به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، کریم مهری صبح امروز در نشست خبری با خبرنگاران آذربایجان شرقی به مناسبت آغاز هفته دولت، با اشاره به اینکه پس از فرمان اقتصادی مقام معظم رهبری، نقشه راه اقتصاد مقاومتی کشاورزی آذربایجان شرقی تدوین و چاپ شده است اظهار داشت: این نقشه راه در راستای اقتصاد مقاومتی و در 5 محور مورد مطالعه و اجرا قرا گرفته و در نتیجه آن، کتاب الگوی کشت، متناسب با اقلیم، آب وخاک آذربایجان شرقی به مرحله اجرایی وارد شده است.
وی به اجرای طرح پهنهبندی با حضور مؤثر در روستاها و احصای میدانی مشکلات اشاره کرد و افزود: طرح همیاران کشاورزی نیز در این استان به عنوان پایلوت اجرا میشود که با استفاده از توان بومی افراد، برای اصلاح شیوههای کشاورزی و سوق آن به سمت کشاورزی نوین، اقدام میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، اصلاح الگوی کشت را در استان مورد تاکید قرار داد و گفت: با توجه به وضعیت فعلی دریاچه ارومیه، صرفهجویی در مصرف آب و اصلاح الگوی کشت ضروری است و دولت نیز برای به روز شدن شیوه کشتهای جایگزین و آبیاری قطرهای، بخشی را بلاعوض و بخشی را با مشارکت مردم اجرا میکند.
مهری در ادامه، با اشاره به اینکه پیشبینی میشود امسال بیش از 850 هزار تن گندم در استان تولید شود، ابراز داشت: تا به امروز گندم مازاد بر نیاز خریداری شده تضمینی، بیش از 500 هزار تن بود که میزان مصرف استان، حدود 400 هزار تن است.
وی، با اشاره به اینکه در سال 92، خرید گندم استان حدود 170 هزار تن، در سال 94 حدود 190 هزار تن و سال 94 نیز 400 هزار تن بود، تصریح کرد: در سالهای گذشته به دلیل پایین بودن قیمت خرید تضمینی، کشاورزان انگیزهای برای فروش نداشتند، ضمن اینکه برای مکانیزاسیون و افزایش برداشت محصول نیز اعتبارات میلیاردی در استان هزینه شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، با بیان اینکه امسال رکورد خوبی در خرید تضمینی گندم به ثبت رسیده است، افزود: در حال حاضر بیش از 226 هزار نفر در استان در 450 هزار هکتار اراضی کشاورزی، گندم زیر کشت دارند و برداشت گندم استان نیز تا 15 شهریور ادامه خواهد داشت.
مهری از پرداخت 1 درصد مطالبات کشاورزان گندم کاران استان خبر داد و گفت: قیمت مصوب خرید تضمینی، 1250 تومان است و تا 1285 تومان نیز بر اساس کیفیت گندم افزایش یافته است که بخشی از اعتبارات گندم خریداری شده نیز به زودی از اعتبارات بانکهای پاسارگاد و کشاورزی پرداخت میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، در ادامه، از افتتاح 81 پروژه کشاورزی با اعتباری بالغ بر 700 میلیارد ریال در هفته دولت خبر داد و اظهار داشت: در استان از اعتبارات صندوق ذخیره ارزی برای آبهای مرزی نیز استفاده میشود که 5 هزار و 230 هکتار در فاز اول اجرایی شده و در فصل زراعی جاری نیز حدود 600 هکتار به زیر کشت میرود.
مهری، با تاکید بر اینکه توسعه باغات در حاشیه دریاچه ارومیه را جایز نمیدانیم، افزود: اصلاح باغات آببَر، مورد تاکید است تا در مصرف آب در حوضه آبریز دریاچه ارومیه صرفه جویی شود.
وی، ایجاد باغات با استفاده از تانکر آب و... را در زمینهای دیم، غیر مجاز عنوان کرد و ابرازداشت: برخی انتظار کمک جهاد کشاورزی برای این باغات را دارند در حالی که اولین مؤلفه باغ، داشتن منبع آبی مطمئن است که در خارج از حوضه دریاچه ارومیه و در حوضههای ارس و سفیدرود امکان پذیر است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، با اشاره به اینکه تنظیم بازار تولید و مصرف عمده محصولات کشاورزی و باغی کشور بر عهده جهاد کشاورزی است، تصریح کرد: تنظیم بازار خرده فروشی بر عهده جهاد کشاورزی نیست و باید سازمان صنعت، معدن و تجارت استان نظارت داشته باشد.
مهری، در ادامه، در پاسخ به سوالی مبنی بر وضعیت شکر موجود در بازار استان، با بیان اینکه کمبود شکر در کشور و استان نداریم، خاطر نشان کرد: تولیدات شکر داخلی کافی، در کشور وجود دارد ولی بعضاً برای تنظیم بازار اجازه واردات نیز صادر میشود.
وی با بیان اینکه در مورد خرید و فروشها، به دلیل اینکه واگذاری حواله، رانت به دنبال داشت، بنابراین در بورس عرضه میشود تا شفافیت کافی وجود داشته باشد، تصریح کرد: در 50 روز گذشته روزانه 280 هزار تن شکر عرضه شد که به طور میانگین، 75 درصد آن خریداری گردید و این به معنی مازاد بودن شکر عرضه شده در بازار و عدم کمبود است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی افزود: متاسفانه برخی، از کمبود شکر و تعطیلی کارخانجات به دلیل نبود مواد اولیه و شکر خبر میدهند، ولی به اندازه کافی در بازار موجود است،
وی ادامه داد: جذابیت واردات به حدی است که همه به سمت واردات میروند، ضمن اینکه موضوع کمبود شکر و خرید قیمت بالای گندم و... موضع واردکنندگان است و میخواهند منافع خود را تأمین کرده و منافع جامعه را زیر سؤال ببرند.
مهری، با اشاره به اینکه برخی مدعیاند که چرا گندم را بالاتر از قیمت جهانی خریداری میکنید و این همه آب در کشور را با وجود امکان واردات به هدر میدهید، تصریح کرد: اولاً بیش از 67 درصد گندم تولیدی استان دیم است، ثانیاً این محصول به عنوان محصول استراتژیک مطرح است و باید مورد توجه قرار گیرد، ضمن اینکه اگر نگذاریم گندم بکارند، شغل، درآمد کشاورزان، منافع کشور و... را چه کسی تأمین خواهد کرد؟
انتهای پیام/
∎