شناسهٔ خبر: 14918376 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

معاون وزیر راه و شهرسازی در همدان:

پیشگیری و پیش‌نگری از ایجاد سکونتگاه‌های غیررسمی در اولویت است

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه شهرداری‌ها تسلطی روی ساخت و ساز در حریم شهرها ندارند گفت: پیشگیری و پیش‌نگری از ایجاد سکونتگاه‌های غیررسمی در اولویت است.

صاحب‌خبر -

محمدسعید ایزدی در حاشیه سفر به استان همدان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در همدان اظهار داشت: براساس کارهای کارشناسی از شدت میزان کاهش یافته و جابه‌جایی جمعیتی در موارد خاص ادامه دارد ولی از روند شتابان خود بسیار کاسته شده است.

وی با اشاره به اینکه در گذشته تدبیری در زمینه پیشگیری و پیش‌نگری در ایجاد و گسترش سکونتگاه‌های غیررسمی وجود نداشته است افزود: فرص بر این بوده که در تمام طول دوره‌های گذشته برنامه‌ها روی درمان سکونتگاه‌های غیررسمی متمرکز بوده است در حالی که بخش عمده‌ای از فعالیت‌ها روی پیشگیری و پیش‌نگری باید متمرکز می‌شد.

ایزدی با بیان اینکه براساس اعلام وزارت کشور دو هزار و 700 روستا در حرایم شهرهای بزرگ است گفت: حریم‌ها به لحاظ مدیریتی دچار نابسامانی هستند و شهرداری هیچ تسلطی روی ساخت و ساز در حریم ندارد و بخشداری‌ها عمل می‌کنند که همین امر سبب شده جمعیتی که به شهر وارد می‌شود این حرایم را برای ساخت و ساز مورد توجه قرار دهد.

وی با اشاره به اینکه اگر بتوانیم با اجماعی با وزارت کشور روی این تعداد سکونتگاه متمرکز شده و آنها مدیریت کنیم به سادگی می‌توان از گسترش سکونتگاه‌های غیررسمی پیشگیری کرد عنوان کرد: بخشی در برنامه‌ریزی شهری و بخشی مربوط به اقتصاد است که نیازمند برنامه‌ریزی دقیق است.

مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران اظهار داشت: عوامل متعددی بر توقف، کند شدن و تسریع توسعه سکونتگاه‌های غیررسمی موثر بوده که خشکسالی یکی از موضوعات مهم در چند سال اخیر است که در افزایش مهاجرت و شکل‌گیری سکونتگاه‌های غیررسمی در حاشیه شهرها تاثیر دارد.

وی بیان کرد: در تلاش هستیم تا در بسته‌های سیاستی هم‌چون تهیه طرح برای محدوده و حریم شهرها و توزیع متعادل و متوزان جمعیت در شهرهای کشور روند جابه‌جایی جمعیت در کشور را کنترل کنیم.

ایزدی با اعلام اینکه در حال حاضر 130 هزار هکتار بافت تاریخی میانی، سکونتگاه‌های غیررسمی و بافت‌های با عرصه روستایی در 495 شهر ایران وجود دارد اظهار داشت: طرح‌هایی برای درمان این بافت‌ها تهیه شده ولی سیاست‌هایی باید برای پیگشیری و جلوگیری از توسعه تدوین شود.

انتهای پیام/