شناسهٔ خبر: 14905656 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه تعادل | لینک خبر

از منطقه

صاحب‌خبر -

نخستين قطار حامل كالا از چين به افغانستان مي‌رسد
نخستين قطار حامل كالا عصر پنج‌شنبه چين را به مقصد بندر حيرتان در شمال افغانستان ترك كرد. اين نخستين قطار در تاريخ روابط دو كشور است كه مستقيم ميان افغانستان و چين كالا حمل مي‌كند و قرار است كه به زودي به افغانستان برسد. به گزارش ايرنا، اين خط آهن در ساختار برنامه يك كمربند يك راه ايجاد و قرار است كه ماهانه دو بار كانتينرهاي اجناس تاجران افغان را به حجم ۴۵ فوت به وزن ۲۹تن و ۴۰ فوت به وزن ۲۶تن از ايستگاه شهر هايمن چين به مقصد بندر حيرتان افغانستان حمل ‌كند. اين قطار تا رسيدن به افغانستان از كشورهاي قزاقستان و ازبكستان عبور و به بندر حيرتان در ولايت بلخ خواهد رسيد. قرار است كه از طريق اين خط آهن اموال صادراتي افغانستان از قبيل سنگ مرمر، زعفران، ميوه‌هاي خشك و ساير اقلام صادراتي به چين صادر شود. براساس توافق كشورهاي چين، قرقيزستان، تاجيكستان، ايران و افغانستان، شبكه خط آهن چين با عبور از اين كشورها به راه آهن ايران وصل خواهد شد.

بركناري 4 شهردار تركيه در ارتباط با كودتا
مقام‌هاي مسوول در تركيه چهار شهردار منتخب را به اتهام ارتباط با فتح‌الله گولن از كار بركنار كردند. به گزارش سي‌ان‌ان ترك به نقل از ياشين آكتاي، معاون رييس حزب عدالت و توسعه تركيه عزل اين چهار نفر پس از اطمينان از ارتباط آنها با فتح‌الله گولن صورت گرفت. در پي كودتاي ماه گذشته در تركيه كه منجر به كشته شدن دست‌كم۲۴۰نفر شد؛ دولت اين كشور دست به بازداشت‌هاي گسترده‌يي در ميان همه رده‌هاي مسووليتي در اين كشور زد. ده‌ها هزار نفر در بخش خدمات دولتي؛ نيروهاي امنيتي؛ ارتش؛ دادگستري و سيستم آموزشي و دانشگاه‌هاي تركيه در همين رابطه از كار عزل شده‌اند.

سايه تروريسم بر سر بندر «گوادر» پاكستان
بندر گوادر پاكستان شاهد حمله تروريستي به ماموران حافظ امنيت اين بندر بود. به گزارش ايرنا، پليس ايالت بلوچستان اعلام كرده در حمله گروهي از تروريست‌ها به خودروهاي حامل نيروهاي امنيتي در بندر گوادر 6 نفر از اين نيروها به قتل رسيدند و تروريست‌ها هم موفق به فرار شدند. وقوع اين حمله تروريستي در گوادر موجب نگراني مقامات اين كشور شده است. پاكستان حساب ويژه‌يي روي بندر گوادر براي آينده اقتصاد اين كشور باز كرده و اگرچه اين كشور آمار و ارقام مشخص يا تصاوير گويايي از ميزان پيشرفت طرح‌هاي توسعه در بندر گوادر ارائه نداده اما مدعي است طرح‌هاي مختلف مربوط به توسعه اين بندر به خوبي پيش مي‌رود. چيني‌ها هم حساب ويژه‌يي روي بندر گوادر به عنوان قطب اصلي راهرو اقتصادي چين- پاكستان باز كرده و سرمايه‌گذاري كلاني براي اجراي اين طرح از بندر گوادر تا استان سين كيانگ در چين به طول سه هزار كيلومتر انجام داده‌اند و همواره يكي از نگراني‌هاي اصلي آنان، بحث امنيت در پاكستان بوده و بارها از دولت و ارتش پاكستان خواسته‌اند تا ضمن توجه به اين مهم، نگاه ويژه‌يي به امنيت پرسنل شركت‌هاي چيني در پاكستان داشته باشد.

برچسب‌ها: