شناسهٔ خبر: 14898818 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: بولتن‌نیوز | لینک خبر

امیدها برای طرح فریز نفتی زنده شد/ ایران موافق فریز تولید نفت؛ در انتظار موضع جدید عربستان

برای خیلی از تولید کننده های نفت حالا بازگشت به قیمت های نفت 100 دلاری تبدیل به آرزو شده با این حال کارتلی مثل اوپک برای رسیدن به این آرزو هنوز تلاش می کند.

صاحب‌خبر -
گروه اقتصادی: در حالی که به گفته تحلیل گران بازار نفت،قیمت ها حالا حالاها در حوالی 40 تا 50 دلار باقی خواهد ماند،اما برخی از اعضای اوپک امیدوارند در نشست یک ماه آینده که قرار است در الجزایر برگزارشود،تصمیم برای فریز تولیدنفت به قطعیت برسد.هرچند که برخی ها می گویند با وجود رقابت تنگاتنگ ایران و عربستان در تولید نفت،رسیدن به این هدف از همین حالا بعید به نظر می رسد.


به گزارش بولتن نیوز، بعد از کاهش بهای نفت به زیر 50 دلار که از تابستان سال گذشته اتفاق افتاد،این چهارمین  نشست غیررسمی اوپک برای بررسی طرح فریز نفتی محسوب می شود.دو نشست قبلی در دوحه ویک نشست در وین برگزارشد که در هیچ کدام از این نشست های غیررسمی تصمیم برای فریز کردن تولید نفت به نتیجه نرسید.اگرچه عربستان که طراح اصلی این طرح است،ولی بیش از همه ونزوئلا، اکوادور و کویت برای این طرح با کشورهای عضو اوپک و حتی غیر اوپک مثل روسیه رایزنی می کنند.اما هر بار ایران و عربستان با وتوی این طرح مانع اجرای آن شده اند.عربستان در نشست غیر رسمی اول اعلام کرده بود به شرطی تولید خود را فریز می کند که ایران نیز چنین کاری را انجام بدهد.این در حالی بود که ایران تازه از تحریم های بین المللی بیرون آمده بود و تصمیم داشت تولید نفت خود را به میزان پیش از تحریم ها باز گرداند. از همین رو نشست اول شکست خورد.


در نشست دوم هم عملا همین اتفاق افتاد؛ایران از قبل اعلام کرده بود که هنوز تا رسیدن به سقف تولید پیش از اجرای تحریم های بین المللی فاصله دارد و از همین رو تولید خود را فریز نخواهد کرد. بیژن زنگنه در عین حال گفته بود که با کلیت طرح فریز تولید موافق است به شرط آنکه کشورهایی که در زمان تحریم ها سهم ایران را از بازار جهانی نفت و اوپک گرفته اند،تولید خود را متوقف کنند.این پیش شرط ایران برای دومین بار طرح فریز نفتی را به شکست منتهی کرد.


درنشست رسمی اخیر اوپک باز هم این طرح از سوی اعضای پیگیر دنبال شد اما عملا به نتیجه ای نرسید.هربار که طرح فریز نفتی مطرح می شود،البته قیمت ها در بازار اندکی افزایش می یابد که به گفته تحلیل گران علت این افزایش اثرات روانی است چه آنکه در حال حاضر بازار نفت با بیش از 2.5 میلیون عرضه بیش از تقاضا روبروست که همین میزان قیمت نفت را به زیر 50 دلار سوق داده است.

حالا در آستانه چهارمین نشست غیر رسمی اوپک برای بررسی طرح فریزنفتی،با آنکه روسیه به عنوان یکی از بزرگترین تولید کننده های غیر عضو اوپک اعلام کرده که از طرح فریز تولید نفت حمایت خواهد کرد، بار دیگر سرنوشت این طرح به رویارویی ایران و عربستان وابسته شده است.امروز بیژن زنگنه وزیر نفت  به طور رسمی اعلام کرد که ایران در این نشست شرکت خواهد کردو از هر طرحی برای مدیریت و ثبات بازارهای جهانی نفت خام حمایت می کند.چه آنکه حالا تولید نفت ایران  هم اکنون 4.2 میلیون بشکه در روز شده که از این میزان 2.6میلیون تن آن به صورت روزانه صادر می شود.


اما درصورتی که موضع ایران عدم همراهی با طرح فریز نفتی باشد،عربستان نیز قطعا موافقت نخواهد کرد و در نتیجه طرح فریز نفتی برای چهارمین بار شکست خواهد خورد.باید دید آیا عربستان این بار هم به چراغ سبز ایران واکنش نشان می دهد یا آنکه ایران بهانه ای بود که تولید نفت خود را متوقف نکند.