شناسهٔ خبر: 13765565 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: بی‌بی‌سی فارسی | لینک خبر

آمریکا: دو فرمانده داعش در موصل کشته شدند

پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا اعلام کرده دو فرمانده ارشد داعش در جریان حملات هوایی جنگنده‌های ائتلاف در حوالی شهر موصل کشته شده‌اند.

صاحب‌خبر -
Image copyright Getty Images Image caption موصل که تا پیش از ورود داعش دو میلیون نفر سکنه داشت، از دو سال پیش به عنوان پایتخت این گروه در عراق شناخته شده است

پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا اعلام کرده دو فرمانده ارشد داعش در جریان حملات هوایی جنگنده‌های ائتلاف در حوالی شهر موصل کشته شده‌اند.

موصل دومین شهر بزرگ عراق است که از دو سال پیش در کنترل گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) قرار گرفته است.

آن طور که پنتاگون روز جمعه (اول ژوئیه - یازدهم تیر) گزارش کرده این دو فرمانده از رهبران اصلی سپاه داعش در موصل بوده‌اند.

پیتر کوک، از سخنگویان پنتاگون، در گزارش خود تصریح کرده یکی از کشته شدگان بسیم محمد احمد سلطان البجاری، از فرماندهان سابق القاعده بوده که فرماندهی یک گردان ویژه داعش را بر عهده داشته است. گردانی که مسئول ترتیب دادن حملات انتحاری، تهیه بمب‌های دست‌ساز و استفاده از گاز خردل در حملات داعش بوده است.

به گفته این سخنگوی پنتاگون، دیگر فرمانده کشته شده در جریان حملات هوایی جنگنده‌های ائتلاف، حاتم طالب الحمدونی نام دارد که یکی از فرماندهان ارشد سپاه داعش در شهر موصل بوده است.

"کشته شدن این دو فرمانده در کنار حملات دیگری که نیروهای ائتلاف در یک ماه گذشته در حوالی موصل داشته‌اند، قدرت فرماندهی داعش را تضعیف کرده است."

به گفته آقای کوک، این دو فرمانده ارشد داعش، در جریان حمله هوایی که هفته گذشته (۲۵ ژوئن - پنجم تیر) صورت گرفت، کشته شده‌اند.

داعش از سال ۲۰۱۴ بخش‌های مهمی از شمال عراق را تصرف کرده و موصل را که یکی از پرجمعیت‌‍‌ترین شهرهای عراق است تحت کنترل خود درآورده است.

با وجود این، در چند ماه گذشته، نیروهای دولت عراق با همکاری شبه نظامیان شیعه، پیشمرگه‌های اقلیم کردستان و شبه‌نظامیان قبایل سنی این کشور موفق شده‌اند شهرهای مهمی چون فلوجه و رمادی را از داعش پس بگیرند.