شناسهٔ خبر: 14499054 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه شرق | لینک خبر

پنج شنبه

صاحب‌خبر -

 اخراج رقیب کیانوش رستمی
تعداد ورزشکاران دوپینگی المپیک به دو نفر رسید. کمیته ملی المپیک یونان اعلام کرد یکی از ورزشکاران این کشور که نامش اعلام نمی‌شود، به‌دلیل دوپینگ از دهکده بازی‌ها اخراج شد. درحالی که این رقابت‌ها بامداد شنبه به وقت تهران رسما آغاز می‌شود، کمیته ملی المپیک قبرس هم اعلام کرد یکی از ورزشکاران این کشور دوپینگ کرده است. به گزارش خبرگزاری رویترز، این کمیته در بیانیه‌ای اعلام کرد «آنتونیس مارتاسیدیس» که صبح جمعه وارد دهکده المپیک شد، به دلیل مثبت‌بودن نتیجه آزمایش دوپینگش به قبرس برگشته است. براساس بیانیه کمیته ملی المپیک قبرس، این ورزشکار برای ابلاغ رسمی اخراجش از المپیک به برزیل سفر کرده است. «مارتاسیدیس» در دسته ۸۵ کیلوگرم وزنه‌برداری، یکی از رقبای کیانوش رستمی به‌شمار می‌رفت. 

کمان‌دار  روس اولین حریف نعمتی
اولین حریف زهرا نعمتی در مرحله حذفی تیروکمان المپیک ریو مشخص شد. به گزارش ایسنا، زهرا نعمتی در مرحله تعیین رنکینگ تیروکمان المپیک ریو با 609 امتیاز در رده چهل‌ونهم ایستاد. رقابت‌های مرحله حذفی انفرادی از هشتم آگوست (هجدهم مرداد) آغاز خواهد شد اما نعمتی نهم آگوست (نوزدهم مرداد) به رقابت می‌پردازد و در مرحله یک‌سی‌ودوم باید با اینا استفانووا از روسیه رقابت می‌کند.

ركورد حضور زنان در  المپیک‌ شکسته شد
درصد بانوان ورزشکار حاضر در المپیک 2016 ریو بیش از هر المپیک دیگری در تاریخ است. در این المپیک 45 درصد ورزشکاران زن هستند. به‌ گزارش ‌ایسنا و به نقل از سایت VOX، زنان ورزشکار از سال 1900 مجوز شرکت در المپیک را کسب کردند. در آن سال تنها 22 ورزشکار از 997 ورزشکار، زن بودند؛ یعنی تنها 2.2 درصد کل. زنان در آن سال تنها در پنج رشته ورزشی فعالیت داشتند که عبارت بود از: تنیس، قایق‌رانی، کروکت، ‌اسب‌سواری و گلف. این در حالی بود که مردان در 19 رشته ورزشی فعالیت داشتند. تنها دو ورزش از این پنج ورزش (گلف و تنیس) مسابقه اختصاصی برای زنان داشتند. با وجود این، شرایط برای حضور زنان در المپیک در سال‌های اخیر بسیار بهتر شده است. در المپیک ریو 45 درصد ورزشکاران زن هستند. در سال 1976 یعنی 40 سال پیش، این درصد نصف بود. در‌حال‌‌حاضر از 10‌هزار و 444 ورزشکار، چهار‌هزار و 700 نفر زن هستند. 

حضور  رضا یزدانی در المپیکقطعی شد
کادر فنی تیم ملی کشتی آزاد در بیانیه‌ای رضا یزدانی را به‌عنوان ملی‌پوش المپیکی وزن ۹۷ کیلوگرم معرفی کرد. در بیانیه فدراسیون کشتی آمده است: «یزدانی چند روز پیش از رقابت‌های مرحله نهایی انتخابی تیم‌های ملی، در آخرین تمرینات شخصی خود در مازندران، دچار مصدومیت از ناحیه پا شد. پس از این موضوع و اتمام دوره توانبخشی کادر فنی با آگاهی نسبت به توانایی‌های فنی و تجربه رضا یزدانی، علاوه بر پیگیری دقیق روند درمانی وی، برنامه‌های تمرینی مجزا و متناسبی نیز، از همان روز برای یزدانی در نظر گرفته است. در نهایت با بررسی نهایی وضعیت رضا یزدانی در جلسه مورخ ١٣ مرداد ماه شورای فنی تیم‌های ملی کشتی آزاد، تأکید اعضای محترم شورای فنی و از سوی دیگر، رضایت نسبی کادر فنی از وضعیت جسمانی، تلاش و انگیزه بالای این قهرمان ملی کشور، در مدت کوتاه باقی‌مانده تا المپیک، رضا یزدانی به عنوان نماینده وزن ۹۷ کیلوگرم کشتی آزاد در این رقابت‌ها معرفی می‌شود. در پایان بر ارزشمندی رفتار جوان آینده‌دار کشورمان امیرمحمدی، در ادای احترام به پیش‌کسوت خود در این وزن و درک شرایط خاص رضا یزدانی و همراهی برادرانه با او، برای حضور در المپیک ارج می‌نهیم».

برچسب‌ها: