به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، بریتانیا درحالی به دنبال خروج از اتحادیه اروپا است که طبق معاهده لیسبون برای کشور خارج شده از اتحادیه قوانینی سخت در نظر گرفته شده است.
طبق بند اول ماده 50 معاهده لیسبون هر عضو اتحادیه اروپا ممکن است مطابق با شرایط قانون اساسی خود تصمیم به خروج از اتحادیه بگیرد.
طبق بند دوم این ماده هر عضو اتحادیه که تصمیم به خروج از اتحادیه بگیرد باید شورای اروپایی را از این تصمیم خود مطلع سازد. شورای اروپا نیز مذاکراتی را با کشور مذکور انجام داده و مطابق با توافقات صورت گرفته تمهیدات لازم برای خروج این کشور از اتحادیه و چارچوب روابط آتی با این کشور را در نظر خواهد گرفت. این توافق مطابق با ماده 218 درباره عملکرد اتحادیه اروپا مورد مذاکره قرار خواهد گرفت. شورا با حضور اکثریت حائز شرایط به نمایندگی از اتحادیه و پس از جلب رضایت پارلمان اروپا در مورد آن تصمیمگیری خواهد کرد.
طبق بند سوم عملکرد تمام پیمانهای کشور مذکور از زمان توافق شده درباره خروج از اتحادیه متوقف خواهد شد و در غیر اینصورت پس از گذشت دو سال از زمان اعلام شده همانطور که در پاراگراف 2 اشاره شد، این پیمانها متوقف خواهند شد؛ مگر اینکه شورای اروپا پس از توافق به کشور عضو بر تمدید این دوره تصمیمگیری کنند.
مطابق با بند چهارم به منظور پاراگراف 2 و 3 عضو شورای اروپا یا نهادی که نماینده عضو کنارهگیری کرده از اتحادیه به شمار میرود در جلسات شورای اروپا و یا شورا یا در تصمیمگیریهای مربوط به آن شرکت نخواهد کرد.
اکثریت حائز شرایط مطابق با بخش B بند سوم ماده 238 معاهده عملکرد اتحادیه اروپا تعریف خواهد شد.
طبق بند پنجم این ماده اگر کشوری که از اتحادیه خارج شده درخواست بازگشت داشته باشد، درخواست وی مشروط به فرآیند اشاره شده در ماده 49 خواهد بود.
6 کشور اصلی و موسس اتحادیه اروپا امروز در برلین درباره خروج بریتانیا نشست برگزار کردند و از بریتانیا خواستند تا مذاکرات برای جدایی از اتحادیه اروپا را در اسرع وقت آغاز کند.
انتهای پیام/
∎