شناسهٔ خبر: 14365605 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: بولتن‌نیوز | لینک خبر

تلألو دوباره ستاره‌های بنا

کشتی فرنگی به دنبال تکرار حماسه لندن در ریو

تیم ملی کشتی فرنگی به در المپیک ریو ۲۰۱۶ به دنبال تکرار نتایج خوب المپیک ۲۰۱۲ لندن خواهد بود.

صاحب‌خبر -
به گزارش بولتن نیوز؛ تیم ملی کشتی فرنگی کشورمان بسیار امیدوار است که بار دیگر پرچمدار کاروان ایران در المپیک باشد. شاید کمتر کسی تصورش را می‌کرد که کشتی فرنگی پس از سال‌ها ناکامی در ادوار المپیک و کسب تنها یک مدال برنز و یک نقره بتواند در لندن 2012 صاحب 3 نشان طلا شود اما محمد بنا و شاگردانش با غیرتی مثال‌زدنی توانستند در یک قدمی افتخارات طلایی کشتی آزاد در المپیک‌های گذشته قرار بگیرند.

حمید سوریان، امید نوروزی و قاسم رضایی 3 فرنگی‌کاری بودند که در المپیک 2012 لندن، ایران را صاحب 3 نشان طلا کردند تا کمر کاروان المپیکی ایران نشکند و پرچم ایران بالا بماند با این حال پس از نتایج درخشان کشتی فرنگی در لندن محمد بنا از کشتی جدا شد.

هر چند تیم ایران در سال 2014 بدون بنا توانست قهرمان شود اما بر کسی پوشیده نیست که همان تیم بنا که پیش از این بسیاری آن را گلخانه‌ای می‌دانستند، با تکیه بر خونی که از قبل در شریان داشت توانست این عنوان درخشان را به دست آورد. کاشته‌های جانشینان محمد بنا درست یک سال مانده به المپیک مشخص شد. جایی که تیم کشتی فرنگی تا آستانه ویرانگی پیش رفت و به ناگاه تمام داشته‌هایش بر باد رفت.

عملکرد ضعیف تیم ملی کشتی فرنگی در لاس‌وگاس با انتقاد همراه شد و تنها 3 وزن تیم ایران توانست سهمیه المپیک را بدست آورد و یک مدال نقره در 98 کیلوگرم توسط قاسم رضایی و یک برنز توسط حبیب اخلاقی در 85 کیلوگرم از آنِ ایران شد تا کار برای حضوری پر قدرت در المپیک ریو سخت‌تر شود. پس از این نتایج ضعیف فدراسیون کشتی در 5 مهر ماه سال 94 و کمتر از یک سال مانده تا المپیک 2016 بار دیگر محمد بنا را بازگرداند. با این وجود مشکلات فراوان کشتی فرنگی و از دست دادن نفراتی مثل امید نوروزی، حمید سوریان و نداشتن حتی یک کشتی‌گیر در سنگین وزن و استفاده از مهدی علیاری 98 کیلویی در 125 کیلوگرم دست محمد بنا را بیش از گذشته بسته بود.

بنا در اولین اقدام نفرات مورد نظر را به اردو دعوت کرد تا ابتدا 3 سهمیه باقی‌مانده المپیک را به دست آورد تا با تیمی کامل راهی ریو 2016 شود. در نخستین مسابقات گزینشی المپیک و در قزاقستان امید نوروزی موفق شد سهمیه وزن 66 کیلوکرم را کسب کند تا خیال محمد بنا از این وزن راحت شود. بلافاصله پس از این مسابقات در اولانباتور مغولستان دومین مسابقات کسب سهمیه برگزار شد و این‌بار امیر قاسمی منجزی که به جای بشیر باباجان‌زاده راهی گزینشی دوم شده بود، توانست سهمیه سنگین وزن را از آن خود کند. حمید سوریان در هر 2 گزینشی ناکام ماند تا با انتقادات زیادی همراه شود اما بنا در وزن 59 کیلوگرم در آخرین گزینشی المپیک بار دیگر سوریان را عازم ترکیه کرد تا نابغه کشتی فرنگی در 5 دقیقه سهمیه المپیک را به دست آورد.

به این ترتیب کشتی فرنگی با 6 سهمیه کامل توانست در مسیر المپیک قرار بگیرد و بلافاصله راهی جام جهانی کشتی فرنگی در شیراز شود تا قهرمان این مسابقات نام بگیرد. محمد بنا در فاصله 20 روز مانده تا المپیک ترکیب تیم اعزامی را مشخص کرد و تنها یک ابهام در وزن 85 کیلوگرم باقی مانده بود که مشخص نبود که حبیب اخلاقی راهی المپیک می‌شود یا رامین طاهری؛ البته شانس اخلاقی بیشتر از طاهری بود و بعید به نظر می‌رسید که محمد بنا از کنار نام دارنده 2 مدال برنز جهان به راحتی عبور کند. در نهایت هم بنا، اخلاقی را انتخاب کرد و بعد از اینکه به قول خودش به این فرنگی‌کار تلنگر زد، نام وی را در لیست مسافران ریو قرار داد.

کار سخت تیم «بنا» برای تکرار افتخارات لندن

تیم ملی کشتی فرنگی کشورمان با 6 فرنگی‌کار در ریو 2016 حاضر خواهد شد اما جالب است که ترکیب تیم ایران مشابه سال 2012 و المپیک لندن است. محمد بنا با همان ترکیب المپیک لندن راهی ریو خواهد شد و 3 سردار تیم بنا که در لندن طلایی شده‌اند در ترکیب قرار دارند، البته امید نوروزی با توجه به تغییر اوزان به یک وزن بالاتر رفته و سعید عبدولی نیز در 2 وزن بالاتر نسبت به المپیک لندن روی تشک خواهد رفت.

حمید سوریان نخستین فرنگی‌کار کشورمان است که باید در ریو 2016 روی تشک برود. نابغه کشتی فرنگی کشورمان با 7 مدال طلای جهان و المپیک برای سومین بار راهی المپیک خواهد شد. سوریان در المپیک پکن 2008 به عنوان پنجمی دست یافت و در المپیک لندن طلا گرفت. سوریان در ریو کار سختی برای تکرار عنوان قهرمانی دارد. حریفان سرسختی در وزن نخست حضور دارند و مولینای کوبایی و بایراموف آذری در کنار حریفان ژاپنی و روس جز بهترین رقبای سوریان به حساب می‌آیند. سوریان با کسب این مدال خوش‌رنگ می‌تواند جاودانه‌تر از قبل شود و هشتمین مدال خود را به دست آورد.

امید نوروزی در 66 کیلوگرم در دومین المپیک خود روی تشک خواهد رفت. دارنده مدال طلای المپیک در لندن که در وزن 60 کیلو طلایی شد اکنون باید در وزنی بالاتر روی تشک رود. نوروزی با وجود طلایی بودن در لندن در ریو کار بسیار سختی دارد. استابلر آلمانی در غیاب نوروزی نفر اول این وزن است اما نوروزی نیز در این وزن حرف‌های زیادی برای گفتن خواهد داشت و با کمی تمرکز شاید بتواند دومین طلایی کاروان ایران باشد. البیف روس و ریو کره‌ای و چونایف آذری دیگر رقبای نوروزی به حساب می‌آیند.

سعید عبدولی که در لندن با اجحاف مدال طلا از دستش بیرون آمد برای ریو برنامه جدی دارد، هر چند محمد بنا در این مدت چندین بار عبدولی بازیگوش را جریمه کرده اما عبدولی با جسارتش بسیار امیدوار است که در ریو خاطره خوبی از خود به جا بگذارد. ولاسوف روس بهترین رقیب عبدولی است. جلفلکیان ارمنی، کیم کره‌ای و مادسن دانمارکی دیگر حریفان جدی عبدولی به حساب می‌آیند.

وزن 85 کیلوگرم کشتی فرنگی تنها وزن بدون سردار است، هر چند بلنیوک اوکراینی در این وزن حرف‌های زیادی برای گفتن دارد اما وی نیز نشان داده که قابلیت شکست‌های غیرمنتظره را دارد. سامان طهماسبی از آذربایجان و آساکولوف ازبک از جمله حریفان حبیب اخلاقی هستند. اخلاقی پس از کسب مدال برنز جهان در سال 2009 و 2015 در آخرین سال کشتی خود بر خلاف لندن بدنبال مدالی خوشرنگ است، هر چند بسیاری این وزن را یکی از کم‌شانس‌ترین اوزان تیم کشورمان می‌دانند اما اخلاقی می‌تواند شگفتی بزرگی رقم بزند و در وزنی که خیلی‌ها تصورش را نمی‌کنند، مدالی خوش‌رنگ به دست آورد.

در وزن 98 کیلوگرم دیگر طلایی المپیک لندن یعنی قاسم رضایی حضور خواهد داشت. رضایی این روزها تنها به آرتور الکسانیان ارمنی فکر می‌کند. آرتور با طلاهای سال‌های اخیر مدعی اول این وزن است. هر چند میدان المپیک هیچ چیزی را از قبل مشخص نمی‌کند اما تقابل مجدد الکسانیان و رضایی در فینال چندان دور از ذهن نیست. حریفان کوبایی، نیکیتا ملنیکوف روس و البته حریف گرجستانی جزو نفرات سرشناس این وزن هستند اما قاسم رضایی در آخرین المپیک زندگی خود تنها به تکرار  قهرمانی لندن فکر می‌کند.

در سنگین وزن نیز بشیر باباجان‌زاده در شرایطی راهی ریو می‌شود که از هم اکنون خیلی‌ها طلا و نقره را برای کایالپ ترک و لوپز کوبایی کنار گذاشته‌اند. در این وزن نفرات نامدار دیگری مثل چرنیتسکی اوکراینی نیز حضور دارند و می‌توان باباجان‌زاده را کم شانس‌ترین فرنگی‌کار المپیکی دانست.

باید منتظر ماند و دید که آیا تیم کشتی فرنگی کشورمان همانند المپیک قبل توانایی قهرمانی مقتدرانه را دارد یا خیر.

انتهای پیام/
R35366/P35350
به اشتراک بگذارید:
http://tn.ai/1138421
برای دریافت مهمترین اخبار عضو کانال تسنیم در تلگرام شوید.
اخبار مرتبط
۰۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۱
بیانیه فدراسیون کشتی درباره نامگذاری روز کشتی
۳۰ تير ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۷
جوادی: ثبت روز ملی کشتی باید در آینده عملی شود/ به خاطر تختی دنبال این موضوع بودیم
۲۹ تير ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۹
مخالفت گودرزی با نامگذاری «روز کشتی، ورزش ملی کشور» + عکس
۲۹ تير ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۵
رحیمی: بدن کشتی‌گیران مثل شیشه شده و باید مراقب مصدومیت باشم/ باید نتیجه زحمات را در المپیک بگیرم
حضور آلبیف و ولاسوف در المپیک قطعی شد/ماخوف در کشتی فرنگی روی تشک نمی‌رود ۲۸ تير ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۲
نظرات

    دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری تسنیم در وب منتشر خواهد شد.
    پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب‌ها: