شناسهٔ خبر: 14864949 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: صبحانه آنلاین | لینک خبر

وزیرجهاد: قیمت مرغ را مدیریت می‌کنیم

وزیر جهاد کشاورزی گفت: گوشت مرغ باید در خرده فروشی ها از ۶ هزار و ۹۰۰ تا حداکثر ۷ هزار و ۵۰۰ تومان عرضه شود در غیر این صورت با ذخایر گوشت مرغ که اکنون حدود چند ده هزار تن می رسد قیمت ها را مدیریت می کنیم.

صاحب‌خبر -
به گزارش صبحانه، محمود حجتی با حضور در برنامه "تیتر امشب" شبکه خبر با اشاره به ظرفیت های بالقوه و بالفعل صنعت کشاورزی در کشور افزود: افزایش بهره وری آب از موضوعات بسیار مهم است که استفاده از روش های نوین آبیاری در این زمینه راهگشاست.

وی گفت: پارسال بیش از ۳۵ هزار هکتار از اراضی گندم با استفاده از روش های نوین آبیاری از جمله روش قطره ای آبیاری شد که بهره وری آبیاری بیش از سه برابر افزایش یافت و محصولات هم یک و نیم تا ۲ برابر شد.

حجتی با بیان اینکه کمتر از ۸ درصد زمین های کشاورزی با روش های نوین آبیاری می شوند افزود: قانون به ما اختیار داده است تا ۸۵ درصد هزینه آبیاری نوین را به صورت بلاعوض در حالت های عمومی یعنی حدود ۸ تا ۱۰ میلیون تومان برای هر هکتار پرداخت کنیم.

وی اضافه کرد: پارسال با محدویت های اعتباری رو به رو شدیم اما امسال با تسهیلات و امکاناتی که مجلس و دولت در اختیار ما قرار دادند امیدواریم بتوانیم آبیاری نوین را در ۲۵۰ هزار هکتاری که مقرر و ابلاغ شده اجرا کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه تولید گوشت مرغ افزایش داشت گفت: پارسال در مرغ انباشت ایجاد شد به گونه ای که قیمت مرغ زیر قیمت تمام شده بود.

حجتی افزود: گوشت مرغ باید در مراکز عرضه عمده کیلویی ۶ هزار و ۷۰۰ تومان تا ۶ هزار و ۸۰۰ تومان و در خرده فروشی ها از ۶ هزار و ۹۰۰ تا حداکثر ۷ هزار و ۵۰۰ تومان عرضه شود در غیر این صورت با ذخایر گوشت مرغ که اکنون حدود چند ده هزار تن می رسد قیمت ها را مدیریت می کنیم.

وی گفت: میانگین سرانه مصرف مرغ در کشور ما ۲۷ کیلو گرم است که از میانگین مصرف جهانی بیشتر است اما میانگین مصرف سرانه گوشت قرمز در کشور ما در مقایسه با جهان کمتر است.

حجتی ادامه داد: سرانه مصرف ما در لبنیات حدود ۱۰۰ لیتر است در حالی که میانگین مصرف جهانی ۱۵۰ لیتر است.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: البته تولید شیر در سال جاری نسبت به پارسال افزایش یافت اما بخش عمده ای از آن، صادر و بخشی از آن هم به شیر خشک تبدیل می شود.

وی با اشاره به اینکه در سال های ۷۹ و۸۰ وضعیت ناهنجاری در تنظیم بازار مرغ کشور داشتیم، افزود: باید هم از تولید کننده و هم از مصرف کننده حمایت کنیم.

حجتی با بیان اینکه در ذخیره کردن محصولات راهبردی تکلیف قانونی داریم، گفت: قبلاً در شرایط تحریم به ذخایر راهبردی بیشتری نیاز داشتیم اما اکنون با توجه به شرایط جدید، لازم است که سهم این ذخایر کاهش یابد.

وی ادامه داد: پیشنهاد این موضوع را به دولت ارائه کردیم که در دست بررسی است.

وزیر جهاد کشاورزی ضمن عذرخواهی از مردم برای نوسانات بازار افزود: تلاش می کنیم نقاط ضعف خود را در تنطیم بازار برطرف کنیم .

حجتی با بیان اینکه کشور ما از نظر میوه و سبزی به علت تنوع اقلیمی مزیت هایی دارد گفت: به صورت سنتی کشور ما در خشکبار در عرصه جهانی حضور دارد و در تره بار هم در حال توسعه هستیم.

وی با اشاره به اینکه برخی اقلام کشاورزی در سر مزرعه ۳۰ درصد قیمت بازار را دارد افزود: باید با کمک تولیدکنندگان و تشکل های آن ها و صاحبان سرمایه بتوانیم کشاورزی را از مزرعه تا سفره مدیریت کنیم تا قیمت نهایی کاهش یابد و ارزش افزوده هم به سمت تولیدکننده برود.

حجتی گفت: امسال تولید گندم برای نیاز کشور کافی بود و حتی اضافه بر آن تولید کردیم.

وی افزود: امیدواریم توانمندی تشکل های تولیدی کشاورزی افزایش یابد.

حجتی گفت: قاچاق میوه در شب عید افزایش یافت اما اکنون بسیار کمتر است.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه وضعیت تولید میوه در کشور، خوب است ادامه داد: در تولید اغلب میوه ها جزو ۱۰ کشور اول دنیا هستیم .

وی در پاسخ به این پرسش که آیا خرید تضمینی ۱۱ میلیون تن گندم انجام شده است؟ گفت: از این مقدار گذشته است و به حدود ۱۱ میلیون و ۴۰۰ تن خواهیم رسید.

حجتی با بیان اینکه تولید گندم ما حدود ۱۴ میلیون تن و بیش از نیاز ماست افزود: تولید گندم در مقایسه با سال ۹۲ بیش از دو و نیم برابر شده در نتیجه هزینه خرید تضمینی گندم از ۴ هزار میلیارد تومان در سال ۹۲ به حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان رسیده است.

وی اضافه کرد: در دو روز گذشته موفق شدیم حدود هزار میلیارد تومان شارژ کنیم و حدود ۷ هزار میلیارد تومان را پرداخت کردیم و امیدواریم تا ۲ روز آینده هم هزار میلیارد تومان دیگر برای خرید تضمینی گندم به کشاورزان پرداخت کنیم.

حجتی گفت: امیدواریم تا پایان شهریور بخش عمده ای از مطالبات کشاورزان را پرداخت کنیم.

وی با اشاره به اینکه برداشت ذرت از شهریور به بعد آغاز می شود، افزود: جو و ذرت در بورس عرضه می شود در بخش بورس حدود ۸۰ درصد نقدی وخارج از آن حدود ۲۰ درصد با تأخیر پرداخت می شود.

حجتی در باره حفر چاه های غیر مجاز هم با بیان اینکه با همه توان در پی ساماندهی این چاه ها هستیم، گفت: حدود ۳۰۰ هزار چاه غیر مجاز داریم که نیمی از آن سطحی است و آسیب جدی ایجاد نمی کند.

وی ادامه داد: اما بیش از ۱۲۰ هزار حلقه چاه عمیق غیر مجاز وجود دارد که به سفره های زیرزمینی و ذخایر آبی ما و کسانی که مجوز دارند آسیب می رساند.

حجتی گفت: تا سال ۹۶ حدود ۱۰ هزار حلقه از این چاه های غیر مجاز مسدود شد.

وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به این پرسش که شوخ طبع ترین عضو کابینه کیست؟ گفت: برخی اوقات آقای زنگنه تک مضراب هایی در کابینه می آید زیرا کمتر بر روی صندلی خود می نشیند و تحرک بیشتری دارد.

حجتی در پاسخ به این پرسش که سخت ترین جلسه هیئت دولت در یکسال گذشته کدام بود؟ گفت: ۹۴ سال سختی بود زیرا محدودیت منابع، فوق العاده فشار آورد و سخت ترین جلسات ما مربوط به بودجه و ایجاد تعادل میان منابع و مصارف بود.

وی در پاسخ به این پرسش که موفق ترین وزیر کابینه کیست؟ گفت: همه اعضای کابینه تلاش می کنند تا کارشان را به خوبی انجام دهند.

حجتی افزود: آقای زنگنه تلاش زیادی را انجام داد تا صادرات نفت ‌دو برابر شود و این کار بزرگی است.