صاحبخبر - معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: بررسی ها نشان می دهد 700 هزار نفر در ایران به بیماری سلیاک مبتلا هستند اما فقط 70 هزار نفر از آنها علائم این بیماری را دارند.
به گزارش ایرنا، رضا ملک زاده افزود: سلیاک یک بیماری تازه است و بعد از جنگ جهانی دوم بود که محققان متوجه شدند افرادی به نان حساسیت دارند و با مصرف آن تغییراتی در روده آنها به وجود می آید.بیماران سلیاکی به گلوتن موجود در گندم واکنش نشان می دهند که علائمی مانند یبوست، اسهال، کم خونی، پوکی استخوان ، نفخ، بی حالی، نازایی و یا کم زایی را به همراه دارد.رییس انجمن سلیاک ایران اظهار کرد: این بیماری در سال 1380 در ایران تشخیص داده شد، پیش از انقلاب تصور این بود که این بیماری در کشور وجود ندارد و بعد از انقلاب مشخص شد که یک درصد مردم ایران به این بیماری مبتلا هستند، تشخیص این بیماری با انجام یک آزمایش ساده خون امکان پذیر است.وی ادامه داد: سلیاک جزو شایع ترین بیماری های ژنتیکی دنیا است و گندم و جو جزو 10 آلرژن اصلی در بین تمام غذاها شناخته شده اند.ملک زاده گفت: در پنج سال گذشته که تحقیقات بر روی بیماری سلیاک در کشور آغاز شد مشخص شد افرادی هستند که این بیماری را ندارند اما رژیم فاقد گلوتن حال آنها را بهتر کرده است بنابراین این رژیم به نیم درصد مردم کمک می کند تا حال بهتری داشته باشند، به عنوان مثال فردی که نفخ می کند می تواند برای بهتر شدن از رژیم فاقد گلوتن استفاده کند، حتی برخی ها معتقدند این رژیم برای لاغر کردن افراد هم مفید است.وی افزود: هدف انجمن بیماری سلیاک این است که 70 هزار نفری که دارای علائم هستند را شناسایی کند و تلاش کنیم تا صنعت غذایی فاقد گلوتن در کشور رونق یابد.وی گفت: شناسایی بیماران مبتلا به سلیاک در 20 نقطه از کشور آغاز شده است.∎