محمود مقیمی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر، با بیان اینکه توتیای دریایی زیستگاه مرجانهای دریایی را بهمخاطره انداخته است، اظهار داشت: افزایش جمعیت خارپشت یا توتیای دریایی عرصه بر مرجانهای جزایر خارگ و خارگو در استان بوشهر تنگ کرده است.
وی با بیان اینکه توتیای دریایی از جلبکها و علفهای دریایی تغذیه میکند افزود: یکی از آبزیان کوچک در خلیج فارس توتیای دریایی استکه این آبزی که به خارپشت دریایی معروف است از جلبکها و علفهای دریایی تغذیه میکند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بوشهر با بیان اینکه چهار سال پیش افزایش توتیا در مناطق مرجانی جزایر خارگ و خارگو گزارش شد تاکید کرد: افزایش توتیای دریایی در خارگ و خارگ هنوز به صورت نگرانکننده ادامه دارد.
مقیمی با بیان اینکه یکی از عوامل افزایش جمعیت توتیایی دریایی را کاهش شکارچیان این آبزی عنوان و خاطرنشان کرد: طوطی ماهیان و مار ماهیان شکارچیان اصلی توتیای دریایی هستند که صید بیرویه تعداد آنها را کم کرده و جمعیت توتیا را افزایش داده است.
وی با بیان اینکه توتیا از جلبکها و بی مهرگان تغذیه میکنند تصریح کرد: با افزایش جمعیت توتیای دریایی به مرجانها که نوزادگاه آبزیان هستند، حمله و از آنها تغذیه و صدمه وارد میکنند.
مقیمی از آغاز مبارزه و تعادلبخشی جمعیت توتیای دریایی در خارگ و خارکو خبر داد و افزود: ادارهکل حفاظت محیط زیست منتظر گزارشهای نهایی است تا مبارزه و تعادل بخشی جمعیت توتیای دریایی را آغاز کند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بوشهر با اشاره به جمعآوری توتیایی دریایی گفت: برای ایجاد تعادل زیست بوم آبهای خارگ و خارگو، توتیای دریایی که صدمات زیادی به جلبکها و طوطی ماهی و مارماهیها میزنند در آبهای خارگ جمعآوری میشود.
وی با بیان اینکه برای جلوگیری از انقراض طوطی ماهی صید اینگونه ماهی ممنوع میشود، گفت: پس از جمعآوری توتیای دریایی برای حفظ ذخائر طوطی ماهیها صید این گونه ماهی ممنوع میشود.