شناسهٔ خبر: 14916468 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

حریرچی:

بدهزینه کردن اعتبارات در بخش بهداشت و درمان یک مشکل اساسی است

اهواز ـ قائم مقام و معاون کل وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور گفت: بد هزینه کردن از جمله بزرگ ترین مشکلات بخش بهداشت و درمان کشور محسوب می شوند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، ایرج حریرچی پیش از ظهر امروز شنبه در همایش دستاورد های دولت تدبیر و امید در زمینه طرح تحول نظام سلامت در استان خوزستان اظهار کرد: بر اساس گزارش های ارسالی از سوی سازمان بهداشت جهانی شاخصه نیروی انسانی کشور در این زمان دو برابر متوسط جهانی رشد کرده، این شاخصه بر اساس سه معیار سطح بهداشت، آموزش و شرایط زندگی به دست می آید. خوشبختانه کشور ما در رتبه دوم کشور هایی قرار دارد که توانسته مشکلات خود را در زمینه رشد نیروی انسانی مرتفع کند.

وی افزود: در این زمان کشور ما در زمینه شاخصه امید به زندگی در جایگاه مناسبی قرار گرفته و همچنین در این زمنیه به توسعه ای متوازن نیز رسیده ایم. در سال های اخیر میزان مرگ و میر در همه استان های کشور کاهش یافته است.

معاون کل وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور تصریح کرد: در سال های قبل از اجرای طرح تحول نظام  سلامت کشور ما در زمینه پرداخت هزینه های درمانی در وضعیت قرمز به سر می برد و بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته مقرر شده بود تا در برنامه سوم و چهارم توسعه هزینه های درمان به ۳۰ درصد برسد که متاسفانه نه تنها این امر محقق نشد بلکه هزینه های درمان در هر سال افزایش پیدا کرد.

وی با بیان اینکه برای اولین بار در کشور به دلیل فشار های اقتصادی وارد شده به بدنه مختلف جامعه از ابتدای سال ۹۱ میزان مراجعه بیماران به پزشک عمومی، متخصص، جراحان و مراکز درمانی سه الی یازده درصد کاهش یافت گفت: وقوع چنین اتفاقی یک فاجعه محسوب می شود. اما خوشبختانه در این زمان و پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت این آمار تغییر کرده و رو به کاهش است.

حریرچی تصریح کرد: در این زمان پایین بودن درصد سهم بخش سلامت از محل درآمدهای ناخالص ملی، بالا بودن هزینه پرداخت خدمات درمانی از جیب مردم و به صورت کلی بد هزینه کردن از جمله بزرگ ترین مشکلات بخش بهداشت و درمان کشور محسوب می شوند.

وی با اشاره به افزایش هزینه خدمات درمانی در سال اولی اجرای طرح تحول نظام سلامت گفت: خوشبختانه این افزایش هزینه در سال دوم کهش یافت. پس از اجرای این طرح علی رغم اینکه اعتبارات کمتری به نسبت سال ۹۲ در سال ۹۳ هزینه شد اما سطح رضاتمندی مردمی افزایش چشمگیری داشت.

معاون کل وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور  گفت: برخی ها بر این عقیده هستند که الویت اول وزارت بهداشت و درمان بخش بهداشت نبوده است که باید در جواب این افراد عنوان کرد؛ در کلیه کشور های پیشرفته دنیا در این زمان حدود سه الی یازده درصد از در آمد ناخالص ملیشان در بخش بهداشت هزینه می شود در صورتی که در کشور ما این میزان در ابتدای شروع طرح بیش از چهاردرصد بوده و در این زمان نیز به نه درصد رسیده است.

وی با اشاره به کاهش آمار واردات دارو پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت عنوان کرد: فعالیت های بسیار خوبی نیز در زمنیه جلوگیری از قاچاق و بهبود کیفیت داروهای تولید داخل صورت گرفته است.

حریرچی با بیان اینکه پس از اجرای طرح یازده میلیون نفر برای دریافت خدمات بیمه ای ثبت نام کرده اند گفت: حدود نه میلیون و هشتصد و شصت نفر از این تعداد تا کنون دفترچه بیمه ای دریافت کرده اند.

وی اضافه کرد: تا هر زمان که همه مناطق محروم کشور خدمات درمانی مناسب دریافت نکنند ما هیچ گونه تخت وی آی پی نخواهیم داشت. پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت ۳۹ هزار تخت بیمارستانی در کلیه نقاط کشور نوسازی شد. همچنین ۷۲ بخش اورژانس در نقاط مختلف کشور تا کنون بازسازی شده و برننامه ریزی های لازم به منظوزر بازسازی ۴۰۰ بخش دیگر در دستور کار قرار دارد.

معاون کل وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور تصریح کرد: به طور حتم در صورتی که همه مسئولان سیاسی کشور با یکدیگر هماهنگ نباشند نمی توان در حوزه بهداشت و درمان قدم از قدم برداشت.