محسوب ميشوند. وي در ادامه به تأثيرگذاري زيست الکترومغناطيس در حوزههاي صنعتي، علمي، امنيتي، درماني اشاره کرد و خاطرنشان کرد: شايد در بخش تکنولوژي و درمان انقلابهايي اتفاق افتادهباشد، مانند کاربرد اشعه x يا پرتوهاي هستهاي يونيزان. اما محققان، جامعه اقتصادي را با انقلاب نويني در علوم سلامت روبرو کردهاند. اين انقلاب نوين از تکنولوژي که زندگي روزمره را فراگرفتهاست استفاده ميکند تا توان درماني، تشخيصي، مطالعات زيستي و بيولوژيکي را متحول نمايد. به بيان سادهتر زيست الکترومغناطيس پزشکي انقلاب سيستمهاي پزشکي و پزشکي نوين است. همچنين شايد دو دهه قبل درمانهاي مولکولي را آغاز يک انقلاب ميدانستند ولي امروزه زيستالکترومغناطيس آينده پزشکي را متحول خواهدکرد. دکتر قاسمي در بخش ديگر سخنان خود به موضوع تأثيرگذاري زيست الکترومغناطيس بر حوزههاي ديگر از جمله حوزه پزشکي، حوزه کشاورزي، حوزههاي حفاظتي و زيست محيطي، حوزههاي نظامي و امنيتي، حوزههاي فناوري اطلاعات و بازيهاي يارانهاي، حوزههاي فناوري زيستي اشاره کرد.
وي در ادامه پس از بررسي زيست الکترومغناطيس در عرصه دانشگاههاي معتبر جهان به تأثيرگذاري زيست الکترومغناطيس در آينده کشور از منظر اسناد بالادستي از جمله چشم انداز؛ تصوير مورد انتظار در سال 1404، مطابقت با اهداف کلان سند نقشه جامع علمي سلامت کشور، مطابقت با نظام تحول سلامت کشور و نقش زيست الکترومغناطيس در سند ملي فناوريهاي زيستي جمهوري اسلامي ايران اشاره کرد.وي ادامه داد: يکي از بحثهاي ما در افق 1404 در منطقه منا اين است که بتوانيم کشور اول باشيم. امروز اين وعده را به محققان ميدهم که گروه مالي پاسارگاد آمادگي دارد در راستاي تحقق اهداف افق ايران 1404 از محققان در حوزه زيست الکترومغناطيس حمايت بهعمل آورد.
∎