شناسهٔ خبر: 14667901 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: آرمان امروز | لینک خبر

بازگشت سهراب با مدال طلا

آرمان: بامداد روز گذشته، کاروان المپیک کشورمان یکبار دیگر طلایی شد. سهراب مرادی وزنه بردار وزن ۹۴ کیلوگرم موفق شد دومین مدال خوشرنگ مسابقات المپیک را برای ایران به ارمغان بیاورد.

صاحب‌خبر -

اولین و دومین مدال طلای ایران در رقابت‌های المپیک ۲۰۱۶ ریو در رشته وزنه برداری به‌دست آمد. بامداد روز شنبه، کیانوش رستمی و بامداد روز یکشنبه، سهراب مرادی دو مدال طلای وزنه برداری را برای کاروان ایران به‌دست آوردند تا در رنکینگ این مسابقات، شاهد حضور نام ایران باشیم. مدال طلای سهراب مرادی در حالی برای ایران به‌دست آمد که در زمان مدیریت رضازاده در فدراسیون وزنه برداری، مرادی با مشکلات زیادی مواجه بود و از میادین بین المللی دور بود.

مهار وزنه ۴۰۳ کیلوگرم

در نهمین روز بازی‌های المپیک ریو سهراب مرادی و علی هاشمی در دسته ۹۴ کیلوگرم وزنه برداری بر روی تخته رفتند. سهراب مرادی کار خود را در یک ضرب باید با مهارر وزنه ۱۷۸ کیلوگرم آغاز می‌کرد که ناموفق بود اما در دومین حرکت موفق شد ۱۷۸ کیلوگرم را به ثبت برساند. مرادی به عنوان آخرین وزنه بردار برای مهار وزنه ۱۸۲ کیلویی به روی تخته رفت که موفق شد آن را بلند کند و با اختلاف پنج کیلوگرم نسبت به نفر دوم این دسته، در رده نخست قرار گرفت. مرادی کار خود را در دوضرب با مهار ۲۲۱ کیلوگرم آغاز کرد که با مهار همین وزنه قهرمانی‌اش در المپیک قطعی شد. او که خیالش از قهرمانی راحت شده بود، برای حرکات دوم و سوم به وزنه ۲۳۴ کیلوگرم حمله کرد تا رکورد المپیک را بشکند اما نا موفق بود. مرادی با مجموع ۴۰۳ کیلوگرم مدال طلای این وزن را بر گردن آویخت و علی هاشمی دیگر وزنه‌بردار کشورمان در این وزن، با مجموع۳۸۳ کیلوگرم هفتم شد.

تست دوپینگ

ماموران ستاد کنترل دوپینگ بازی‌های المپیک ریو که تحت نظر آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ، نمونه‌گیری و مدیریت نتابج دوپینگ بازی‌های المپیک ریو را بر عهده دارند، بلافاصله پس از مدال‌آوری سهراب مرادی در رقابت‌های وزنه‌برداری دسته ۹۴ کیلوگرم، اقدام به نمونه‌گیری از وی و همچنین مدال‌آوران نقره و برنز این رقابت‌ها کردند. پیش از این نیز از کیانوش رستمی نخستین طلایی کاروان ایران در وزنه برداری نمونه‌گیری شد.

مرادی چه گفت؟

سهراب مرادی که پس از قهرمانی‌اش در نشست خبری شرکت کرده بود، اظهار داشت: آرزوی من این است که وزنه‌برداری ایران سه طلا بگیرد و بهداد هم قهرمان شود. وی افزود: بعد از المپیک ۲۰۱۲ لندن مشکلات زیادی برای من پیش آمد که یکی از آنها دوپینگ بود. با این حال استارت جدید زدم و تصمیم گرفتم به مدال المپیک برسم. در سرما و در داخل خانه تمرین کردم. خیلی‌ها به من خندیدند و می‌گفتند چرا تمرین می‌کنی؟ حتی بعدش مشکل بازنشستگی اجباری داشتم. دومین طلایی کاروان المپیک ایران در ریو ادامه داد: تمام تلاشم را کردم، چون شاید آخرین حضورم باشد.کسی از چهار سال بعد خبر ندارد. مردم به من می‌گفتند چرا تلاش می‌کنی، اما من سخت کار کردم و طلا گرفتم و می‌دانستم که اینجا باید کار را تمام کنم. مرادی درباره دوپینگش گفت: وقتی یک ورزشکار دوپینگ می‌کند، خیلی چیزهایش را از دست می‌دهد. همین که می‌گویم در خانه تمرین کرده‌ام، سختی کار من را نشان می‌دهد. با این حال می‌دانم که همیشه فرصت برای جبران هست و من این را ثابت کردم. سهراب مرادی در پایان مدالش را به رهبر و مردم ایران تقدیم و از علی مرادی و سجاد انوشیروانی تشکر کرد.

صحبت‌های رئیس فدراسیون جهانی

تاماش آیان رئیس فدراسیون جهانی وزنه‌برداری درباره قهرمانی سهراب مرادی در وزن ۹۴ کیلوگرم مسابقات وزنه‌برداری المپیک ریو اظهار داشت: از اول هم گفته بودم که مرادی شانس اصلی قهرمانی است. خوشحالم ایران تا کنون دو مدال طلا به‌دست آورده و این نشان می‌دهد که در کشور شما سرمایه‌گذاری خوبی صورت گرفته است. وی در ادامه افزود: به‌نظرم طلای سوم ایران در مسابقات وزنه‌برداری المپیک ۲۰۱۶ دور از دسترس نیست و می‌تواند ایران را در این رشته ورزشی جاودانه کند. رئیس فدراسیون جهانی وزنه‌برداری در خاتمه تصریح کرد: برای فدراسیون جهانی مهم نیست که کدام کشور مدال طلا می‌گیرد. ما خواستار ورزش پاک هستیم و امیدوارم این مساله بهتر از قبل شود و پیشرفت بیشتری داشته باشد.