مبارزه پشتوانههاي کشتي ايران درفرانسه
تيم ملي کشتي فرنگي جوانان يکشنبه عازم فرانسه مي شود
اگربه جدول رده بندي کشورها درالمپيک توجه کنيم کشورها يي در ورزش پيشتازند که به پشتوانه سازي اهميت بيشتري قائل شده وسرمايه گذاري کرده اند . درکشتي هم تيم هايي در جهان موفق مي شوند که درسطوح پايه برنامه ريزي کرده اند . در کشورماهم که حدود 3سالي است کشتي رده پايه مورد توجه قرار گرفته رشد چشمگيري داشته است به همين خاطر بود که کشتي آزاد جوانان پس از 19سال قهرمان جهان شد . ناگفته پيداست وقتي تيمي در رده جوانان قهرمان شود پله هاي صعود به مکان هاي بالاتر هموارمي شود .همان طور که حسن يزداني محصول رده جوانان بود .به هر حال کشتي گيران جوان کشورمان اين روزها تمرينات خود را در خانه کشتي دنبال کرده تا از 9الي 14شهريور در شهر ماکون فرانسه به مصاف حريفان بوند.
ترکيب تيم ملي کشتي فرنگي جوانان ايران که بامداد يکشنبه 7 شهريورماه راهي فرانسه مي شود
50 کيلوگرم: مهدي محسن نژاد
55 کيلوگرم: ميثم دلخاني
60 کيلوگرم: محمدرضا گرايي
66 کيلوگرم: محمد الياسي
74 کيلوگرم: مهدي ابراهيمي
84 کيلوگرم: آرمان عليزاده
96 کيلوگرم: اميرحسين حسيني
120 کيلوگرم: امين ميرزازاده
سرمربي: رضا سيم خواه
مربيان: حسن حسين زاده، روح اله ده ملايي
سرپرست: مهدي شربيانيمدير فني تيم هاي ملي کشتي فرنگي: حسن بابک
بر اساس برنامه رقابت ها وزن کشي اوزان 50، 60، 74 و 96 کيلوگرم روز دوشنبه 8 شهريورماه و مسابقات آن روز سه شنبه 9 شهريورماه و وزن کشي اوزان 55، 66، 84 و 120 کيلوگرم روز سه شنبه 9 شهريورماه و مسابقات آن روز چهارشنبه 10 شهريورماه برگزار خواهد شد.
اين رقابت ها از ساعت 10 به وقت فرانسه و 12:30 به وقت ايران آغاز خواهد شد.
آزادکاران درباره کشتيفرنگي کارشناسي نکنند
قاسم رضايي
2 مدال برنز خوب بود ؟
در چندروز گذشته اظهار نظرات زيادي درمورد عملکرد کشتي آزاد وفرنگي شده که اکثر افراد از کارنامه کشتي فرنگي درالمپيک رضايت نداشته واز آن انتقاد کرده اند . جالب اين که يکي از دوستان با اشاره به 2نشان برنز المپيک ريو گفته قبلا آرزوي دومدال برنز المپيک داشتيم ؟ در حالي که اي کاش ايشان المپيک 1960رم را با الان مقايسه نمي کردند چرا که در آن زمان امکانات آنچناني وجود نداشت وکشتي گيران در خزينه وزن کم مي کردند ....در آن وقت برخي اوقات تيم هاي کشتي حتي مربي فرنگي نداشتند ونفرات اعزامي کوچ يکديگر بودند. اما آن چيزي که آن وقت پررنگ بود معرفت و احترام به بزرگتر وپيشکسوت بود. در آن ايام. تختي هرچه به مدال هايش اضافه مي شد بيشتر به مردم تعظيم کرده وبه کوچک وبزرگ احترام و تکريم مي کرد بگذريم ......
درپي بازگشت تيم ملي کشتي فرنگي از مسابقات المپيک . چندتن از کشتي گيران با رسانه ها گفتگو کردند که روز گذشته هم قاسم رضايي دارند ه مدال برنز المپيک ريو مصاحبه اي انجام داد که دربخشي از گفتگو رضايي را مي خوانيد
مسابقات المپيک از نامش مشخص است که بسيار رقابتي سنگين و سطح بالاست و عملکرد کشتي فرنگي ايران طي 60 سال اخير نشان داده رسيدن به مدال در اين رقابتها بسيار سخت بوده مخصوصا که اگر بخواهيم به مدال طلا دست پيدا کنيم. هر چند نتايج اين المپيک نسبت به المپيک لندن که سه مدال طلا گرفتيم ضعيفتر بود اما با نگاهي به نتايج کشتي فرنگي ايران در ادوار مختلف المپيک به اين نتيجه خواهيم رسيد که کسب اين دو مدال برنز عملکرد خوبي بوده و نبايد برخي کارشناسان در صحبتهاي خود اينگونه القا کنند که کشتي فرنگي ايران نتوانسته به نتايج خوبي دست پيدا کند.
دارنده مدال طلا و برنز المپيک افزود: در المپيک ريو سطح داوريها نسبت به المپيکهاي قبلي بسيار ضعيف و جانبدارانه بود و کار را براي کشتي گيران ايران مخصوصا در رشته فرنگي بسيار سخت کرد به اين دليل در کشتي فرنگي نتايج بسيار نزديک به هم بود. داوران دستشان باز بود و خيلي راحت سر کشتيگيران ما را بريدند و حقخوري کردند. مثلا وقتي حريفان ما کم آورده بودند و نايي براي ادامه مبارزه نداشتند و ما ميتوانستيم امتياز بگيريم بلافاصله داور مبارزه را قطع ميکرد و به ما اخطار ميداد. در مبارزه من مقابل حريف کوبايي بارها فيلم اين مسابقه را ديدم و مشاهده کردم خيلي از سوتهايي که داور در تايم دوم ميزد باعث ميشد در کار من و روند رو به جلويم تاثير مخرب بگذارد و در نهايت باعث شد نتوانم به ديدار نهايي برسم.
وي با تاکيد بر اينکه کشتي فرنگي ايران با کسب دو مدال برنز المپيک دست به کار بزرگي زده است، گفت: اين دو مدال برنز نشان داد کشتي فرنگي ايران پتانسيل مدال آوري در المپيک را دارد و اين نيست که بخواهيم بگوييم کسب سه مدال طلا در المپيک لندن يک معجزه بوده است. انشاءاله در مسابقات بعدي و در المپيک 2020 جوانان آيندهدار کشتي فرنگي ايران بتوانند به خوبي از پس کار بر بيايند و نتايج درخشانتري را براي کشتي ايران کسب کنند. با توجه به ظرفيت بالايي که در ميان جوانان فرنگيکار ايران ديدم، مطمئن هستم در المپيک 2020 توکيو ميتوانيم نتايجي بهتر از ريو و حتي المپيک لندن کسب کنيم.
رضايي در ادامه در پاسخ به اين سئوال که آيا قصد خداحافظي از دنياي کشتي را دارد يا خير؟ گفت: نه چنين قصدي ندارم و تا جايي که بتوانم و مفيد باشم به کشتي ادامه ميدهم. فعلا قصدي براي خداحافظي از دنياي کشتي ندارم و اميدوارم بتوانم فرد مفيدي براي کشتي ايران باشم.
رضايي با انتقاد از برخي اظهارنظرها در خصوص عملکرد فرنگيکاران ايران در المپيک ريو، تصريح کرد: تعجب ميکنم خيلي از دوستان که خود قهرمانان بزرگي بودند کارشناسي ميکنند و ميگويند با دو برنامه هشت هفتهاي ميتوان يک کشتيگير را از هر لحاظ آماده حضور در المپيک کرد. مگر ميشود در اين فرصت مخصوصاً به لحاظ روحي و رواني يک کشتيگير را مهياي حضور در رقابتي بزرگ به نام المپيک کرد؟ اينکه کشتيگيران آزادکار ما درباره کشتي فرنگي نظر ميدهند و کارشناسي ميکنند کار درستي نيست. من جا دارد گلايه خود را از اين موضوع بيان کنم که چرا آزادکاران درباره کشتي فرنگي نظر ميدهند و عدهاي سعي ميکنند اينگونه القا کنند که کشتي فرنگي نتايج فاجعهباري داشته است.
دارنده مدال برنز المپيک 2016 درباره احساس خود از گريه محمد بنا پس از ناکامي فرنگيکاران ايران در ريو، گفت: بنا خيلي زيباتر و قشنگتر فکر ميکرد و دوست داشت تيم خيلي بهتر از اينها نتيجه بگيرد اما ديديم که اتفاقات ناگواري افتاد مثلا سوريان از حريف خود جلو بود اما در نهايت در عين ناباوري شکست خورد يا نوروزي با ناداوري بازنده شد يا سعيد عبدولي که با نتيجه يک بر يک شکست خورد. به اعتقاد من اتفاقات خوبي نيفتاد و معتقدم اگر کار کارشناسي ميشود بايد نيمه پر ليوان را ببينيم.
وي در پايان با قدرداني از حمايتهاي مردم از فرنگيکاران، گفت: جا دارد از مردم آمل و مسئولان اين شهر به صورت ويژه تشکر کنم که براي من سنگ تمام گذاشتند و خدا را شکر ميکنم که توانستم با کسب مدال برنز آنها را خوشحال کنم.
∎