شناسهٔ خبر: 14496985 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ورزش۳ | لینک خبر

المپیک ، آخرین خاکریز خدمتی و احمدی

دختران تیرانداز ایران در ماموریت غیرممکن

تنها چند ساعت تا یک رقابت مهم. الهه و گلوله سرنوشت. 6 سال قبل وعده داده بود که در چنین روزی تاریخ ورزش ایران را از نو می نویسد.

صاحب‌خبر -

به گزارش "ورزش سه" و به نقل از خبر آنلاین  ،نسبت به آن روز، حالا زندگی اش تفاوت های زیادی کرده. حالا یک مادر است. مادری که برای شلیک این چند گلوله مهم فشنگ سربی با تفنگ بادی از فاصله ده متر، چند روزی است که پسرش را ندیده. او اما حالا بالاتر از مادر بودن، یک سرباز ملی است. دختری که باید تاریخ ورزش یک کشور را از نو بنویسد.


شش سال قبل وقتی در همان دو ساعت ابتدایی بازی های آسیایی توانست اولین مدال ایران را بگیرد و راه را برای بزرگترین افتخار آسیایی تاریخ ایران باز کند، روبروی خبرنگاران ایستاد و درحالی که برای مدال نقره اش بغضی در گلو داشت، گفت: «راستش فکر می کنم حالا از مرز آسیا گذشتیم و باید به سراغ رخدادهای بزرگ جهانی و المپیک برویم.» او آن روز اولین طلایی تاریخ المپیک های آسیایی ایران نشد اما سدشکن شد.

 

امروز و 6 سال بعد از آن اتفاق بزرگ، دوباره می تواند سد شکن باشد. در یک سال گذشته، غیر از اخرین رنکینگ که به دلیل حضور کمتر در مسابقات جهانی، به رده ششم تیراندازان جهان سقوط کرده، مدام نفر نخست فهرست بوده. حالا تا دلتان بخواهد، مدال های جهانی از تورنمنت های مختلف دارد اما همه این مدال ها باید با شلیک های امروزش که از ساعت5 آغاز می شوند تکمیل شود. او در لندن نفر ششم المپیک شد. بزرگترین موفقیتی که تا به حال یک دختر ایرانی بدست آورده است.


نجمه و الهه که شب افتتاحیه را ناچار بودند خیلی زودتر از همه ورزشکارانی که به مراسم رژه رفته بودند بخوابند تا برای مسابقه بزرگ آماده باشند، در این چندسال تا دلتان بخواهد بدبیاری ورزشی هم داشته اند. بدبیاری به دلیل اینکه آنها و هم تیمی های شان بزرگترین قربانیان ورزشی تحریم های غربی علیه ایران بودند. در قانون تحریم ها، هیچ جایش نیامده بود که فرقی بین تفنگ بادی و فشنگ هایش با اسلحه های جنگی وجود دارد. تحریم هایی که خلاء بزرگی در تمرین این بچه ها با تفنگ های اختصاصی و فشنگ های شان شده بود. فشنگ هایی که نمونه با کیفیت استانداردش در ایران تولید نمی شد و آنها برای شلیک، ناچار به جیره بندی فشنگ ها بودند. به مراتب کمتر از رقبای شان به سیبل شلیک کرده اند اما قرار نیست به دلیل این مشکلات قافیه را ببازند.


آنها برای تاریخ سازی وارد رقابت بزرگ شان شده اند. امروز که در خط شلیک قرار گرفته اند، کسی از آنها انتظار مدال ندارد چون باور ندارند که ممکن است قهرمان های دختری داشته باشیم که می توانند مدال المپیکی بگیرند اما خودشان می دانند چقدر به این افتخار نزدیکند پس با خودشان رقابت می کنند برای شکستن یک سد. حصاری که قبلا هم آن را شکسته اند.