شناسهٔ خبر: 14886419 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: رویکرد | لینک خبر

کیمیا علیزاده:خیلی خسته ام فقط استراحت می کنم؛

دختر روزهاي سخت می خواهد دوباره از صفر شروع کند

دختر تاريخ‌ساز تكواندوي ايران مي‌خواهد مدتي را به دور از هياهو به استراحت و درمان مصدوميت‌هايش بپردازد. او به رغم مصدوميت‌ها، حالا يك مشكل دارد آن هم اينكه بتواند با مساعدت مسئولان عقب‌ماندگي تحصيلي خود را جبران كند و ديپلم بگيرد و وارد دانشگاه شود.

صاحب‌خبر -
 المپیک ریودوژانیرو، المپیکی به یادماندنی برای کیمیا علیزاده، دختر تاریخ‌ساز تکواندوی ایران، خواهد بود.

به گزارش گروه ورزش " رویکرد "، تكواندوكاري كه با مدال برنزش در جمع نام‌آوران المپيك قرار گرفت و نام ورزش بانوان ايران را در دنيا پرآوازه كرد. كار كيمياي تكواندو در شياپچانگ المپيك آن‌قدر بزرگ بود كه شخصيت‌هاي بلندپايه سياسي و مسئولان ورزشي با ارسال پيام‌هاي مختلف كار ارزشمند او را ستودند. دختر تاريخ‌ساز تكواندوي ايران مي‌خواهد مدتي را به دور از هياهو به استراحت و درمان مصدوميت‌هايش بپردازد. او به رغم مصدوميت‌ها، حالا يك مشكل دارد آن هم اينكه بتواند با مساعدت مسئولان عقب‌ماندگي تحصيلي خود را جبران كند و ديپلم بگيرد و وارد دانشگاه شود و اين خواسته كوچكي است كه تنها مدال‌آور بانوان ايران در المپيك ريو از مسئولان دارد.


* با برنز المپيك شروع كنيم. اين مدال براي تو چه معنايي دارد؟
دوستش دارم. از مدالي كه گرفتم راضي هستم اما از رنگ آن راضي نيستم چون معتقدم مي‌توانست طلايي باشد.


* قبل از رفتن روي شياپچانگ فكر مي‌كردي تاريخ‌ساز ورزش بانوان ايران باشي؟
در زندگي ورزشي‌ام اهداف متعددي داشتم كه يكي از آنها طلاي بازي‌هاي المپيك بود. با اين هدف تمرين كردم اما نشد با طلا تاريخ‌ساز شوم. باز هم خدا را شكر مي‌كنم كه دست‌خالي به ايران برنمي‌گردم.


* گرفتن برنز المپيك حس خوبي داشت؟

خيلي، در دومين روز بازي‌ها روي شياپچانگ رفتم و از اينكه توانسته بودم با مدال برنز، شياپچانگ را ترك كنم خيلي خوشحال بودم. واقعاً حس عجيبي داشتم، خيلي خوشحال بودم و گريه مي‌كردم.


* مسير مدال‌آوري را چطور طي كردي؟
در گام اول از سد انا زانينوويك از كرواسي گذشتم اما در مرحله يك چهارم نهايي نتيجه را به اوا كالوا گومز اسپانيايي واگذار كردم كه با راهيابي نماينده اسپانيا به فينال، من هم به جدول شانس مجدد راه پيدا كردم، در اين مرحله با پيروزي بر فاناپا هارنسوجين تايلندي و نيكيتا گلاسنوويك سوئدي اولين مدال تاريخ ورزش بانوان ايران را به ارمغان آوردم.


* بزرگترين آرزوي كيمياي تكواندو چيست؟
اينكه براي هميشه ماندگار شوم. دوست ندارم اين مدال و پيام‌هاي تيريك باعث غرور و دور شدن من از مردم شود.


* از لقب كيمياي تكواندو راضي هستي؟
لقب كيمياي تكواندو را دوست دارم اما خودم مي‌گويم دختر روزهاي سخت!


* كدام حريف تو سرسخت‌تر بود؟
همه حريفانم سرسخت بودند. در ميدان بزرگي همچون المپيك كه همه براي مدال مي‌آيند، نمي‌شود گفت كدام حريف سرسخت و يا كدام حريف ضعيف‌تر است. در ريو همه حريفان در يك سطح بودند و براي من و همه تكواندوكاراني كه براي اولين بار گام در شياپچانگ المپيك گذاشته بودند سنگين بود.


* آسيب‌ديدگي شما چقدر جدي بود؟
به خاطر خار پاشنه درد زيادي را تحمل كردم اما استادم قول داد من را به اوج آمادگي برساند كه همان هم شد. به همين دليل هنوز باورم نمي‌شود كه يك باخت داده باشم و به خاطر آن مدال برنز گرفته باشم در حالي كه در تصويرسازي‌هاي ذهني‌ام طلا بود.


* كيمياي قبل از المپيك با كيمياي تاريخ‌ساز چقدر تفاوت دارد؟
تنها تفاوت من با قبل از المپيك اين است كه بعد از كسب مدال خوشحال هستم، از اينكه توانستم دل مردم كشورم را شاد كنم و جواب زحمات پدر، مادرم، استادم و همه آنهايي كه برايم زحمت‌ كشيدند را بدهم. از خدا مي‌خواهم كه اين مدال باعث غرور من نشود. اين مدال را براي مردم گرفتم و آن را به همه دختران ايران‌زمين تقديم مي‌كنم.


* از درس و تحصيلاتت بگو.
واقعيتش اينكه در درس خواندن جا ماندم! نزديك به دو سال است كه به خاطر حضور در اردوهاي المپيك درس نخوانده‌ام. اميدوارم با مساعدت مسئولان بتوانم عقب‌ماندگي تحصيلي‌ام را جبران كنم. ديپلم بگيرم، وارد دانشگاه شوم. با اينكه فضا و نجوم رؤياي من بود اما حالا دوست دارم فيزيوتراپي بخوانم چون به اين رشته خيلي علاقه دارم.


* به رشته درسي خاصي علاقه داشتي؟
تا قبل از اينكه وارد اردوهاي تيم ملي شوم درس مي‌خواندم و تحقيقاتم پيرامون فضا و نجوم بود، مي‌خواستم دبيرستان را در رشته رياضي- فيزيك ادامه تحصيل بدهم اما به يك‌باره زندگي‌ام تغيير كرد و هدف زندگي‌ام عوض شد.


* ظاهراً مي‌خواهي تغيير وزن بدهي؟
بعد از المپيك ريو تمام مدال‌هايم را فراموش و از صفر شروع مي‌كنم. مي‌خواهم براي المپيك ۲۰۲۰ توكيو از طريق رنكينگ سيستم سهميه بگيرم. به همين خاطر تغيير وزن مي‌دهم و در وزن ۶۷- كيلو مبارزه مي‌كنم. چون در اين وزن هيچ امتيازي ندارم و براي حريفان ناشناخته هستم.


* برنامه‌ات بعد از المپيك چيست؟
الان خيلي خسته هستم و اگر حرفي بزنم شايد احساسي باشد، مي‌خواهم بعد از المپيك مدتي را به استراحت و مداواي مصدوميت‌هايم بپردازم. البته اين اطمينان را مي‌دهم از تكواندو دور نيستم و به دنبال تاريخ‌سازي‌هاي ديگري هستم.