به گزارش ایرنا، شبکه 9 تلویزیون استرالیا اعلام کرد مردم در شهرهای مختلف از جمله سیدنی، ملبورن، پرت، نیوکاسل، هوبارت، بریزبن، آدلاید، بالینا و ... با برگزاری تجمعات و راهپیمایی هایی بر تعطیلی این بازداشتگاه های خارج از این کشور که به بهانه پردازش پناهجویان راه اندازی شده است، تاکید کردند.
بنابراین گزارش، حدود دو هزار نفر از مردم شهر ملبورن ظهر شنبه به وقت محلی حمایت خود را از مهاجرانی که تحت فشار دولت استرالیا برای بازگشت اجباری به کشورهای مبدا هستند، اعلام و شعارهایی در ارتباط با 'بستن بازداشتگاه ها' سردادند.
این گروه و سازمان دهندگان این حرکت اعتراضی هشتگی با عنوان 'بستن اردوگاه' ایجاد کرده و در رسانه های اجتماعی فعالیت خود را برای تعطیلی این بازداشتگاه ها تشدید کردند.
حرکت های اعتراضی به فعالیت این دو بازداشتگاه پس از آن افزایش یافت که روزنامه گاردین دو هزار گزارش در 8 هزار صفحه از فعالیت ها و آزار جسمی و جنسی زنان و کودکان در این بازداشتگاه ها و خودآزاری پناهجویان را افشا کرد.
دولت استرالیا تلاش دارد مدیریت این بازداشتگاه ها را به گردن دولت نائورو و پاپوا گینه نو بیندازد، اما دولت های مختلف و مردم استرالیا تاکید دارند این بازداشتگاه ها توسط دولت استرالیا مدیریت می شود و پیامدهای ناشی از این مدیریت نادرست را به دولتمردان کانبرا نسبت می دهند.
در شهر سیدنی نیز تجمعی مقابل سالن شهر برگزار شد. قرار است شهروندان استرالیایی روز یکشنبه در شهر داروین نیز دست به تظاهرات بزنند.
تجمعی مقابل سفارتخانه های استرالیا در شهر لندن در انگلیس و توکیو در ژاپن نیز در اعتراض به فعالیت این بازداشتگاه ها برگزار شد.
تظاهرات شهر سیدنی از سالن شهر آغاز و معترضان در مسیر از دفتر کنسولگری پاپوآ گینه نو گذشته و تا اسکله راهپیمایی کردند.
گفته می شود بین 3 تا 5 هزار نفر در حرکت اعتراضی شهر سیدنی حضور داشتند و به باور برخی افراد یکی از بزرگترین تظاهرات حقوق پناهندگان در سیدنی بوده است.
'کریس برین' یک سخنگوی برگزارکنندگان تجمع در شهر ملبورن با اشاره به اینکه در تجمع این شهر حدود دو هزار نفر شرکت داشتند، هدف از برگزاری این تجمعات را فشار به دولت 'مالکوم ترنبول' پس از انتخابات در مورد سیاست پناهندگی دانست.
یکی از شرکت کنندگان در تجمع که مدتی در مانوس بوده است، گفت: من حملات فیزیکی، مرگ، سوء استفاده جنسی و شکنجه را در این بازداشتگاه شاهد بوده ام. از مراقبت های پزشکی حتی در شرایط جدی خبری نبود و به طور بالقوه زندگی افراد تهدید می شد. بدون شک این یک سیستم مجازات و ظلم و ستم عمدی است.
دولت پاپوا گینه نو و استرالیا اخیرا تایید کردند بازداشتگاه جزیره مانوس در آینده بسته خواهد شد، اما زمانی برای تعطیلی آن تعیین نکردند.
دادگاه عالی پاپوا گینه نو نیز فعالیت بازداشتگاه مانوس را غیرقانونی و خلاف قانون اساسی دانسته است، اما مشخص نیست سرنوشت 854 فردی که در این بازداشتگاه بسر می برند چه زمانی مشخص می شود.
'پیتر داتون' وزیر مهاجرت استرالیا، تاکید دارد هیچ پناهجو و پناهنده ای به استرالیا منتقل نمی شود.
افزایش آزار، سوء رفتار، کوتاهی و مخفی کاری در داخل سیستم های پردازش منطقه ای در مانوس و نائورو، انتقادهای گسترده ای از عملیات در این دو بازداشتگاه را به همراه داشته است.
شرایط سخت بازداشتگاه ها و گزارش هایی از سوء رفتار با این افراد باعث انتقاد گسترده در داخل استرالیا و خارج از این کشور شد. استرالیا معتقد است سیاست افراط گرایانه کانبرا در مورد مهاجران غیرقانونی برای جلوگیری از مرگ ومیر این افراد در دریا و در طول سفر خطرناک با قایق از اندونزی به استرالیا مورد نیاز است.
در همین حال جمهوری اسلامی ایران 'نگرانی عمیق و اعتراض خود را نسبت به ادعاهای مربوط به نقض حقوق پناهجویان' در بازداشتگاه های استرالیا در جزیره مانوس در پاپوا گینه نو و نائورو اعلام کرده است.
سفارت ایران در استرالیا هفته گذشته در بیانیه ای تاکید کرد: با توجه به گزارش های متعدد منتشر شده توسط سازمان های حقوق بشری از جمله کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، سازمان عفو بین الملل و دیده بان حقوق بشر در خصوص وضعیت وخیم، غیرقابل دفاع و نامناسب محل های نگهداری پناهجویان در اردوگاه های نائورو و جزیره مانوس و برخوردهای غیر انسانی با آنها، مراتب نگرانی عمیق و اعتراض خود را نسبت به ادعاهای مربوط به نقض حقوق پناهجویان اعلام می کنیم.
براساس برخی آمارها هم اکنون حدود 450 ایرانی در بازداشتگاه نائورو و مانوس بسر می برند و درخواست آنها برای پناهندگی رد شده است.
ایران با تاکید بر اینکه از بازگشت داوطلبانه و بدون اجبار شهروندان کشورمان به وطن حمایت می کند، اعلام کرد: بارها سفارت ایران در استرالیا آمادگی خود را برای کمک به بازگشت آنان و صدور برگ عبور بعد از احراز هویت و اطمینان از داوطلبانه بودن بازگشت حتی با حضور در داخل کمپ های پناهجویان در سراسر استرالیا اعلام کرده است.
'محمدجواد ظریف' وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز اخیرا در دیدار سفیر جدید استرالیا در تهران، مراتب ناخرسندی ایران را در خصوص وضعیت نامناسب پناهجویان ایرانی و بدرفتاری با آنان اعلام کرد و از دولت استرالیا خواست هرچه سریع تر نسبت به حل مشکلات آنان اقدام کند.
آساق**1611
اعتراض مردم شهرهای مختلف استرالیا به سیاست های مهاجرتی دولت
درخواست مردم استرالیا: بازداشتگاه های نائورو و مانوس را تعطیل کنید
کوالالامپور – ایرنا – مردم شهرهای مختلف استرالیا روز شنبه در تظاهراتی خواستار تعطیلی بازداشتگاه های غیراستاندارد این کشور در نائورو و جزیره مانوس در پاپوا گینه نو شدند تا مهاجران غیرقانونی و پناهندگان از آزارهای غیرانسانی نجات یابند.
صاحبخبر -