به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، علی یزدانی ظهر امروز در مراسم افتتاح و رونمایی از چند طرح صنعتی در استان زنجان، اظهار کرد: شهرک صنعتی نوآوران زنجان از بهترینهای شهرکهای استان است که با توجه به موقعیت استقرار خوب و نزدیکی به مرکز شهر و داشتن زیربناهای لازم، آینده خوبی دارد.
وی با بیان اینکه با توجه به برنامههای آتی شاهد رشد و توسعه بیش از پیش واحدهای تولیدی خواهیم بود، اضافه کرد: متاسفانه در کشور در حال حاضر واحدهای تولیدی شیمیایی در صدر واحدهای راکد قرار دارند.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران با اشاره به آمار اخذ شده از واحدهای راکد در کشور، تصریح کرد: از مجموع 6 هزار و 681 واحد تعطیل در داخل مجموعه شهرکهای صنعتی و نواحی صنعتی کشور، 52 درصد این تعداد امکان راهاندازی مجدد دارند.
یزدانی ادامه داد: تا اواخر سال 94 تعداد واحدهای تعطیل به 7 هزار و 185 واحد میرسید که با تلاش صورت گرفته طی پنج ماه نخست سال جاری، 500 واحد آن به چرخه تولید بازگشته است.
وی با بیان اینکه 3 هزار و 458 واحد نیز امکان راهاندازی مجدد در آنها فراهم نبوده است، گفت: صاحبان 6 درصد از این واحدهای تولیدی نیز به هر دلیلی تمایل به راهاندازی واحد تولیدی خود ندارند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین ابراز کرد: عدهای ازاین تعداد نیز به هیچوجه کار بنگاهداری صنعتی و تولیدی نکردهاند که البته کار تولیدی کردن یک هنر و حرفه است که نیاز به یک مدیریت و مشتریمداری و ... دارد.
یزدانی اظهار کرد: از آمار ذکر شده همچنین یک هزار و 710 واحد امکان راهاندازی ندارند و یا به نوعی دانش فنی و تولیدشان دچار مشکلات است.
وی با اشاره به اینکه از صاحبان تعدادی از این واحدهای تولیدی نیز اطلاعاتی در دسترس نیست، افزود: تعداد این واحدهای تولید در کشور یک هزار و 67 واحد است.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران بیان کرد: اگر بخواهیم استانهایی که بیشترین واحدهای راکد تولیدی را دارند دستهبندی کنیم، استانهای تهران، مرکزی، خوزستان، آذربایجان شرقی و فارس به ترتیب در ردههای نخست تا پنجم قرار دارند.
وی با بیان اینکه بیشتر واحدهایی که قابلیت راه اندازی مجدد ندارند به شکل "جانشینی" توسط بانکها عمل شده است، اظهار کرد: بانکها این واحدهای تولیدی را به دلیل بدهی و ... به تملک خود در آوردهاند و در حال حاضر نیز هیچ سرمایهگذاری حاضر به خرید آنها نیست.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: با توجه به آمار، 6 درصد واحدهای تولیدی نیز ماشینآلات خود را از سوله و کارخانه تولیدی خارج کردهاند و این اماکن در حال حاضر تبدیل به انبار شده است.
یزدانی بیان کرد: در حال حاضر از جمله اقداماتی وزارت صنعت، معدن و تجارت برنامه جدی برای آن در سال جاری در نظر گرفته، بحث به روز کردن آمارهای واقعی واحدهای تولید در کشور است.
وی از لزوم باطل شدن مجوز واحدهایی که تولیدی ندارند سخن گفت و اضافه کرد: وجود هشت هزار و 100 اتحادیه صنفی در کشور نیز یکی از مشکلات واحدهای صنفی است.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران تصریح کرد: در حدود 2 میلیون و 400 هزار واحد زیرمجموعه این اصناف در سامانه اصناف ثبت نام کردهاند.
یزدانی با اشاره به اینکه در حال حاضر 88 هزار واحد صنعتی در کشور وجود دارد، گفت: از این تعداد 96 درصد را صنایع کوچک و متوسط تشکیل میدهند.
وی در ادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه حیات بنگاههای اقتصادی کوچک به بنگاههای بزرگ وابسته است و مواد مورد نیاز در اکثر موارد از این واحدهای بزرگ تامین شده است، افزود: در نقطه مقابل نیز حیات واحدهای بزرگ وابسته به بنگاههای کوچک و متوسط تولیدی است، چون این واحدها نیاز مواد اولیه خود را از محل فعالیت این واحدها تامین میکنند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: بیشترین آسیب ناشی از مشکلات اقتصادی کشور در بخش واحدهای تولیدی شیمیایی صورت گرفته است و در حال حاضر 28 درصد سهم واحدهای شیمیایی راکد در صنعت و تولید کشور است.
یزدانی به اشاره به سهم دیگر بخشهای تولید راکد در کشور نیز اظهار کرد: 22 درصد صنایع غذایی، پنج درصد پوشاک و نساجی، 18درصد صنایع فلزی و 15 درصد در حوزه صنایع غیرفلزی آمار واحدهای راکد تولیدی کشور است.
وی در ادامه سخنان خود افزود: در بخش سرمایهگذاری داخلی در حوزه تولید، 15 هزار طرح نیمه تمام ایجاد و یا توسعهای با سرمایه 54 هزار میلیارد تومان در طی سه سال به بهرهبرداری رسیده است.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران بیان کرد: از دیگر برنامههایی که در وزارت صنعت، معدن و تجارت در دستور کار قرار دارد، بحث ارتقا رقابتپذیری واحدهای تولیدی کوچک و متوسط با نگاه به صادرات است.
یزدانی ادامه داد: این طرح در قالب هفت برنامه در سال جاری در کشور در دستور کار قرار دارد که در بحث ارتقا پذیری 100 هزار نفر در کشور در این حوزه آموزش خواهند دید.
وی در پایان سخنان خود اظهار کرد: امید است در زنجان که با توجه به ویژگیهای خود در زمزه استانهای ممتاز کشور قرار دارد، با یک همافزایی و تلاش، گرههای پیشروی تولید باز شده و در جنگ اقتصادی موفق عمل شود.
انتهای پیام/2308/ک40/
∎