خبرگزاری تسنیم: امیرمحسن شیخان ـ امروزه در هر حوزه و در هر گوشه و کنار از کشور عدهای مشغول فعالیتاند که به اهل آن حوزه شناخته میشوند، این اهلیت این انتظار و توقع را از آنان ایجاد میکند تا در همان حوزه فعالیت خود فعالیتهایی فاخر و ارزشمند در جبهه انقلاب اسلامی که جبهه حق است، انجام دهند.
حال در کنار تمام حوزههای مهم و اثرگذار در جامعه، حوزهای که جامعیت، گستردگی و پختگی بیشتر داشته باشد، در رأس آنها قرار میگیرد و بدون تردید قرآن و عترت ارزش و جایگاهی ویژهتر نسبت به دیگر مسائل دارد، بر اساس آنچه که گفته شد، انتظاری که از حوزه قرآن و عترت کشور میرود این است که علاوه بر تقویت بنیه معارفی خود، به دیگر حوزهها نیز خوراک معرفتی بدهند و آنها را پشتیبانی کنند.
وسعت قرآن و عترت (ع) به حدی است که در چند کلام کوتاه حق آن ادا نخواهد شد، به عبارت دیگر، بحر در کوزه نگنجد، اما در حد توان در پی بهرهمندی از دریای بیکران قرآن هستیم.
حال به مناسبت روز جهانی مساجد درصدد طرح این موضوع هستیم که تاکنون چقدر اهالی قرآن مسئله مساجد را مورد توجه قرار دادهاند و چه فعالیتهای ارزشی در این زمینه داشتهاند؟ در واقع این اهالی قرآناند که باید محور فعالیتهای قرآنی کشور و بلکه تمام حوزههای دیگر باشند و نقشی راهبردی را ایفا کنند.
لزوم تبیین معارف دین علاوه بر اقامه نماز توسط ائمه جماعات
در مسئله مساجد به عنوان پایگاهی مردمی، انقلابی و کادرساز برای جبهه حق، نیاز است ائمه جماعات به عنوان عضوی از جامعه قرآنی کشور علاوه بر اقامه نماز، به تبیین معارف دین و احکام نیز بپردازند. اهمیت این امر چنان است که مقام معظم رهبری از ائمه جماعات به عنوان «محور مساجد» یاد میکنند و میفرمایند: «امامت مسجد شغلی مهم و اساسی است و نباید با نگاهی حاشیهای به این مأموریت مهم، در حق مسجد کم گذاشت، بلکه باید با حضور منظم و با طمأنینه، ادای با کیفیتِ نماز، گفتوگو با مردم و تشکیل حلقههای معرفتی و پاسخ به سؤالات جوانان، حق مسجد را ادا کرد. (دیدار ائمه جماعات مساجد استان تهران 95/5/31)
رسالت ائمه جماعات تنها اقامه نماز نیست
این سخن مقام معظم رهبری در اهمیت جایگاه ائمه جماعات گواه این واقعیت است که باید مسئله مساجد با همت و پشتکاری بیشتر مورد توجه قرار گیرد، بنابراین رسالت ائمه جماعات تنها اقامه نماز نیست، بلکه باید در ابعاد وسیعتری چون تبیین دین نقش ایفا کنند.
فضای حاکم بر مساجد در جریان انقلاب اسلامی فضایی شگرف بود و حکم هسته و مرکز مقاومت را برای آنان ایفا میکرد و این خود به خود ایجاد نشده است، بلکه با همت و فعالیتهای شبانهروزی مسئولین، ائمه جماعات همراه بوده است، در جریان انقلاب هر کسی با داشتهها و نداشتهها خود وارد میدان میشدند و لباس و منصب برای هیچ از آنان جایگاه و قیمتی نداشت، این از جمله عواملی بود که مساجد را به عنوان یک مرکز پویا و فعال مقاومت تبدیل کرده بود.
در جریان انقلاب اسلامی مساجد شور بسیاری داشت، امام شور صرف نه؛ بلکه شوری که به شعور مردم گردآمده در مساجد میانجامید، اکنون نیز این تصور حاکم است، اما نیاز است برای بهره از موقعیت عطا شده از جانب خدا از صدر اسلام، بهترین بهرهها را ببریم و اگر کم برداشت کنیم، کوتاهی خودمان است، خداوند بهانه و موقعیت را قرار داده است، حال ما چگونه از این فرصت در پیشبرد جبهه حق استفاده میکنیم؟
ائمه جماعت لازم است قیمت این موقعیتی را که در آن قرار گرفتهاند بدانند و با ارزیابی فعالیتهای گذشته و تبیین وضعیت موجود، وظیفه خود را دنبال کنند.
انتهای پیام/
∎