به گزارش خبرگزاری تسنیم از آمل، محسن آسوری شامگاه جمعه در مراسم راهاندازی نخستین زیرساخت ملی ارتباطات و فناوری اطلاعات رایانش زیستی کشور در پژوهشکده شمال کشور با بیان اینکه این مرکز در شش حوزه فعالیت زیستی و آزمایشگاهی سلامت و بیماریهای هاری فعال است اظهار داشت: رایانش زیستی پردازش و تحلیل حوزه زیستشناختی مبتی بر بستر اطلاعاتی یکی از شاخههای مهم علم بین رشتهای ترکیبی بر علوم ریاضی و رایانه زیست بیوشیمی بیوفیزیک و علوم شناختی است.
وی با اشاره به اینکه این زیرساخت به منظور حوزه خدمات پزشکی دامپزشکی و کشاورزی است افزود: از سیاستهای این پروژه پوششدهی کشاورزی و دامپزشکی است.
آسوری با تاکید بر اینکه اهمیت علمی، اقتصادی و سیاسی بر رایانش زیستی است بیان کرد: از نظر علمی فناوری توالییابی ژن رشد بسیار سریعی در دنیا یافته و به سرعت هزینهها در دنیا کاهش پیدا میکند.
وی با بیان اینکه پروژه مذکور بعد از توالییابی تجزیه، تحلیل و پردازش دادهها است گفت: چند کشور در دنیا توانایی این کار را دارند و آنچه اختلاف بین کشورها ایجاد میکند تحلیل دادهها و استفاده کاربردی از دادهها است.
مسئول مرکز رشد فناوری زیستی پژوهشکده شمال کشور خروجی پردازش ژنوم را در تشخیص و درمان بیماریهای واگیر و سرطان و بیماریهای قلبی و عروقی مطرح و عنوان کرد: در دنیای آینده بیمار درمان میشود نه بیماری هر بیماری براساس ژنتیک خود باید دارو دریافت کند.
وی با اعلام اینکه شرکتهای بزرگ دنیا، سه هزار میلیارد تومان هزینه درمان سرطان کشور در سال است گفت: مرکز رایانش انستیتوپاستور از سه سال پیش در این مرکز آغاز شده و پروپوزال ایجاد خدمات رایانش زیستی در مازندران به ارزش ریالی 100 میلیارد ریال ارائه کرده است.
آسوری با بیان اینکه امروز آغاز این سرمایهگذاری و ایجاد زیرساخت ملی با همکاری یو اس او است خاطرنشان کرد: توسعه زیرساختهای پردازشی که آغاز آن سرمایهگذاری را توسعه داده سبب توسعه خدمات رایانش زیستی در ایران و کشورهای منطقه میشود.
وی یادآور شد: انستیتو پاستور شمال آمل آمادگی این را دارد تا پژوهشکده سلامت الکترونیک و آزمایشگاه سلامت الکترونیک کشور را در این منطقه راهاندازی کند.
انتهای پیام/
∎