شناسهٔ خبر: 14680714 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: شبستان | لینک خبر

دستاوردهای سفر رئیس جمهوری تشریح شد:

از تأمین بودجه برای ایجاد پارک فناوری کهگیلویه و بویراحمد تا برخورداری ۸۱ درصد جمعیت شهری و روستایی از نعمت گاز

خبرگزاری شبستان:رئیس جمهوری با بیان اینکه برای تاسیس پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد بودجه لازم تامین می شود، افزود:۸۱ درصد جمعیت شهری و روستایی استان نیز تاپایان سال ۹۶ از نعمت گاز برخوردار می شوند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، حجت الاسلام حسن روحانی، رئیس جمهوری ظهر امروز (25 مرداد) در نشست خبری با اصحاب رسانه کهگیلویه و بویراحمد، گفت: مردم کهگیلویه و بویراحمد به ویژه در یاسوج با استقبال گسترده از خادمان خود در هیئت دولت سنگ تمام گذاشتند و از اینکه نتوانستم در شهرستان ها حضور یابم عذرخواهی می کنم؛ هر چند که مطالبات مردم این شهرستان ها به طور مکتوب اعلام شده و پیگیری می شوند.


روحانی خاطرنشان کرد: کهگیلویه و بویراحمد به لحاظ طبیعت، آب، جنگل، منابع طبیعی، گردشگری و گیاهان دارویی پراستعداد است و هر چند که آب فراوانی دارد، اما مشکل اصلی بهره برداری نشدن از آب های آن است.


وی با بیان اینکه برای استفاده بهینه از آب های کهگیلویه و بویراحمد برنامه ریزی می شود، اظهار داشت: افتتاح سد تنگ سرخ، اجرای طرح های آبرسانی از سد کوثر به شهرهای دهدشت، چرام، سوق و لنده، اجرای طرح های کشاورزی، گلخانه ای، آبیاری نوین و آبزی پروری از طریق رودخانه ها می تواند بخش مهمی از این موضوع را حل و تحول آفرین باشد.


رئیس دولت تدبیر و امید با اشاره به اینکه کهگیلویه و بویراحمد به لحاظ گردشگری استعداد چشمگیری دارد و جاذبه های آن می تواند مورد استفاده مردم استان های همجوار نیز قرار گیرد، یادآور شد: در صورت برنامه ریزی های لازم امکان جذب گردشگران متعددی از کشورهای حوزه خلیج فارس و نقاط مختلف دنیا نیز وجود دارد.


وی یکی از مشکلات استان کهگیلویه و بویراحمد را مساله بیکاری دانست و افزود: راه های مهم کاهش آن (بیکاری) توسعه بخش های گردشگری، کشاورزی، توسعه و فراوری گیاهان دارویی خواهد بود.


روحانی خاطرنشان کرد: معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری در زمینه فراوری گیاهان دارویی کهگیلویه و بویراحمد و عرضه به بازارهای جهانی فعال است و تحقق چنین امر مهمی می تواند علاوه بر اشتغالزایی، درآمد بسیاری داشته باشد.


رئیس جمهوری، تصریح کرد: برای تاسیس پارک علم و فناوری استان بودجه تامین می شود تا جوانان استان بتوانند با فناوری های نوین به اشتغال برسند.


وی با بیان اینکه استعداد برای کار و تلاش بین مردم کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد و باید از این ظرفیت مهم برای تحول دراستان استفاده شود، اذعان داشت: عشایر و روستائیان به عنوان یک سرمایه مهم برای کشور افرادی تولیدگر هستند و باید در مناطق روستایی شرایط لازم برای جلوگیری از مهاجرت به شهرها ایجاد شود؛ زیرا این گونه مهاجرت ها هجرت مبارکی نیست.


روحانی با اشاره به اینکه 231طرح عمرانی در سفر به کهگیلویه و بویراحمد با 700 میلیارد ریال اعتبار افتتاح شد که علاوه بر این 36طرح نیز کلنگ زنی شد، گفت: سه صندوق حمایتی توسعه در زمینه های مختلف به زودی در کهگیلویه و بویراحمد برای پرداخت تسهیلات به کشاورزان و روستائیان فعال می شود.


رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه 250 نخبه علمی در یکسال و نیم گذشته با حمایت دولت تدبیر و امید به ایران برگشتند، اظهار داشت: بیشتر این شخصیت های برجسته علمی ایرانی در شرکت های دانش بنیان مشغول به کار شده اند و این شرکت ها را تاسیس کرده یا رونق داده اند.


وی با اشاره به اینکه هم اکنون 2 هزار و 500 شرکت دانش بنیان در ایران وجود دارد که از حمایت های دولت برخوردارند، عنوان کرد: با سیاست های جدید دولت برای شرکت های دانش بنیان، این نخبه های علمی، توانایی های خود را در اختیار ملت گذاشته اند.


روحانی با اشاره به اینکه این شرکت ها از تسهیلات کم بهره صندوق نوآوری و شکوفایی، معافیت های مالیاتی و برخی دیگر از امکانات برخوردار شده اند، گفت: استخدام های دولتی، هم اکنون محدود است و دولت به سمت حمایت از سرمایه گذاری های بخش خصوصی و شرکت های دانش بنیان می رود.


رئیس جمهوری اسلامی ایران یادآور شد: در سال های اخیر تحول گسترده ای در مشاغل مربوط به فناوری های نو ایجاد شده که علاوه بر اشتغال های نو، درآمد خوبی هم برای شاغلان این بخش ها دارد.


وی از حمایت دولت از ترویج این نوع مشاغل خبر داد و اظهار داشت: سیاست دولت تدبیر و امید گسترش مشاغل فناوری های نو در همه استان هاست.

 

روحانی از آغاز عملیات اجرایی 36 طرح و پروژه با اعتبار بیش از 20 هزار میلیارد ریال برای رونق و آبادانی استان کهگیلویه و بویراحمد خبر داد و گفت: بسیاری از طرح‌ های توسعه ‌ای این استان برای نخستین بار در کشور اجرایی و عملیاتی خواهد شد.

 

رئیس جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: سیاست دولت تدبیر و امید اجرای همه مصوبات در محدوده زمانی مشخص شده است و به صورت شخصی همیشه پیگیر چگونگی اجرای این مصوبه ها هستم.


روحانی با اشاره به اینکه هر وزیر مسئول بررسی وضعیت چند استان بوده تا از اجرای مصوبه های دولت و اقتصاد مقاومتی آگاه شود، از تأمین بودجه برای تأسیس پردیس و پارک فناوری استان کهگیلویه و بویراحمد خبر داد.

 

وی با اشاره به اینکه با تأسیس این پردیس ‌ها یکی از راه ‌های مهم اشتغال ‌زایی مهم جوانان استان فراهم خواهد شد، ادامه داد: در این سفر 900 میلیارد ریال برای طرح‌ های درمان و آموزش پزشکی اختصاص داده شده است.


رئیس جمهوری اسلامی ایران به دیدار با عشایر و روستائیان این استان اشاره و آنها را سرمایه بزرگ برای کشور توصیف کرد و افزود: مطالبات عشایر و روستائیان در این دیدار به حق و درست بود و این قشر از جامعه تولیدگران کشور هستند؛ به همین منظور برای رفع نیازمندی ‌های آنان و عدم مهاجرت به شهرها در تلاش هستیم.


وی همچنین طرح‌ های وزارت نفت برای تحت پوشش قرار گرفتن 81 درصد جمعیت شهری و روستایی از نعمت گاز تا انتهای سال 96 را از دیگر اقدامات دولت یازدهم برای این استان، عنوان کرد.


روحانی بر ضرورت نقش ارتباطات برای روستائیان تأکید کرد و گفت: بدون ارتباطات، توسعه و سرمایه گذاری دشوار است.


رئیس دولت تدبیر و امید پرداخت سود تسهیلات بانکی به عنوان یارانه برای سود دهی سرمایه ‌گذاری در این استان را از مهم ‌ترین برنامه ‌های دولت دانست و گفت: یک هزار و 400 میلیارد ریال اختصاص دادیم که ان ‌شاءالله تحول بزرگی برای آغاز به کار بنگاه‌ های اقتصادی و ایجاد اشتغال برای جوانان استان باشد.


خبرنگاری پرسید برنامه‌ های دولت در این سفر به منظور اختصاص اعتبار ویژه برای فرودگاه و راه ‌آهن استانی چیست؟ دکتر روحانی پاسخ داد: در تلاش هستیم با توسعه زیرساخت‌ ها و همچنین مرمت فرودگاه یاسوج برای جذب گردشگر به این استان اقدام کنیم.

روحانی درباره بخش های فرهنگی و ورزشی نیز گفت: در این سفر 11 طرح ورزشی مصوب شد که می تواند نقش موثری در بهبود شرایط ورزش و جوانان استان داشته باشد.


وی با بیان اینکه هیئت دولت به هر استانی که دیرتر می رود اعتبار بیشتری برای آن در نظر می گیرد، گفت: اعتبار در نظر گرفته شده برای این استان در سی امین سفر چند برابر برخی استان هاست.


رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: برای کهگیلویه و بویراحمد علاوه بر اعتبار ویژه، طرح های دیگری از جمله تاسیس سه صندوق حمایتی نیز در نظر گرفته شده است.

 

وی با بیان اینکه بودجه خوبی برای یارانه تسهیلات واحدهای تولیدی در نظر گرفته شده است، افزود: این طرح برای نخستین بار در کشور در این استان اجرا می شود.


روحانی در بخش دیگری از سخنانش، گفت: یک هزار و 400 میلیارد ریال به عنوان سود تسهیلات برای سرمایه گذاران در کهگیلویه و بویراحمد اختصاص یافته که از سوی دولت پرداخت می شود.


رئیس جمهوری اسلامی ایران در رابطه با ضمانت های اجرایی مصوبات هیئت دولت برای کهگیلویه و بویراحمد گفت: دولت از طریق استانداران، نمایندگان مجلس و سایر روش ها از اجرای این مصوبه ها اطمینان حاصل خواهد کرد.


روحانی در پایان، از رسانه‌ های همگانی از جمله رسانه ملی، نیروهای نظامی، انتظامی و امنیتی و بسیج  استان کهگیلویه و بویراحمد قدردانی کرد.