شناسهٔ خبر: 14866278 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

مدیر حراج ملی فرش درگفتگو با مهر:

هدف، شناخت سلیقه مخاطب و جان بخشی به بازار راکد فرش است

مدیر نخستین حراج ملی فرش، هدف از برگزاری این برنامه را شناخت سلیقه مخاطب و جان دادن به بازار راکد فرش دانست و گفت: ما کوشیده ایم تا سلیقه‌های مختلف را پوشش دهیم.

صاحب‌خبر -

زهرا محمودوند در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به استقبال هنرمندان و مجموعه داران از فراخوان نخستین حراج تخصصی فرش گفت: طبق فراخوان، آثار باید تا ۱۵ اردیبهشت به دبیرخانه خانه حراج ملی ارسال می شد که با وجود اتمام مهلت ارسال آثار، همچنان کارهای جدید به دبیرخانه ما معرفی می‌شد و ما آنها را هم وارد فرایند کارشناسی کردیم. از این‌رو بیش از ۵۰۰ تخته فرش، قالی، قالیچه، تابلو فرش و گلیم به دبیرخانه ارسال شده که ۲۷ اثر از میان آنها برای شب حراج انتخاب شداند.

مدیر نخستین حراج فرش تخصصی در ایران به معیار گزینش فرش‌ها اشاره و بیان کرد: معیار انتخاب آثار متفاوت بوده است. چراکه این نخستین حراجی لست که برگزار می‌شود و ما با سلیقه مخاطب در حراجی این‌چنین آشنا نیستیم از این رو تلاش کرده ایم پسندهای مختلف را در نظر بگیریم. برای مثال برخی مجموعه داران به قدمت اهمیت می دهند و ما در این نمایشگاه و حراج، فرش «سنه» کردستان داریم که به راحتی، در بازار یافت نمی شود. علاوه بر قدمت به نقشه و رنگ و بافت هم توجه کرده ایم.

محمودوند با اشاره به این‌که فرش‌های ایرانی در مناطق مختلف جغرافیایی ویژگی‌های خاص خود را دارند افزود: به علت کیفیت پایین برخی آثار ارسال شده امکان گزینش اثر در برخی مناطق و خطه جغرافیایی نبود. برای مثال فرش بلوچ یا شیراز به ما معرفی و ارسال نشد یا آنچه به دست ما رسید، اثر فاخر و ارزشمندی نبود. در این میان اصفهان، تبریز، کرمان، کردستان، قم و مشهد از جمله شهرهایی بودند که بیشترین آثار انتخابی را به خود اختصاص دادند.

«خانه حراج ملی» تاکنون اقدام به برگزاری دو دوره حراج آثاری در زمینه‌های نقاشی، نقاشی‌خط، تذهیب، خوشنویسی، مینیاتور، صنایع‌ دستی، فرش دستباف و سوخت چرم کرده است. این خانه که تحت حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان میراث فرهنگی فعالیت می کند با برگزاری نخستین حراج ملی فرش بر ان است تا بازار راکد فرش و تابلو فرش را رونق ببخشد و با سلیقه مخاطب آشنا شود.

مدیر نخستین حراج ملی فرش درباره قیمت کمینه و بیشینه فرش‌های ارائه شده در این حراج گفت: فرش‌های ما حداقل ۵ میلیون تومان  قیمت گذاری شده‌اند و بیشترین قیمت این فرش ها ۲ میلیارد تومان است.هرکدام از این آثار نیز یک قیمت پایه یا کمینه و یک قیمیت بیشینه دارند. طبیعتا ما نمی‌توانیم کمتر از بهای کمینه، آثار خود را به فروش برسانیم چون فرش‌های ارزشمندی هستند.

محمودوند درباره انتخاب احمد نجفی، هنرمند سینما وتلویزیون ایران به عنوان مجری این دوره از حراج گفت: ما در ایران مجری برای حراج آثار هنر ی نداریم. چراکه این افراد باید دوره ببینند و مهارت لازم برای این کار را به دست آورند. اما احمد نجفی جزو هنرمندانی است که هم تحصیلات آکادمیک در حوزه تاریخ هنر دارد و هم در حوزه آکشن در خارج از کشور اطلاعات خوبی کسب کرده و حتی مستندی در این زمینه ساخته است ...

آثار نخستین حراج تخصصی فرش در ایران پس از سه روز نمایش در سالن خانه همایش جهت بازدید عموم، در روز جمعه مورخ پنجم شهریور در همین مکان چکش زده می شوند.