شناسهٔ خبر: 14901849 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه رسالت | لینک خبر

آيا مرکل راست مي گويد ؟

صاحب‌خبر -

حسين ياري
 صدر اعظم سرزمين ژرمنها سعي دارد پس از برگزاري همه پرسي برگزيت تا حد امکان رفتاري طبيعي از خود نشان داده و خود را در اين خصوص خونسرد نشان دهد. با اين حال بر همگان محرز است که خروج انگليس تاثير زيادي بر روي معادلات سياسي اروپاي واحد خواهد گذاشت. اين تاثير گذاري مي تواند خود را در هر 27 عضو ديگر اتحاديه اروپا نشان دهد. در هر حال، مرکل به هيچ عنوان قصد ندارد از برگزيت به عنوان يک فاجعه ياد کند، خصوصا آنکه انگليس هنوز به صورت رسمي خروج خود از اتحاديه اروپا را اعلام نکرده است....
"آنگلا مرکل"، صدر اعظم آلمان اروپا را بعد از خروج انگليس در پايان راه 
نمي بيند.مرکل که به استوني سفر کرده است در پايتخت اين کشور تاکيد کرد که با وجود تصميم انگليس براي خروج از اتحاديه اروپا 27 عضو باقي مانده اين اتحاديه مي خواهند اين پروژه را پيش ببرند.وي در ديدار با "تاوي رويواس"، نخست وزير کشور استوني تاکيد کرد :
اين مسئله مطرح است که يک برنامه خوب را براي ماه هاي آينده اتخاذ کنيم تا توان و قدرت اتحاديه اروپا را کاملا افزايش دهيم.
ديدار دو جانبه مرکل با اين مقام بلند پايه استوني در راستاي آماده سازي براي نشست ويژه اتحاديه اروپا بدون انگليس که قرار است در ماه سپتامبر انجام شود برگزار شد. مرکل براي اين منظور در تور اروپايي خود در هفته جاري همچنين به جمهوري چک و لهستان نيز سفر مي کند. به گفته وي اين مرحله اي از گوش دادن، درک، يادگيري متقابل براي اين است که تعادل جديد در اتحاديه اروپاي با 27 عضو را همچنين درست درک کرده و بتوانيم گسترش دهيم. آلمان به خوبي به ديگران گوش مي دهد.    رويواس نيز در اين ديدار از رويکرد مرکل و نقش ويژه  برلين در اتحاديه اروپا حمايت کرده و گفته است که  در زماني که اروپا تحت بحران هاي فراوان رنج مي برد و در آستانه تصميم گيري هاي 
مهمي قرار دارد به اعتقاد من ما به اروپايي نياز داريم که بيشتر مانند آلمان به نظر برسد.
واقعيت امر اين است که مرکل در خصوص تاثيرات و تبعات برگيت بر اروپاي واحد به شدت نگران به نظر مي رسد. اين نگراني طي ماه‌هاي اخير تشديد شده است. بديهي است که آنگلا مرکل از اصلي‌ترين مخالفان خروج انگليس از اتحاديه اروپاست. نه‌تنها مرکل به‌عنوان رهبر حزب دموکرات‌مسيحي آلمان، بلکه سران حزب سوسيال‌دموکرات آلمان نيز که در دولت ائتلافي حضور دارند از ابتدا مخالفت خود را با اين موضوع اعلام کرده بودند.
در هفته‌هاي منتهي به برگزاري همه‌پرسي خروج انگليس از اتحاديه اروپا، مرکل اساساً ترجيح داد سخني در مخالفت يا موافقت با خروج اين کشور از اروپاي واحد بر زبان نياورد زيرا افکار عمومي انگليس به‌شدت نسبت به وي واکنش نشان مي‌دادند، با اين حال شهروندان انگليسي که ديد مثبتي نسبت به مرکل ندارند، نسبت به نظر منفي وي در خصوص خروج کشورشان از اتحاديه اروپا آگاه بودند. برخي تحليلگران مسائل اروپا معتقدند اين آگاهي روي رأي منفي شهروندان انگليسي نسبت به بقاي کشورشان در اروپا نقش داشته است. در هر حال، پس از برگزاري همه‌پرسي انگليس، مرکل سياستي دوگانه را در قبال اين موضوع در پيش گرفته است.هم‌اکنون موضوع خروج انگليس از اتحاديه اروپا، معادلات جاري در اروپاي واحد را تحت الشعاع خود قرار داده است.