به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، عبدالرضا رحمانیفضلی در گفتوگوی ویژه خبری سیمای مرکز گلستان اظهار داشت: مسئولیت اجرای سیاستهای اقتصادی مقاومتی در استانها بر عهده وزارت کشور است و عملکرد استانها در این بخش بررسی میشود.
وی افزود: یکی از اهداف سفر به استان گلستان بررسی و ارزیابی عملکرد استان در تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی در جلسه شورای اداری و ستاد اقتصاد مقاومتی است.
وزیر کشور تصریح کرد: اعتقاد داریم که باید اختیارات استانها بیشتر شود و از نظر من همه استانها میتوانند از نظر اقتصادی و درآمدی خودکفا شوند.
رحمانیفضلی گفت: با نامگذاری امسال به نام اقتصاد مقاومتی این فرصت برای استانها مهیا شده است و 3 استان کشور در حوزه اقتصاد مقاومتی به وزارت کشور واگذار شده که در این راستا عملکرد استانداران بررسی و ارائه میشود.
وی افزود: یکی از گلهمندی استانداران همواره کم بودن اختیارات بود که 100 اختیار هیئت دولت را برای استانها گرفتیم تا توان و ظرفیت استانها را افزایش دهیم.
قانون جامع انتخابات تدوین میشود
وزیر کشور همچنین درباره قانون انتخابات در کشور گفت: ما قانون جامع انتخابات نداریم و هر انتخابات با قوانین خاص خود اجرا میشود و مجمع مصلحت نظام، سیاست کلی را تدوین کرده اما هنوز تقدیم نشده است.
رحمانیفضلی تاکید کرد: اما وزارت کشور نظام جامع را به صورت لایحه دیروز تقدیم دولت کرده که به زودی مورد بررسی قرار میگیرد و به مجلس ارسال میشود و امیدواریم تصویب شود و قانون جامع انتخابات در کشور داشته باشیم.
وی درباره فعالیتهای دولت در بحث احزاب و گروههای سیاسی گفت: نشاط و تحرک خوبی در احزاب ما وجود دارد و 8 هزار حزبی که در کشور فعال هستند 30 تا 35 درصد آنها در این دولت ثبت شدهاند و خانه احزاب که حدود 10 سال تعطیل بود در همین دولت دوباره راهاندازی شد و در کشور در خرداد ماه شاهد شور و شعور انتخاباتی بودیم.
وزیر کشور تصریح کرد: 2 انتخابات با قوانین مختلف به مرحله اجرا در آمد و بیش از 12 هزار نفر در انتخابات ثبتنام کردند که 2 برابر دورههای گذشته بود و همچنین 62 درصد مشارکت در کشور رقم خورد که آمار خوب و چشمگیری بود و از نظر امنیتی هم بسیار بالا بود.
وی تاکید کرد: در هر انتخاباتی میانگین 12 نفر کشته داشتیم که در این انتخابات هیچ موردی نداشتیم.
وزیر کشور درباره برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و شوراها در سال 96 گفت: این انتخابات در 29 اردیبهشت برگزار میشود و ثبتنام ریاست جمهوری در فروردین ماه خواهد بود و زمان تبلیغات هم 20 روزه است و این تمرکز بیشتر مرکزی است اما انتخابات بزرگ شورای شهر و روستا را داریم که ثبتنام آن در اسفند ماه خواهد بود و همه حتی روستاها هم درگیر خواهند بود و این هم کار سخت و بزرگی است که ما از دیماه ستاد انتخابات را در کشور و در استانها تشکیل خواهیم داد.
قطار شهری بهترین راه رفع مشکل ترافیک
رحمانی فضلی درباره بحث ترافیک در کلان شهرها هم گفت: برای حل این مشکل قطار شهری بهترین گزینه است و برای این امر برنامههای در وزارت کشور در دست بررسی است.
وزیر کشور تاکید کرد: 2 هزار واگن شهری در 5سال آینده به ظرفیت قطارهای شهری کشور افزوده میشود.
وی گفت: آلودگی صوتی و ترافیک یکی از معظلات جوامع شهری است و تنها چاره شهرهای ما استفاده از مترو است و در یک تحقیق 6 ماهه و بررسی موضوع با تامین اعتبار از راه فاینانس این طرح هم 3 روز پیش در شورای اقتصاد تصویب شد.
وزیر کشور تصریح کرد: در این طرح در 5 سال آینده 1250 واگن به شهر تهران افزوده میشود و 1005 واگن هم به کلان شهرهایی مانند مشهد،اصفهان،شیراز و تبریز اختصاص پیدا میکند.
رحمانیفضلی تاکید کرد: در این طرح 3 شرط قرار داده شده که 55 درصد تولید در داخل یعنی با کمک تولیدکنندگان داخلی باشد و همچنین زنجیره تولید در داخل باشد و تکنولوژی باید به داخل کشور انتقال یابد تا مشکل ترافیک در داخل کلان شهرها کاهش یابد و سرعت انتقال هم افزایش یابد.
سالانه حدود 530 تن مواد مخدر در ایران کشف میشود
وی درباره کشفیات موادمخدر گفت: بیش از 60 میلیارد دلار گردش مالی در مواد مخدر وجود دارد که این رقم وسوسهکننده است و همین امر ریسکپذیر خطر در این نوع تجارت بالا برده و ایران به علت هم مرزی با 2 کشور که تولید مواد مخدر در چند سال گذشته با ورود کشورها و نیروهای مدعی دفاع از این کشورها به 40 برابر افزایش یافته و در صدر مبارزه با مواد افیونی قرار دارد.
وی تاکید کرد:سالانه 70 درصد تریاک، 60 درصد مرفین و 17 درصد هروئین دنیا در مرزهای ایران کشف میشود و در سال حدود 530 تن مواد مخدر در ایران کشف میشود در حالیکه در دنیا این میزان 200 تا 300 کیلوگرم است و این نشان از قدرت نیروهای نظامی و انتظامی ما دارد.
وزیر کشور تصریح کرد: ما باید علاوه بر مرزهای خودمان از مرزهای همسایه به علت ناتوانی کشورها حفاظت کنیم و این کار بزرگ و سختی است و در سال حدود 6 هزار نفر درگیر در بحث موادمخدر در کشور داریم اما با این تمهیدات هنوز به حداقل نرسیدهایم و برنامههای فراوانی در این زمینه داریم.
رحمانیفضلی با اشاره به برنامههای کشور با مقابله با این ترانزیت خطرناک گفت: در 3 استان مرزی کشور از جمله سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان امکانات جدیدی را در نظر گرفتهایم تا به کمک اینها بتوانیم بیشتر کنترل داشته باشیم.
وی با اشاره به تعداد معتادین در کشور تصریح کرد: بیش از یک میلیون و 300 هزار نفر در کشور معتاد هستند که حدود 60 هزار نفر آنها معتادین متجاهر هستند و بقیه وضعیت بدی ندارند و ما پارسال 750 هزار نفر را ترک دادیم که البته با توجه به مشکلات موجود میتوان گفت حدود 70 هزار نفر پاک خواهند ماند.
وزیر کشور گفت :طرح پیشگیری را در کشور دنبال میکنیم که در آن سعی میکنیم کسی معتاد نشود تا به مرحله ترک برسد و در این مرحله بحث اجتماعی کردن مواد مخدر را باکمک همه اقشار جامعه دنبال می کنیم.
وی تاکید کرد:در این طرح اقشار مختلف و رسانه به کمک آمدهاند تا مشکل ریشهای در جامعه حل شود.
دولت موافق ایجاد منطقه آباد اینچه برون است
رحمانی فضلی درباره منطقه آزاد اینچهبرون گفت: طرحی است که با توجه به کریدور ریلی راهآهن اینچهبرون که شمال را به جنوب متصل میکند بسیار مهم و ضروری است اما در مجلس قبل این لایحه به دلایلی تصویب نشد اما دولت که موافق این طرح است دوباره در این مجلس لایحه را دوباره ارسال کرده و امیدواریم با تصویب و اجرایی شدن آن تحول عظیمی در منطقه و اقتصاد مردم ایجاد شود.
وزیر کشور در مورد شهرستانهای محروم استان گلستان از جمله گمیشان و ترکمن و مراوهتپه هم گفت: توان توسعه، هممرزی دریایی، زمینهای خوب و نیروی انسانی مناسب شرایط خوبی برای توسعه این شهرستانها است.
رحمانیفضلی اظهار کرد: امروز باید از ظرفیت مردم مناطق مرزی برای حفظ مرزهای کشور استفاده کرد چون اینها نیروهای پدافندی در مرزهای منطقه خود هستند که با توجه به شناخت منطقه میتوانند شرایط امنیتی خوبی را فراهم کنند هستند و برای توسعه و اشتغال آنها باید استانداریها شرایط را فراهم کنند.
وی تاکید کرد: مردم این مناطق هر طرحی را در قالب فردی و تعاونی برای تولید و اشتغال ارائه دهند از آنها حمایت میشود.
وزیر کشور درباره امنیت مرزی در ایران و گلستان با اشاره به بیثباتی در کشورهای همسایه گفت: دنیا در جنگ جهانی در مقیاس منطقهای گرفتار شده اما ما در آرامش وامنیت قرار داریم و این را میتوانیم از ناکامی دشمنان در حمله به ایران ببینیم چرا که دشمنان ما به دنبال بیثبات کردن ما هستند و دستگیری هفتهای یکبار گروههای تروریستی در کشور خود دلیل این امر است.
رحمانیفضلی، گلستان را یکی از مرزهای امن کشور اعلام کرد و افزود :با وجود قومیتها و نژادهای مختلف اما بلوغ فکری و سیاسی در کشور و در استان شکل گرفته و گلستان جزء یک تا 5 استان برتر کشور در بحث امنیت است.
انتهای پیام/
∎