شناسهٔ خبر: 14738047 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه شرق | لینک خبر

قاسم رضایی پرافتخارترین المپیکي

صاحب‌خبر -

مدال برنز قاسم رضایی مرهمی بر دردهای محمد بنا شد تا کشتی فرنگی ایران با دو مدال برنز به کار خود در المپیک 2016 پایان دهد. رضایی به شکل دراماتیکی به این مدال دست پیدا کرد. فرنگی‌کار وزن 98 کیلوگرم ایران توانست بامداد چهارشنبه در دیدار رده‌بندی در یک کشتی حساس و تماشایی مقابل «استفان شوئن» از سوئد و درحالی‌که 4 بر صفر عقب بود با اجرای دو بارانداز بی‌نقص، کشتی را به تساوی کشانده و به دلیل کسب امتیاز آخر برنده شود. قاسم رضایی به‌این‌ترتیب با یک مدال طلا و یک برنز، عنوان پرافتخارترین فرنگی‌کار ایران در تاریخ بازی‌های المپیک را به خود اختصاص داد. این فرنگي‌کار آملی در المپیک 2012 لندن نیز در وزن 96 کیلوگرم به مدال طلا دست پیدا کرده بود، تا بااین‌اوصاف پرافتخارترین کشتی‌گیر فرنگی ایران در تاریخ المپیک باشد. پیش از این محمد پذیرایی در المپیک 1960 رم مدال برنز، رحیم علی‌آبادی در المپیک 1972 مونیخ مدال نقره و حمید سوریان و امید نوروزی مدال طلا را در المپیک 2012 لندن کسب کرده بودند. رضایی پس از کسب این مدال گفت: «داوری‌ها در این مسابقات علیه ما بود و همه کشورها جمع شده بودند تا مانع موفقیت ملی‌پوشان فرنگی شوند، اما خوشحالم که توانستیم دو مدال برنز بگیریم». بنا هم درباره مدال‌گرفتن رضایی گفت: «این مدال تحفه درویشی بود برای مردم. قاسم غیرت کرد بیشتر از این شرمنده مردم نشویم. فکرمان بیشتر از دو مدال بود اما شرمنده مردم شدم». در روز نخست این مسابقه‌ها، سعید عبدولی در وزن ۷۵ کیلوگرم به مدال برنز رسید. 
پاسخ بنا به انتقادها
حمایت‌ها از محمد بنا و دلداری به سرمربی موفق کشتی فرنگی ایران در المپیک لندن از ریودوژانیرو تا تهران ادامه داشت. فدراسیون کشتی پس از ناکامی فرنگی‌کاران در المپیک ریودوژانیرو حمایت خود را از محمد بنا اعلام کرد. تماشاگران حاضر در سالن مسابقات هم با تشویق‌هایشان از معمار نسل طلایی کشتی ایران حمایت کردند. این در حالی است که بسیاری از کارشناسان اشتباهات محمد بنا در نحوه آماده‌کردن فرنگی‌کاران و انتخاب نفرات پا ‌به‌ سن گذاشته را دلیل ناکامی تیم دانستند. بنا در پاسخ به ایرادها گفت: «انتقاد همیشه بوده و خواهد بود. زمانی که در المپیک لندن سه طلا گرفتیم، بهترین شدیم و الان هم وقتی نتیجه نمی‌گیریم بدترین می‌شویم. ما به‌عنوان مثال در وزن 75 کیلوگرم که بهترین‌های دنیا حضور دارند، اصلا تصور این را هم نمی‌کردیم که روزی بتوانیم در این وزن به مدال المپیک برسیم که ارزش آن کمتر از طلا نیست. من سه سال از کشتی دنیا دور بودم و نتوانستم به‌درستی کشتی دنیا را رصد کنم. من فقط در این 10 ماه توانستم یک‌سری مسائل را رصد کنم و اصلا زمان نداشتم. اینها بهانه است که بگوییم داوری یا امکانات ضعیف بوده است. هرچه تقصیر است را گردن می‌گیرم و از مردم عذرخواهی می‌کنم. ما جوانان خوبی داریم؛ اما نمی‌توان در 10 ماه آن هم برای حضور در المپیک آنها را به میدان فرستاد. سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی در پاسخ به این سؤال که آیا پس از المپیک در تیم ملی ایران خواهد ماند یا خیر، گفت: آینده را نمی‌توان پیش‌بینی کرد. 
عذرخواهی سوریان
 فرنگی‌کار پرافتخار کشتی ایران پس از ناکامی در بازی‌های المپیک 2016 ریودوژانیرو از مردم ایران عذرخواهی کرد. دارنده شش مدال طلای جهان و طلای بازی‌های المپیک 2012، نتوانست به افتخارآفرینی خود ادامه دهد و در ریودوژانیرو با قبول دو شکست برابر نمایندگان ژاپن و قزاقستان، ناباورانه حذف شد. پس از این اتفاق، مردم ایران در صفحات مجازی حمایت همه‌جانبه‌ای از قهرمان خود انجام دادند که این مسئله با واکنش حمید سوریان روبه‌رو شد. او در صفحه شخصی خود نوشت برای شادی مردم ایران همه تلاش خود را به کار بست، اما نشد که نشد. سوریان در این پیام چند پاراگرافی، ضمن عذرخواهی از مردم ایران به دلیل کسب‌نکردن مدال در ریودوژانیرو از هم‌وطنان به دلیل حمایت‌های همه‌جانبه روزهای اخیر تشکر و قدردانی کرد. 
کوبا قهرمان کشتی فرنگی المپیک شد
رقابت‌های کشتی فرنگی المپیک 2016 به پایان رسید و نفرات برتر شش وزن این رقابت‌ها مشخص شدند. در پایان رقابت‌های کشتی فرنگی المپیک 2016، ایران نسبت به المپیک قبل که سه مدال طلا گرفته بود، افت شدیدی داشت و درحالی‌که با همان ترکیب المپیک لندن و با سرمربیگری محمد بنا پا به این رقابت‌ها گذاشته بود، در نهایت فقط با دو مدال برنز سعید عبدولی و قاسم رضایی به کار خود پایان داد. کوبا با کسب دو مدال طلا و یک مدال نقره بر سکوی نخست المپیک قرار گرفت و روسیه نیز با دو طلا و یک برنز در جایگاه دوم ایستاد. ارمنستان با یک طلا و یک نقره پیشرفت چشمگیری داشت و سوم شد و صربستان با یک طلا چهارم شد. ترکیه با یک نقره و یک برنز پنجم شد. دانمارک، ژاپن و اوکراین هر کدام با یک نقره مشترکا ششم شدند. ایران و آذربایجان نیز با دو برنز مشترکا نهم شدند. کشورهای نروژ، ازبکستان، کره‌جنوبی، آلمان، گرجستان و بلاروس نیز به‌طور مشترک یازدهم شدند.