شهروند| قبل از المپیک بهزعم خیلی از کارشناسان و حتی کادرفنی، تیم تکواندوی اعزامی به المپیک 2016 یکی از بهترین تیمهای تاریخ این رشته محسوب میشد، حتی برخی روی مدالآوری هر تکواندوکار مرد ایران حساب باز کرده بودند اما درنهایت اتفاقی رخ داد که دقیقا نقطه عکس این پیشبینیها بود.
امان از راند طلایی
سجاد مردانی بعد از حذف ناباورانه فرزان عاشورزاده و مهدی خدابخشی وظیفه سنگینی را روی دوش خود حس میکرد و قصد داشت به ناکامی تکواندوی مردان پایان دهد. تکواندوکار سنگین وزن کشورمان بعد از برتری قاطعانه با نتیجه 16 بر یک مقابل حریفی از کشور ناشناخته تونگا، مقابل رقیب بریتانیایی خود قرار گرفت. در این مبارزه سجاد پا به پای حریفش پیش رفت اما درنهایت در راند چهارم و با امتیاز طلایی شکست خورد. رقیب او در مرحله بعدی شکست خورد تا آخرین نماینده تکواندو نیز با دست خالی از مسابقات کنار برود. در این وزن تکواندوکار آذربایجان با هدایت رضا مهماندوست به مدال طلا دست پیدا کرد تا بعد از برنز میلاد بیگی این دومین مدال با هدایت مربی ایرانی باشد.
جایگاه نهم برای ایران
تکواندوی ایران فقط با یک مدال برنز کیمیا علیزاده به کار خود پایان داد و درعین ناباوری 3 تکواندوکار مرد کشورمان که در رده اول تا سوم رنکینگ جهانی قرار داشتند، حتی به نیمه نهایی هم نرسیدند. فرزان عاشورزاده در گام نخست به شکلی عجیب از حریف مصری شکست خورد؛ مهدی خدابخشی مقابل میلاد بیگی شکست خورد و از دور رقابتها کنار رفت و درنهایت سجاد مردانی به تکواندوکاری از بریتانیا باخت. با تک مدال برنز علیزاده تیمملی تکواندوی ایران در رده نهم المپیک قرار گرفت و کرهجنوبی اول شد. جالب است بدانید آذربایجان با هدایت مهماندوست در رده چهارم قرار گرفت.
ناکامی بزرگ
با اینکه نسل تکواندوی ایران جوان شده اما به هیچ عنوان 3 ملیپوش کشورمان در المپیک انتظارات را برآورده نکردند. این 3 هوگوپوش که در سالهای اخیر بارها روی سکوهای جهانی و آسیایی ایستادند، هیچ دلیل خاصی ازجمله ناداوری برای شکستشان نداشتند و به نظر میرسد نیاز است بعد از بازگشت از برزیل دلایل این ناکامی بزرگ بررسی شود. البته بیژن مقانلو، سرمربی تیمملی تکواندو خودش را در این ناکامی مقصر میداند: «ما 3 قهرمان خود را به امید مدال آورده بودیم اما نشد، چون اینجا خوب نبودم، از مردم میخواهم مرا به خاطر افتخارات دوسال گذشته ببخشند. اینجا من مقصر بودم و نه فرد دیگری.»
آخرین هوگوپوش کشورمان هم حذف شد
تکواندوی ناکام
صاحبخبر -