محمدرضا همتی در گفتوگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه درراستای مقابله با تصرفات غیر مجاز و زمین خواری، اکیپ های گشت و مراقبت در هر شهرستان تشکیل شده است، گفت: در این راستا نیروهای محافظ به طور مستمر به اراضی حوزه استحفاظی مربوط سرکشی و تصرفات در اراضی ملی را گزارش می دهند.
همتی تاکید کرد: ضمن معرفی متخلفان به محاکم قضایی، سالیانه حدود یک هزار فقره پرونده تصرف غیر مجاز مراتع استان به محاکم قضایی ارسال و به همین تعداد نیز رای از محاکم قضایی صادر می شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان با اشاره به اینکه حدود ۹۵ درصد موافقت آرای صادره محاکم قضایی استان به نفع دولت افزود: از سال ۸۵ تاکنون بیش از ۷ هزار هکتار از عرصه های تصرف شده دولتی در استان همدان، از ید متصرفین خلع و به بیت المال بازگردانده شده است.
وی در ادامه با اشاره به لزوم مشارکت مردم در حفاظت از جنگل ها و مراتع گفت: اجرای طرح همیاران طبیعت و ارتباط و مشارکت دادن مردم، تشکل ها و سازمان های مردم نهاد منابع طبیعی در حفاظت از مراتع و جنگل ها، از رویکرد های اصلی سازمان است.
محمدرضا همتی افزود: آموزش های خاص در مورد جنگل، مرتع و اثرات و فواید زیست محیطی و نیز بحث امانت بودن مراتع و جنگل ها از جمله مباحث آموزشی به همیاران طبیعت است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان با بیان اینکه حدود ۶ هزار و ۴۰۰ نفر عضو همیاران طبیعت استان همدان هستند، افزود: از وجود این همیاران طبیعت در موارد خاصی استفاده می شود چرا که این گروه ها به عنوان مبلغان منابع طبیعی محسوب می شوند و می توانند نقش و مشارکت موثری در حفاظت از منابع طبیعی داشته باشند.