به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، علیرضا شعبان نژاد ظهر امروز در گردهمایی آموزشی بهداشت کشاورزی گیلان با اشاره به اینکه گیلان کمتر از 1 درصد مساحت کشور را در اختیار دارد اظهار داشت: گیلان با جمیعتی بیش از 2 میلیون نفر سالانه میزبان جمعیتی بالغ بر 5 میلیون نفر است.
وی با اشاره به اینکه دارا بودن جمعیتی سالم مستلزم تولیدات سالم است، افزود: همکاری وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از سالهای گذشته آغاز شده و تاکنون نتایج مطلوبی را در جامعه داشته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان مساحت گیلان را 1 میلیون و 400 هزار هکتار عنوان کرد و افزود: 550 هزار هکتار از میزان مذکور را مناطق جنگلی، 265 هزار هکتار را مرتع و 430 هکتار از مساحت استان را اراضی زراعی و باغی تشکیل میدهد.
شعبان نژاد با تاکید بر اینکه بیش از 87 درصد مساحت استان در حوزه کشاورزی، مدیریت و بهرهبرداری شده است، افزود: گیلان 2 میلیون و 800 هزار تن تولیدات کشاورزی دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان 40 درصد تولید برنج کشور را در گیلان اعلام کرد و با اشاره به اینکه 93 درصد چای کشور نیز در گیلان تولید میشود، تصریح کرد: گیلان بالاترین تنوع تولیدات کشاورزی را در کشور دارد.
وی گیلان را یک استان کشاورزی و مسافرپذیر عنوان کرد و با بیان اینکه ورود حجم وسیع از مسافر در استان موجب ایجاد مزاحمت برای کشاورزان میشود، افزود: ورود حجم گسترده مسافران به استان، بهداشت تولیدکنندگان و کشاورزان را به خطر میاندازد.
شعبان نژاد با تاکید بر اینکه برنج گیلان بهطور کامل سالم است، تصریح کرد: هدف سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان تولید محصولات کشاورزی سالم است حتی اگر در این حوزه متحمل آسیب و ضرر شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان میزان مصرف سرانه کود شیمیایی در گیلان را کمتر از 100 کیلوگرم عنوان کرد و افزود: این سرانه در کشور بیش از 1500 کیلوگرم است.
وی با بیان اینکه گیلان تلاش دارد با تولید محصولات سالم وارد بازار جهانی شود، تصریح کرد: کشاورزی گیلان نه تنها آلوده کننده نیست بلکه از فعالیتهای صنعتی بهشدت آسیبپذیر است.
شعبان نژاد بخش کشاورزی را آسیب دیده از آلودگیهای صنعتی عنوان کرد و افزود: کشاورزی در گیلان از سختترین انواع کشاورزی در سطح کشور است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان با اشاره به اینکه گیلان 350 هزار بهرهبردار کشاورزی دارد، خاطرنشان کرد: تولیدات سالم و ایجاد فضای سالم و تأمین سلامت کشاورزان در گیلان از اهمیت بالایی برخوردار است.
انتهای پیام/
∎