شناسهٔ خبر: 14853438 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اطلاعات | لینک خبر

تعیین نرخ شفاف و عادلانه فرآورده‌های نفتی در تالار سبز

صاحب‌خبر -
 

مدیر عامل بورس انرژی با بیان اینکه این بورس بهترین مرجع برای تعیین نرخ شفاف و عادلانه خوراک و فرآورده‌های نفتی پالایشگاههای بورسی است، گفت: وزارت نفت برای افزایش حجم معاملات بورس انرژی در مناطق آزاد کمک کند.

سید علی حسینی مدیر عامل بورس انرژی ایران در گفتگو با فارس گفت: ارزش کل معاملات بورس انرژی از ابتدای سال تا پایان مرداد به ۷۱۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان بالغ شده است.

حسینی با اشاره به روند معاملات اوراق سلف برق و نفت در بورس انرژی افزود: سررسید اوراق سلف برق در بورس انرژی، کوتاه مدت و در نهایت یک ماهه است که طی سه روز آخر معاملاتی هر ماه عملیات تسویه آن صورت می‌گیرد. وی با بیان اینکه طی سال ۹۴ ارزش معاملات سلف برق در بورس انرژی به حدود ۹۰۰ میلیارد تومان رسید، عنوان کرد: برای سال جاری وزارت نیرو برای معاملات برق از طریق بورس انرژی ، تحقق معاملات دو هزار میلیارد تومانی را برای این بازار پیش بینی کرده و این در حالی است که از هفته قبل بازار معاملات سلف برق با حجم و ارزش قابل توجهی روبرو شده است. حسینی از صدور مجوز فعالیت چهار شرکت کارگزاری در منطقه آزاد اروند برای راه اندازی ایستگاه معاملاتی از سوی بورس انرژی سخن گفت و افزود: در تفاهمی که با وزارت نفت صورت گرفت، قرار بود نسبت به توسعه معاملات فرآورده‌های نفتی از طریق بورس انرژی در منطقه آزاد اروند اقدام شود، اما در حال حاضر عرضه محصولات این منطقه در بورس با کندی مواجه است.

این مقام مسئول، بورس انرژی را بهترین بازار برای کشف قیمت عادلانه و شفاف خوراک و فرآورده‌های نفتی شرکت های پالایشی و واحد‌های صنعتی بورسی عنوان کرد و افزود: استراتژی کلی بازار سرمایه ایران تلاش برای پذیرش همزمان اوراق بهادار شرکت ها و در عین حال عرضه و کشف قیمت عادلانه کالاها و فرآورده های نفتی از طریق بورس‌های انرژی و کالا است که به تبع این موضوع می تواند شفافیت بیشتر قیمت‌ها در بازار سهام را نیز در پی داشته باشد.

حسینی با پیشنهاد به فعالان صنایع نفتی کشور برای حضور در بورس انرژی و انجام معاملات در این بازار گفت: از این طریق میزان طلب و بدهی دولت و شرکت‌های خصوصی شفاف شده و در عین حال فرآورده‌های نفتی از طریق بورس انرژی با قیمت‌های شفاف کشف قیمت می‌شوند.

مدیر عامل بورس انرژی گفت: بدون شک بهترین گزینه برای وزارت نفت عرضه محصولات از طریق بورس انرژی به جای تخصیص فرآورده‌های نفتی از طریق مذاکره با شرکت های واسطه ای است.

همچنین مدیرعامل بورس انرژی ایران از تامین مالی پالایشگاه ستاره خلیج فارس به عنوان بزرگترین طرح بنزین سازی کشور خبر داد.

سید علی حسینی با اعلام این خبر به پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، افزود: بر اساس توافق با شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، اوراق سلف بنزین اکتان ۹۰ پالایشگاه ستاره خلیج فارس فردا در بورس انرژی ایران عرضه می شود.

مدیرعامل بورس انرژی گفت: تعداد یک میلیون و ۴۰۰ هزار و ۵۹۲ قرارداد با قیمت پایه ۲ میلیون و ۱۴۱ هزار و ۹۵۰ ریال در تاریخ دوم شهریور ۹۵ در تابلوی سلف موازی استاندارد بازار مشتقه بورس انرژی ایران عرضه شد.

وی با اشاره به برنامه ریزی‌های انجام شده برای افزایش تولید بنزین و هدف کشور برای صادرات این محصول استراتژیک تصریح کرد: ارزش این تامین مالی ۳ هزار میلیارد ریال بوده و هدف از آن تامین مالی جهت اجرای طرحهای شرکت نفت ستاره خلیج فارس، بزرگترین پالایشگاه تولیدکننده بنزین در کشور است.

مدیرعامل بورس انرژی ایران تاکید کرد: تامین مالی دیگر پروژه‌های صنعت نفت هم از طریق بورس انرژی، امکان پذیر است و شرایط برای توسعه بخش انرژی با استفاده از ابزارهای نوین مالی فراهم شده است.

حسینی به جذابیت های خاص این اوراق برای سرمایه گذاران اشاره کرد و گفت: طبق مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار نرخ سود این اوراق ۲۰ درصد است که به صورت روزشمار به سرمایه گذاران و خریداران این اوراق پرداخت می‌شود.

خبر دیگر اینکه در جریان معاملات بورس انرژی، در تابلوی سلف موازی استاندارد برای قراردادهای با سررسید یکسال و بیشتر در بازار مشتقه بورس انرژی ایران، در تمامی نمادهای فعال،تعداد ۱۰ هزار و ۲۰۵ قرارداد با ارزش بیش از ۱۰۰ میلیارد ریال مورد معامله قرار گرفت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، ارزش معاملات تابلوی سلف موازی استاندارد از ابتدا تا کنون با معامله ۹۸۷ هزار و ۶۹۸ قرارداد بالغ بر ۹ هزار و ۲۹ میلیارد ریال شده است.

از نکات حائز اهمیت معاملات می‌توان به عرضه اولیه اوراق سلف موازی استاندارد بنزین شرکت ستاره نفت خلیج فارس در نماد “ستاره۹۶۱″ اشاره کرد. طی این جلسه معاملاتی، بازار برق بورس انرژی ایران هم شاهد معامله یک هزار و ۲۹۷ قرارداد معادل ۱۶ هزار و ۳۶۴ مگاوات ساعت به ارزش بیش از ۵ میلیارد و ۵۴۳ میلیون ریال بود.

در آغاز جلسه معاملاتی نمادهای بار‌ پیک، کم‌باری، میان‌باری و بارپایه روزانه پنج مهر ۹۵ گشایش یافته و در پایان نمادهای بار پیک، کم‌باری، میان‌باری و بارپایه روزانه ۳۱ شهریور ۹۵ متوقف شدند.

در مجموع ارزش کل معاملات بورس انرژی در نخستین روز شهریور به بیش از ۱۰۵ میلیارد و ۵۵۳ میلیون ریال بالغ شد.

برچسب‌ها: