شناسهٔ خبر: 14904358 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اطلاعات | لینک خبر

۲۰۰۰میلیاردتومان از اموال بابک زنجانی در اختیار وزارت نفت قرار می‌گیرد

صاحب‌خبر -
 

- پیرو مذاکراتی که در مجلس انجام شد، قرار شد اصلاحات مدل جدید قراردادهای نفتی از این هفته در دولت اعمال شده و سپس برای بررسی به مجلس ارسال شود و ما سعی داریم هر چه سریع‌تر پیش‌نویس این قراردادها را تنظیم کنیم .

- امیدوارم قبل از پایان سال اولین تولید از لایه نفتی پارس جنوبی به عنوان یکی از اولویت‌های صنعت نفت صورت پذیرد.

-تاکنون ۲ هزار میلیارد تومان از بدهی بابک زنجانی به وزارت نفت تعیین تکلیف شده است؛

البته این رقم فقط یک چهارم از بدهی وی است که آن هم پول نقد نیست، بلکه اموالی است که پس از مزایده در اختیار این وزارتخانه قرار می‌گیرد.

این مطالب را بیژن زنگنه وزیر نفت در جمع خبرنگاران در سفر به استان بوشهر اعلام کرد و ضمن اشاره به پروژه‌های پالایشی در سیراف گفت: این پروژه‌ها هم اکنون از پیشرفت ۱۰ درصدی عبور کرده‌اند و برخی از آنها لایسنس‌های خود را دریافت کرده و طراحی پایه آن انجام شده است.

وی با اشاره به مذاکراتی که مسئولین فازهای گازی پارس جنوبی با وی داشته‌اند ،‌خاطرنشان کرد:دهها میلیارد دلار برای صنایع پایین دستی سرمایه‌گذاری شده که خوراک مورد نیاز این واحدها هم قرار است تامین شود.

زنگنه با اشاره به اینکه سال گذشته ۴۰ هزار میلیارد تومان از قبیل یارانه و مالیات بر ارزش افزوده به خزانه واریز کردیم، اظهار داشت: یکی از مواردی که صنعت نفت با آن دست به گریبان است همین پرداخت یارانه‌های نقدی است.

وی با اشاره به اینکه قراردادهای جدید صنعت نفت یک نوع قراردادهای بیع متقابل است،گفت: حتی اگر قرار بود قراردادهای بیع متقابل را هم اجرا ‌کنیم باید نظرات خود را به صحن مجلس می‌فرستادیم.

عضو کابینه دولت با تاکید بر اینکه پس از گفتگوهای صورت گرفته در مجلس، اکثریت نمایندگان از توضیحات ما قانع شدند، گفت: فقط تعداد کمی مخالف وجود داشت که البته این موارد هم قابل حل شدن است.

وی با تاکید بر اینکه قراردادها نیاز به تصویب مجلس ندارد، گفت: باید شرایط عمومی قراردادها تهیه شود و بر اساس قانون یک نسخه از آن به صورت محرمانه و طبقه‌بندی شده به مجلس ارسال خواهد شد که البته این موضوع مدت زمان طولانی نخواهد انجامید و ما سعی داریم هر چه سریع‌تر پیش‌نویس این قراردادها را تنظیم کنیم.

وزیر نفت با اشاره به طرح‌های اقتصاد مقاومتی در حال اجرا درصنعت نفت گفت: اولین طرح افزایش تولید از پارس جنوبی است که از ابتدای دولت تاکنون ۱۵۰ میلیون متر مکعب به تولید گاز پارس جنوبی افزوده شده است و تا پایان امسال هم تولید گاز از این میدان مشترک را به میزان ۸۵ میلیون متر مکعب افزایش می‌دهیم.

وی با اشاره به تولید نفت از غرب کارون گفت: تولید از این میادین مشترک نفتی ۳ برابر شده که تا پایان سال تولید نفت از این منطقه به ۲۸۰ هزار بشکه در روز خواهد رسید.

زنگنه با اشاره به تکمیل فازهای باقیمانده پارس جنوبی و تعیین تکلیف شدن فاز ۱۱و همچنین لایه نفتی پارس جنوبی گفت: یکی از اولویت‌های اصلی وزارت نفت همین موارد است که انتظار داریم هر چه زودتر این موضوعات تعیین تکلیف شود.

وی با اشاره به انتقال توسعه فناوری در بخش بالادست صنعت نفت گفت: برای ۲۰ میدان و ۵۲ مخزن با ۹ دانشگاه تفاهم‌نامه‌هایی را امضا کرده‌ایم که این موارد در حال پیگیری است.

به گفته نامبرده، اولین خط تولید بنزین از پالایشگاه ستاره خلیج فارس تا پایان امسال به بهره‌برداری خواهد رسید که در کنار تکمیل ۱۲ مجتمع پتروشیمی می‌تواند یکی از مصادیق اقتصاد مقاومتی در صنعت نفت باشد.

وی با اشاره به صادرات گاز ایران به عراق گفت: تمام مراحل انجام صادرات گاز ایران به عراق آماده شده اما ناامنی‌هایی که در این کشور وجود دارد، موجب شده است که این طرح به تاخیر بیفتد.

وزیر نفت با اشاره به دستوراتی که در خصوص رعایت مسائل HSE(بهداشت،‌ایمنی، محیط زیست) داده شده است،‌گفت: یکی از وظایفی که شرکت‌های فعال در صنعت نفت باید رعایت کنند، اجرا و استقرار دقیق این سامانه است که در کنار آن آموزش ، تجهیزات و مانور یکی از الزامات است، ولی متاسفانه ما ابزاری نداریم که به شرکت‌ها اجرای این الزامات را اجبارکنیم.البته در حال تدوین این رگولاتوری هستیم که پس از تدوین و تصویب در هیأت دولت این خلاء را پر خواهیم کرد که می‌تواند در این زمینه کمک حال ما باشد.

وی با اشاره به ابلاغیه‌هایی که در خصوص رعایت HSEارسال کرده‌ است، تصریح کرد: اولین ابلاغیه این بود که مدیران مناطق نفتی پروازی نباشند تا بتوان در شرایط لازم به آنها دسترسی پیدا کرد .اما ابلاغیه دیگر این است که اگر دستورات ایمنی رعایت نشود قطعا دستور قطع خوراک واحدها داده می شود.این مقام مسئول با اشاره به تعیین تکلیف شدن ۲ هزار میلیارد تومان از بدهی بابک زنجانی گفت: آنچه که در اختیار ما قرار می‌گیرد، پول نقد نیست، بلکه اموال مختلفی است که حدود هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان ارزش‌گذاری شده و پس از مزایده که البته کار سختی است، این پول به دست ما می‌رسد. وی ادامه داد: همچنین مبلغ ۷۹ میلیون دلار از بدهی زنجانی هم قرار است به صنعت نفت بازگردد که در مجموع این رقم چیزی حدود ۲ هزار میلیارد تومان می‌شود و کمتر از یک چهارم بدهی بابک زنجانی به صنعت نفت است.

زنگنه همچنین با بیان اینکه در نشست غیر علنی اوپک در تاریخ‌های هفتم و هشتم مهر به میزبانی الجزایر شرکت خواهد کرد، گفت: ما در این اجلاس شرکت خواهیم کرد و از هر اقدامی که برای مدیریت بازار نفت صورت پذیرد حمایت می‌کنیم.

به گفته وی، ایران در بی‌ثباتی بازار نفت هیچ نقشی نداشته است و انتظار ما این است کسانی که بازار را بی‌ثبات کرده‌اند باید ثبات را بازگردانند و ما از بازگشت ثبات استقبال می‌کنیم.

وزیر نفت اظهار کرد: من بارها اعلام کرده‌ام ایران باید به سهم تولید نفت خود به قبل از تحریم‌ها بازگردد، این یک مسئله ملی است که باید کسانی که ثبات بازار را به هم ریخته‌اند، آن را درک کنند.

وی همچنین از آمدن دبیرکل اوپک به تهران در آینده نزدیک خبر داد و گفت: زمانی که بی‌ثباتی در بازار ایجاد شد، تولید نفت ایران به زحمت به ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه می رسید و صادرات نفت کمتر از یک میلیون بشکه در روز بود.

به گفته زنگنه، بر اساس تصمیم‌گیری نمایندگان مجلس حذف یا نگه داشتن کارت سوخت در اختیار دولت قرار گرفته که طبق تصمیم دولت قرار است کارت سوخت فقط در توزیع گازوئیل استفاده شود و در بنزین کارایی نخواهد داشت.وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش با اشاره به سرمایه‌گذاری‌های لازم در صنعت نفت گفت: متاسفانه عده‌ای در داخل سعی می‌کنند بگویند که ایران امنیت ندارد که اگر لازم باشد من روزی آنها را معرفی خواهم کرد. این افراد حتی با کشورهای خارجی رایزنی می‌کنند که در ایران سرمایه‌گذاری نکنند، اما باید گفت که ایران در منطقه یکی از باثبات‌ترین کشورهاست و کشورهای خارجی می‌توانند با خیال آسوده در ایران سرمایه‌گذاری کنند.

وزیر نفت یکی از مصادیقی که در دوران تحریم گریبانگیر صنعت نفت ایران بود را ریزش پول نفت فروخته شده به خارج عنوان کرد، به طوری که برخی از کشورها که نفت ایران را می‌خریدند به دلایل تحریم نمی‌توانستند تمام آن پول را پرداخت کنند و این پول ریزش داشت که ضررهای زیادی را به ملت وارد کرد.وی با اشاره به اینکه هم اکنون در هیچ جا ریزش پول نداریم، گفت: تنها جایی که این ریزش پس از برجام هم وجود داشته است، معامله با چینی‌هاست که بعد از سفر وزیر اقتصاد به چین و رایزنی با دوستان چینی امیدوارم این موضوع حل شود و در این کشور هم دیگر ریزش پول نداشته باشیم.

وی با اشاره به برخی از پرونده‌هایی که نشان‌دهنده بی‌انضباطی مالی هستند، گفت: پرونده دکل و خریدهای مشابه مانند نفتکش‌ها و همچنین خرید قیر یکی از این موارد است که برخی از آنها را به دستگاه قضایی معرفی کرده‌ایم.

وی در پایان با اشاره به تولید گاز از پارس جنوبی گفت: قطر به صورت تجمعی ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد متر مکعب گاز از پارس جنوبی تولید کرده است که آخر امسال ایران از نظر تولید روزانه با قطر برابر خواهد شد، اما هرگز نمی‌تواند تولید گاز از نظر تجمعی را جبران کند.

زنگنه اظهار کرد: حدود ۷-۸ هزار میلیارد تومان برای گازرسانی به شهرها، روستاها و نیروگاه‌ها در دولت تخصیص داده شد که این موضوع موجب شد تا سوخت مایع ما آزاد شود و بتوانیم حجم قابل توجهی سوخت مایع برای صادرات داشته باشیم. هم اکنون ظرفیت صادرات روزانه ۲۰ میلیون لیتر گازوئیل را داریم ،اما زیرساخت‌های ما اجازه صادرات چنین حجمی را نمی‌دهد.

وی همچنین در جلسه اداری شورای استان بوشهر اظهار داشت: افزایش ضریب بازیافت نفت اگر صورت نگیرد، سرمایه ملی ما زیرزمین از بین می رود.هم اکنون ۸۳۰ میلیارد بشکه نفت کشف شده در ایران وجود دارد که یک درصد افزایش ضریب بازیافت آن، به افزایش ۸ میلیارد و ۳۰۰ میلیون بشکه ای برداشت نفت منجر می شود که با قیمت نفت ۴۰ تا ۴۲ دلاری برای هر بشکه، حدود ۳۵ میلیارد دلاردرآمدزایی برای کشور به همراه خواهد داشت و ما حق نداریم این منابع را از دست بدهیم.

وی به افزایش تولید گاز در پارس جنوبی اشاره کرد و با بیان این که میزان تولید روزانه گاز از ۲۴۰ میلیون متر مکعب در ابتدای دولت یازدهم به بیش از۳۷۰ میلیون مترمکعب در حال حاضر رسیده است، تصریح کرد: میدان گازی پارس جنوبی هم اکنون ۵۰ درصد گاز تولیدی کشور را تامین می کند. زنگنه برجام را یکی از کارهای بزرگ دولت در حوزه اقتصادی و سیاسی عنوان کرد و افزود: با اجرای برجام علاوه بر تسهیل در فروش نفت، امکان وصول پول حاصل از فروش آن فراهم و دسترسی به تجهیزات توقیف شده هم میسر شد. وی با تشریح دستاوردهای برجام، افت صادرات و قیمت را دو عامل مهم کاهش درآمد نفت کشور عنوان کرد و گفت: دولت امسال ۵۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات به فعالان اقتصادی می‌دهد.

زنگنه با بیان اینکه در قراردادهای نوین صنعت نفت پیمانکاران بر اساس عملکرد سود و زیان می‌کنند گفت: در این قراردادها بازیافت میدان‌های نفتی قدیمی مورد توجه است. بر اساس الگوی جدید به نام آی‌پی‌سی قرار است کشف و توسعه میدان‌های قدیمی نفت و گاز به پیمانکاران خارجی داده شود. وی با اشاره به اینکه میدان‌های مشترک نفتی و گازی بر اساس الگوی جدید بازیافت می‌شود، افزود: تصویب حذف کارت سوخت لایحه مهمی است و این مصوبه سبب کم شدن گرفتاری‌های دولت می‌شود.