شناسهٔ خبر: 14926880 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه کاروکارگر | لینک خبر

منافی، رییس هیات مدیره تعاونی مسکن مهر شماره یک سردرود در آذربایجان شرقی:

ما از وزیر راه و شهرسازی پاسخ می‌خواهیم

خود را در برابر اعضاء مسئول می‌دانیم

صاحب‌خبر -

مسکن مهر یکی از پروژه هایی در کشور است که با هدف کمک  به دسترسی آسان تر گروه های آسیب پذیر جامعه به مسکن در کشور شکل گرفت. مسکن مهر گرچه از همان آغاز منتقدان زیادی داشت اما با این حال اجرای آن در دوران  دولت  قبل آغاز شد. باید توجه داشت مسکن مهر علی رغم آنکه همواره با مسایل حاشیه ای همراه بوده اما در مواردی  هم با توانایی مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره شرکت تعاونی های مسکن مهر ، اجرای آن رضایت متقاضیان را به همراه داشته است. یکی از این شرکت های موفق ، تعاونی مسکن مهر  شماره یک سردرود در آذربایجان شرقی است که در شهریورماه سال ۸۶ فعالیت خود را آغاز کرده است. این شرکت اکنون با ۵۹۴ عضو متقاضی  و به ریاست هیئت مدیره ای حسین منافی در حال فعالیت است.  نگاهی به پروژه های متعدد اجرایی این شرکت تعاونی نشان از توانمندی های اجرایی آن دارد نکته مهمی که در تمامی پروژه های این شرکت دیده می شود سرلوحه قراردادن رضایتمندی اعضاء و رعایت حق و حقوق آنان بوده که موجب موفقیت های آن شده است اما با این وجود سوء مدیریت های ناشی از برخی از مدیران دستگاه های اجرایی  اکنون سبب شده که ۱۹۶ نفر از اعضای این شرکت تعاونی در پروژه  مسکن مهر  میخک سلحشوران که توسط شرکت سازه های مرتفع آذربایجان شهرک اندیشه در حال اجراست با مشکل مواجه شوند. در پی انعکاس اعتراضات اعضاء در این راستا با حسین منافی رییس هیئت مدیره تعاونی مسکن مهر شماره یک سردرود  و به نمایندگی از اعضای این تعاونی به گفتگو نشستیم تا درددل های این فعال صنعت مسکن را از نزدیک شنیده و به گوش مقامات اجرایی کشوری و استانی برسانیمن و پاسخ آنان را به صورت عملی و در جهت رفع مشکلات این پروژه  خواهان باشیم. درددلی که باید خود وزیر راه و شهرسازی پاسخگوی آن باشد وزیری که هرچند انتقادات زیادی به اجرای مسکن مهر دارد اما دولت یازدهم و در راس وزارتخانه تحت پوشش خود را موظف به تکمیل و اتمام پروژه های مسکن مهر می داند. در این میان سخنان منافی رییس هیئت مدیره شرکت تعاونی مسکن شماره یک سردرود که در این گفتگو که با صراحت وزیر راه و شهرسازی ، مدیر کل استان، استاندار آذربایجان شرقی ،  اعضای شورای مسکن استان ، فرماندار تبریز را به چالش کشانده  جای تأمل بسیاری دارد سخنانی که با کنار قرار دادن طومار اعتراضی اعضاء بسیار بحث انگیز می نماید امید آنکه مسئولان با نگرشی واقعیت گرانه هر چه زودتر تکلیف نهایی این پروژه متوقف شده را مشخص نمایند.

تبریز -دکتر رضا عظیم آذری- خبرنگار کار و کارگر
  به گفته رییس هیئت مدیره شرکت تعاونی مسکن شماره یک سردرود این شرکت تعاونی در شهریور ماه سال ۸۶ با مطرح شدن اجرای مسکن مهر با ثبت نام اولیه ۱۱۴ نفر فعالیت خود را آغاز کرد.
منافی می گوید: با توجه به اهمیت تأمین مسکن برای اقشار کم درآمد جامعه با تعدادی از علاقمندان هسته اولیه فعالیت این شرکت  در سردرود ریخته شد که پس از ثبت نام اولیه ،استقبال شهروندان سردرودی از آن ادامه یافت و در مرحله نخست تعداد اعضای شرکت به ۳۰۰ نفر افزایش یافت.
رییس هیئت مدیره شرکت تعاونی مسکن شماره یک سردرود ادامه می دهد: از همان آغاز اقدامات شرکت  با تصویب در مجمع عمومی و با برنامه ریزی مدون هیئت مدیره و با مدنظر قرار دادن منافع اعضاء و کسب رضایتمندی آنان شکل گرفته و برهمین اساس  موفقیت ما در اجرا و تحویل ۸۹۰ واحد طی این سالها به اعضاء نمودی از آن است.
وی با بیان اینکه این شرکت در نخستین گام با توجه به تغییراتی که در سیستم مسکن مهر محلات بوجود آمد توانست به ۳۲ نفر از اعضا در فاز ۴  شهر جدید سهند مسکن مهر تحویل نماید اضافه می کند: در ادامه فعالیت توانستیم با تحویل گرفتن ۱۰ هزار و ۲۰۰ مترمربع زمین در جنب پمپ بنرین خسروشهر، ظرف کمتر از سه سال و در سال ۸۹ تعداد ۲۲۸ واحد مسکن مهر در قالب پروژه مکائیل آباد(ولی عصر) با متراژ مفید ۶۲ مترمربع تحویل اعضاء دهیم که این طرح با حضور وزیر راه و شهرسازی وقت افتتاح گردید، در این پروژه اسناد واحدها نیز تحویل متقاضیان شد آورده و وام متقاضیان در این طرح در مجموع ۲۳ میلیون تومان بود در این پروژه برای پروانه، نقشه و پایان کار مبلغ ۹۵۰ هزار از اعضا اخذ شد.
منافی به پروژه دیگر این شرکت تعاونی در منطقه خسروشهر اشاره می کند و می گوید: در این پروژه که در سال ۹۱ به اتمام رسید ۹۶ نفر اعضا صاحب مسکن مهر در متراژ ۷۲ مترمربع شدند در این پروژه آورده هریک از  اعضا ۶ میلیون تومان و وام مسکن متعلقه نیز ۲۵ میلیون تومان بود در این پروژه همانند پروژه قبلی برای پروانه، نقشه و پایان کار مبلغ ۹۵۰ هزار تومان از اعضا اخذ شد. وی از پروژه ۲۴۰ واحدی مسکن مهر واقع در سردرود از دیگر طرح های این شرکت تعاونی نام برد و گفت: این پروژه نیز طی سه سال و در سال ۹۲ تحویل متقاضیان شد که آورده نقدی اعضاء برای مسکن مهر در متراژ ۷۴ مترمربعی بین ۶تا ۷ میلیون تومان و برای متراژهای ۸۷ مترمربعی ۱۵ میلیون تومان بود که با اختصاص وام ۲۵ میلیون تومانی به اجرا درآمد در این پروژه نیز ضمن ارایه سند، برای پروانه، نقشه و پایان کار مبلغی حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان از اعضا اخذ شد.  منافی اجرای پروژه ۲۹۴ واحدی نصر در شهرک اندیشه به صورت خودمالکی را از دیگر فعالیت های این شرکت خواند و گفت: در این طرح زمین پروژه توسط شرکت تعاونی در سال ۸۹ خریداری شده بود که با همان بهای خریداری شده اولیه در اختیار اعضا قرار گرفت در این پروژه آورده نقدی اعضا با توجه به بهای زمین در حدود ۲۴ میلیون تومان بود که با اختصاص وام مسکن ۲۵ میلیون تومانی در متراژهای ۷۲ و ۷۶ مترمربعی در سال ۹۴ به پایان رسید البته هم اکنون در این طرح  تنها اجرای پارگینگ آن  مراحل پایانی خود را می گذراند در این طرح برای پروانه، نقشه و پایان کار مبلغ یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان از اعضا اخذ شده است نکته مهم اینکه قیمت زمین در این پروژه هر مترمربعی از ۷۰ هزارتومان خریداری شده اولیه اکنون به ۶۰۰ هزار تومان رسیده و منافع آن به اعضای طرح اختصاص یافته است.
وی  به پروژه ۴۶۰ واحدی در دست اجرای شرکت تعاونی مسکن مهر شماره یک سردرود در فاز۴ شهر جدید سهند  اشاره کرد و گفت: این پروژه گه هم اکنون با ۷۸ درصد پیشرفت فیزیکی در متراژهای ۵/۸۷ مترمربعی بصورت دوجانبه و با حضور پیمانکار در حال  اجرا است در این طرح آورده نقدی اعضا ۲۵ میلیون تومان و وام مسکن مهر متعلقه ۳۰ میلیون تومان می باشد که امیدواریم ظرف حداکثر ۸ ماه آینده و تا پایان سال  تحویل متقاضیان نماییم در این پروژه نیز هزینه پروانه، نقشه و بیمه حدود یک میلیون و ۶۳۰ هزار تومان برآورد شده است.
رییس هیئت مدیره شرکت تعاونی مسکن شماره یک سردرود تأکید می کند: با یاری خداوند متعال و پشتیبانی اعضا  و تلاش مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره خوشبختانه در هیچ یک از پروژه های اجرایی تحویل شده با مشکل خاصی روبرو نبوده ایم و  تمامی هزینه های ما با ارایه مستندات لازم همراه بوده است مهمتر از همه اینکه توانسته ایم سند تمامی واحدهای مسکن مهر تحویلی را ارایه دهیم معضلی که اغلب پروژه های  مسکن مهر با آن روبرو هستند.
منافی ادامه می دهد: مشکل شرکت تعاونی مسکن مهر شماره یک سردرود از زمانی آغاز شد که در سال ۹۰ در جلسه ای که با حضور مدیرکل راه و شهرسازی استان آذربایجان شرقی برگزار شد طی صورتجلسه ای مقرر شد تعداد ۱۹۶ واحد از پروژه مسکن مهرسازه های مرتفع آذربایجان   که در قالب پروژه " میخک سلحشوران"  اجرا می شود به اعضای واجد شرایط این شرکت واگذار شود.
وی می گوید: اصلی ترین مشکل ما در  پروژه تحمیل کردن هزینه های گزاف و اضافی و بدون مستندات به اعضای ماست هزینه هایی که در مجموع به بیش از ۱۰۰ میلیون ریال در بخش های مختلف در تیپ قراردادهای ارایه شده می رسد.
منافی اضافه می کند: این هزینه ها به گونه ای ارایه شده که به هیج وجه قابل توجیه نیست چرا که در پروژه های مشابه به مراتب کمتر بوده و در مواردی حتی از نرخ اعلامی توسط خود وزارت راه  و شهرسازی نیز بیشتر است.
وی بهای محوطه سازی اعلامی توسط راه و شهرسازی تبریز در این پروژه را از جمله این موارد ذکر می کند می کند و می گوید: در این پروژه هزینه محوطه سازی که برای هر واحد  اعلام شده  بسیار بیشتر و به عیاری حدود ۷ برابر  بیشتر از نرخ اعلامی وزارت راه و شهرسازی برای مسکن مهر  می باشد. منافی با بیان اینکه در این پروژه برای اخذ پروانه، نقشه و پایان کار مبلغی در حدود ۸ میلیون و ۳۷۰ هزار تومان برای واحدهای ۸۷ متری و ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برای واحدهای۶۰ متری   توسط راه و شهرسازی تبریز اعلام شده است اظهار می دارد: این درحالی است این هزینه همانطور که اشاره شد در پروژه هایی که خود ما اجرا کرده ایم بسیار کمتر بوده و ما از اداره راه وشهرسازی می خواهیم اعلام کند براساس چه مبنایی این نرخ را تعیین کرده است.
وی به هزینه های اعلامی انشعابات آب ، برق و گازدر این پروژه اشاره می کند و اظهار می دارد: در حالی که هنوز نه آب ، برق و گازی در این پروژه نصب شده باشد مبلغ کلانی در حدود ۵/۳ میلیون تومان مدنظر قرار گرفته و تاکنون هم هیچ مستندی در این زمینه ارایه نشده است. وی به برخی دیگر هزینه هایی که بیش از نرخ معمول اعلام شده اشاره می کند و می افزاید: برای نصب آسانسور مبلغ ۵/۳ میلیون تومان در نظر گرفته شده که خارج از عرف معمول است و معلوم نیست چرا کورکورانه و بدون کارشناسی درست، هزینه ها تعیین شده اند.
منافی یکی از مهمترین موضوعاتی که سبب بروز مشکلات عدیده برای اعضا شده است را بحث مسایل حقوقی نحوه ارایه پیش قراردادفیمابین پیش فروشنده و پیش خریدار عنوان می کند و می گوید: بر اساس تفاهم نامه سه جانبه موجود سال ۹۰ و نیز صورتجلسه تیرماه ۹۵ تیپ قرارداد  به هریک از اعضا توسط اداره راه و شهرسازی تبریز ارایه شده است این درحالی است که می بایست بر اساس مستندات حقوقی موجود ارایه تیپ قرارداد به اعضا توسط شرکت سازه های مرتفع آذربایجان بعنوان پیش فروشنده صورت می گرفت و متقاضی بعنوان پیش خریدار و اداره راه وشهرسازی استان (تبریز) بعنوان داور مرضی الطرفین نسبت به امضاء قرارداد اقدام می نمودند که این اشکال حقوقی اعضای ما را به شدت درگیر کرده است. وی می گوید: در واقع با این اقدام ارتباط اعضای تعاونی ما دراین پروژه از شرکت تعاونی قطع می شود و این موضوع مورد قبول اعضاء نیست چرا که معتقدند آنان عضو شرکت تعاونی بوده و تعاونی باید پاسخگوی مسایل آنان باشد بر همین اساس چندین بار  نسبت به موضوع اعتراض کرده و با امضای طومار خواستار ایفای نقش تعاونی برای پیگیری و اتمام پروژه شده‌اند. منافی به بحث احتساب سود دوران مشارکت وام مسکن متعلقه به این پروژه قبل و بعد از عقد تفاهم نامه به اعضا را از مشکلات دیگر این پروژه می خواند و می گوید: متاسفانه عدم تحویل مطابق برنامه پروژه سبب شده تا سود دوران مشارکت برای وام مسکن تعلق بگیرد و بنا به شواهد مقرر است این مبلغ از متقاضیان اخذ شود در حالی که اعضا به تعهدات خود عمل کرده و این مجری پروژه بوده که با عدم اتمام به موقع سبب بروز این هزینه کلان اضافی شده است.
وی با اشاره به اینکه با وجود گذشت ۲ سال از زمان قرارداد تحویل پروژه پیمانکار  هیج اقدامی در جهت تکمیل و تحویل پروژه انجام نداده است اضافه می کند:متأسفانه تاکنون هیچ پاسخ قانع کننده ای از سوی اداره راه و شهرسازی تبریز در خصوص موارد متعدد اشاره شده دریافت نگردیده است.
منافی اضافه می کند ما در این خصوص مکاتبات و جلسات متعددی با مدیر کل راه و شهرسازی استان و تبریز، استاندار آذربایجان شرقی ،  اعضای شورای مسکن استان ، فرماندار تبریز، معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ، وزیر راه و شهرسازی داشته ایم ولی متاسفانه هیچ  اقدام عملی را شاهد نبوده ایم جز آنکه مسایل ما به جلسات بعدی بدون نتیجه ارجاع شده است. وی با تأکید بر اینکه ما از وزیر راه و شهرسازی پاسخ  قانع کننده می خواهیم تأکید می کند: ما  خود را در برابر اعضاء تعاونی مسئول می دانیم و می خواهیم بدانیم دلیل تحمیل هزینه های سرسام آور  برای پروژه ۱۹۶ واحدی سازه های مرتفع آذربایجان شهرک اندیشه (پروژه میخک سلحشوران) چیست؟ منافی اضافه می  کند: مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان شرقی و تبریز چرا تعهدات مالی چندین برابری را برای اعضاء این پروژه را  رقم زده اند، چرا  پروژه در زمان مقرر تحویل نمی شود.
وی با تأکید بر روشنگری در این زمنیه و مهمتر از همه اقدام عملی می گوید: شرکت تعاونی مسکن مهر شماره یک سردرود موفقیت خوبی را در اجرا و واگذاری پروژه های قبلی خود به اعضای این تعاونی داشته است و  مسئولان نباید اجازه دهند تا  با مانع تراشی های بی دلیل در پروژه میخک سلحشوران شهرک اندیشه نارضایتی بی دلیل برای اعضا به وجود آید. منافی در خاتمه با قدردانی از همکاری و پیگیری های اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی به ویژه  مهندس نیکحو معاون  تعاون این اداره کل با این شرکت اظهار می دارد: اگر حمایت ها و پشتیبانی های این اداره کل و معاونت تعاون آن وجود نداشت شرکت تعاونی مسکن مهر شماره یک سردرود نمی توانست با قاطعیت فعالیت های خود را تداوم بخشد که در این زمینه قدردان این همکاری های خالصانه بوده و از همه مسئولانی ما را در اجرای پروژه ها یاری کرده اند  نیز کمال تشکر را داریم.