جلیل سالاری در گفتوگو با فارس، با اشاره به مصوبه مجلس در خصوص حذف کارت سوخت، اظهار داشت: متاسفانه مصوبهای در مجلس توسط نمایندگان تصویب شد که میتواند اثرات خسارتبار بعدی را به همراه داشته باشد.
عضو سابق هیئت مدیره شرکت ملی پالایش و پخش با اشاره به نظرات نمایندگان مجلس نهم خاطرنشان کرد: در مجلس نهم پس از بحثهای مفصل و کارشناسی شده تصمیم گرفته شد تا از مزایای کارت سوخت استفاده شود، اما مشخص نیست که چرا نمایندگان مجلس دهم چنین تصمیمی را اتخاذ کردهاند، در صورتی که اعضای کمیسیون انرژی مجلس با حذف کارت سوخت مخالفت میکردند، استفاده از این کارت حذف شد.
مدیرعامل اسبق شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با اشاره به اطلاعات نادرستی که از سوی مسئولان فعلی وزارت نفت به نمایندگان مجلس داده شده است، گفت: وزیر نفت در صحبتهای خود اعلام کرده بود که مصرف بنزین در سال جاری نسبت به سال گذشته فقط یک درصد رشد داشته است، در صورتی که با بررسیهای دقیقتر مشاهده میکنیم، اولا با تکنرخی شدن بنزین، واردات این عامل پرمصرف 100 درصد رشد داشته و همچنین کاهش تولید بنزین در پالایشگاهها در سال جاری به وقوع پیوسته است.
سالاری با اشاره به اینکه بررسی تراز موجود بنزین در کشور نشان میدهد فقط 520میلیون لیتر بنزین ذخیرهسازی شده، ادامه داد: آمارهای به دست آمده نشان میدهد روزانه 1/5میلیون لیتر بنزین با وجود سامانه هوشمند سوخت که اطلاعات کاملی را در اختیار مسئولان از مصرف بنزین قرار میداد، مفقود شده است.
وی با اشاره به اینکه بر اساس وعدههای وزیر نفت و مسئولان شرکت ملی پالایش و پخش باید پالایشگاه ستاره خلیج فارس به تولید میرسید، گفت: حذف کارت سوخت در زمانی اتفاق افتاد که هنوز کشور در تولید بنزین به خودکفایی نرسیده و بر اساس قانون هدفمندی یارانهها، قیمت آن اصلاح نشده است.
این مقام سابق شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی تصریح کرد: یکی از استفادههای کارت سوخت، کنترل کیفی و کمی بنزین بود که با حذف آن عملا مسئولان خود را از این آمارها محروم کردند.
سالاری با تاکید بر اینکه کارت هوشمند سوخت مدیریت عرضه، توزیع و مصرف را برعهده داشت، گفت: در حال حاضر سالانه 2میلیارد دلار هزینه واردات بنزین میشود، در حالی که نبود کارت سوخت به طور قطع هم مصرف را افزایش خواهد داد و هم واردات بنزین زیاد خواهد شد.
وی با اشاره به مخالفتهایی که در زمینه وجود کارت سوخت مطرح شد، بیان کرد: اولین مخالفتها از سوی جایگاهداران بود، زیرا آنها میخواستند سود خود را در فروش حداکثر کنند و کاری به آمارهای مصرف ندارند، اما مخالفان بعدی، برخی از مسئولین شرکتهای پخش فرآوردههای نفتی بودند که میگفتند وجود این سامانه هزینهبر است. در صورتی که عدم مدیریت صحیح این مسئولان موجب شد که اینگونه بیندیشند که این سامانه پرمنفعت هزینهبر است، در صورتی که در زمان ما نیز این سامانه را مدیریت میکردیم و هیچگونه هزینهای برای صنعت نفت نداشت.
سالاری در پایان خاطرنشان کرد: در هر حال، این سامانه میتوانست راهگشای تصمیمگیریهای آتی مسئولان صنعت نفت باشد و کنترل مصرف بنزین را به همراه داشته باشد که با حذف آن، مشکلات آتی مانند نبود نظارت بر مصرف ایجاد خواهد شد.