شناسهٔ خبر: 14909403 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: آنا | لینک خبر

تقویت همکاری‌های منطقه‌ای و جهانی با هدف مقابله با بحران‌های مالی

رئیس کل بانک مرکزی در اجلاس گروه منطقه‌ای سیانزا (SEANZA) که در نپال در حال برگزاری است، در سخنرانی رسمی خود با اشاره به تغییرات بازارهای منطقه‌ای پس از بحران‌های جهانی گفت: وجود ارتباط درونی بازارهای مالی این ضرورت را ایجاب می‌کند که همکاری‌های منطقه‌ای و جهانی با هدف مقابله با بحران‌های مالی تقویت شوند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، ولی‌الله سیف در سخنرانی خود در اجلاس گروه منطقه ای سیانزا با تاکید بر اینکه این اجلاس فرصتی بی‌نظیر فراهم می‌‌سازد تا دیدگاه‌ها را به اشتراک گذاریم و از نزدیک با پیشرفت کشورهای عضو آشنا شویم، گفت: تغییرات سریع بازارهای منطقه‌ای و جهانی به ویژه پس از بحران مالی، ضرورت ارتباط و ارزش این همایش را آشکار می‌کند. همچنین وجود ارتباط درونی بازارهای مالی این ضرورت را ایجاب می‌کند که همکاری‌های منطقه‌ای و جهانی با هدف مقابله با بحران‌های مالی تقویت شوند.

به گفته وی، علاوه بر این، لازم است تا تعاملات و همکاری‌ها افزایش یابند تا اجرای مقررات و نظارت مستمر بر بازارها و موسسات مالی تضمین و از هر گونه مصلحت اندیشی مقرراتی در این اقتصاد سریع و باز جهانی پیش‌گیری شود.

سیف ادامه داد: این موارد و سایر مسایل مربوط به بانکداری مرکزی باعث می‌شوند سیانزا در چشم‌انداز آینده خود نقش موثرتری در پرداختن به موضوعات مورد علاقه اعضا ایفا کند و بتواند اقدامات نوآورانه‌ای در حل مسایل به اجرا گذارد. در اینجا به عنوان مثال به یک موضوع اشاره می‌کنم؛ بانکداری معکوس (De-banking) و قطع رابطه کارگزاری بانک‌های ما و عواقب شدید و تاثیرات آن بر نظام‌های پرداخت و تجارت منطقه‌ای یکی ازمسایل مهمی است که در همایش‌هایی مانند سیانزا می‌توان به آن پرداخت.

رئیس کل بانک مرکزی عنوان کرد: مسایل زیاد دیگری از این قبیل هستند که پیشنهاد می‌شود هیات‌های محترم آنها را مورد توجه بیشتر قرار دهند و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در راستای تقویت و پشتیبانی از سیانزا داوطلب شد تا با افتخار میزبانی سی و یکمین اجلاس روسای کل را سال آینده در تهران بر عهده گیرد.

وی تاکید کرد: پس از برجام و پایان تحریم‌‌های هسته ای، ایران کاملا درهای خود را برای هر گونه رابطه تجاری از جمله در زمینه‌های بانکی، مالی و سرمایه‌گذاری خارجی گشوده است. نظام بانکی ایران پیمان بال 1 در زمینه کفایت سرمایه مبتنی بر ریسک را پذیرفت و تلاش دارد چارچوبی برای اصلاحات جامع بخش مالی از جمله قوانین و مقررات بانکداری و بانک مرکزی تدوین کند. اقدامات زیادی نیز در حال انجام هستند تا مسیر حرکت به سمت بال 2 و 3 هموار شود.

سیف بیان کرد: ما آزمون استرس و طبقه‌بندی مجدد دارایی‌ها را در سطحی گسترده انجام دادیم. الزامات ذخایر نیز شدیدتر شدند تا با استانداردهای بهترین اقدامات هم راستا شوند. به منظور تقویت الزامات شفافیت و افشا، بانک‌ها و موسسات اعتباری موظف شدند تا صورت‌های مالی خود را بر مبنای استانداردهای گزارش‌دهی مالی بین‌المللی (IFRS) تهیه کنند.

به گفته وی، به علت تحولات سریع و پیچیدگی‌های محیط مالی و بانکی، لازم است تا بخش نظارت بهبود یابد. بنابراین ما بخش نظارت خود را تجدید ساختار و ادارات جدیدی با وظایف و مسئولیت‌های مشخص و دقیق به آن اضافه کردیم. همچنین بانک مرکزی ایران با بازرسی‌های دوره‌ای و سرزده نظارت خود بر تک تک موسسات را تشدید کرده است.

سیف گفت: در سه سال گذشته اقتصاد ایران توانست اهداف مهمی را محقق سازد. نرخ تورم از اوج 40 درصدی خود در اواسط 2013 به کمتر از 9 درصد کاهش یافت. بازار ارز به ثبات و آرامش رسید. در حالی که کشورهای صادر کننده نفت در اوایل سال 2013 با افت شدید قیمت آن مواجه شده بودند ایران توانست از ارزش پول ملی و ذخایر ارزی خود محافظت کند.

وی تاکید کرد: بانک مرکزی ایران با مهار موفقیت آمیز انتظارات تورمی توانست فرایند کاهش ملایم تورم به سمت نرخ تک رقمی را پیش ببرد و همزمان رشد اقتصادی را مثبت کند. انتطار داریم در سال جاری نرخ رشد تولید ناخالص داخلی به 5 درصد برسد.

این مقام مسئول افزود: یکسان‌سازی نرخ ارز از دیگر اولویت‌هایی است که امسال محقق می‌شود. بازار آرام و باثبات ارز به همراه روابط کارگزاری بهتر بانکی پس از برجام شرایط مطلوبی را برای اجرای موفقیت آمیز سیاست یکسان‌سازی نرخ ارز فراهم کرده است که خود در آینده به تقویت بیشتر صادرات و رشد تولید ناخالص داخلی منجر خواهد گشت.

گروه منطقه‌ای سیانزا (SEANZA) با هدف تبادل تجربیات و اطلاعات و نیز برگزاری دوره‌های آموزشی به ویژه در زمینه موضوعات نظارتی در سال 1956 تأسیس شده است. این گروه متشکل از بانک‌های مرکزی و نهادهای کشورهای جنوب شرقی آسیا، نیوزلند و استرالیاست. از جمله اعضای اصلی این نهاد می‌توان به 20 عضو اصلی و از آن میان به مطرح‌ترین اعضای آن شامل چین، ژاپن، هند، سنگاپور و استرالیا اشاره کرد.

این نهاد منطقه‌ای دبیرخانه دائمی ندارد و با موافقت اعضا، یک کشور به عنوان رئیس دوره‌ای انتخاب و به مدت دو سال رویدادهای سیانزا شامل دوره‌های آموزشی با همکاری نهادهای بین‌المللی مانند موسسات ثبات مالی FSI، نشست مشورتی، دوره بانکداری مرکزی CBC و اجلاس روسای کل GS را راهبری و برگزار می‌کند.