شناسهٔ خبر: 13620716 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

جگر پای ثابت افطار تا سحر هر دامغانی / هرشب 8 هزار سیخ !

رئیس اتحادیه فروشندگان مواد غذایی شهرستان دامغان گفت: حدود 50 کبابی و جگرکی دارای جواز کسب در شهرستان وجود دارد که در ایام ماه رمضان هر شب حدود 200 کیلو جگر به فروش رسیده و مصرف می شود که تقریبا نزدیک به 8000 سیخ در هر شب می شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از تیتریک دامغان ، ماه رمضان در هر سال، قطعه‏اى از بهشت است که خدا در جهنّم سوزان دنیاى مادّى ما آن را وارد مى‏کند و به ما فرصت مى‏دهد که خودمان را بر سر این سفره الهى در این ماه، وارد بهشت کنیم. بعضى همان سى‏ روز را وارد بهشت مى‏ شوند. بعضى به برکت آن سى ‏روز، همه سال را و بعضى همه عمر را.

بعضى هم از کنار آن، غافل عبور مى‏کنند که مایه تأسّف و خسران است. حالا براى خودشان که هیچ، هر کس که ببیند این موجود انسانى، با این همه استعداد و توانایىِ عروج و تکامل، از چنین سفره با عظمتى استفاده نکند، حق دارد که متأسّف شود. این، ماه رمضان است. ماه ضیافت اللَّه است.

دامغان ، شهر ما هم در ماه مبارک همچون نگینی می درخشد و گویی روح تازه ای در کالبد شهر دمیده می شود... از کلام رمضان که در صحبت های ما (( مُرمضان )) گفته می شود تا دور دور ها و پیاده روی های بلوار شمالی ، قرائت های قرآن ، خواندن دعای افتتاح و شب های قدر مسجد جامع و دعای سحر آقای میرزایی از مناره مسجد تا جام رمضان و زور خانه .

اما آنچه در بین اینها برای هر مسافر و مهمانی در شهر قابل توجه است ، جگر خوری از افطار تا سحر است.

کمتر دامغانی را پیدا می کنی که حتی یک شب را برای جگر خوردن به سطح شهر نیاید . کم کم که هوا غروب می کند و زمان ، زمان افطار است بساط منتقل و آتش در گوشه کنار خیابان های پر تردد شهر چیده می شود. اکثرا جگر می فروشند با مخلفاتش ولی می شود بلال را هم پیدا کنی .

مسلما هیچ کاری بدون فلسفه نمی باشد و لذا برای دانستن این امر به گفتگوی پرداختم.

سید حسین تاجگردون رئیس اتحادیه فروشندگان مواد غذایی شهرستان دامغان می گوید : از زمان های دور و حدود 50 سال قبل مرحومان محمد طالبی و ماشاالله مسلمی تنها جگرکی های دامغان بودند. با تعطیلی مغازه در ایام ماه مبارک ، آنها بعد از افطار به مغازه می آمدند و جگر می فروختند.

وی افرود : تقریبا اینجانب حدود 15 سال قبل بدلیل شغل سلاخی به سوی شغل دوم و مکمل کباب و جگر فروشی مشغول شدم و رفته رفته کار دائم ما شد.

تاجگردون گفت : کم کم خانواده ما این کار را در شهر وسعت داد که در ماه مبارک رمضان مصرف جگر به بیشترین حد خود می رسد . دلیل آن هم این است که در طول روز بدن فرد روزه دار با کمبود آهن مواجه می شود نظیر استفاده بیش از حد چای در زمان افطار تا سحر و نان های بدون سبوس که باید با مواد غذایی نظیر جگر و اسفناج این کمبود را جبران کند .

رئیس اتحادیه فروشندگان مواد غذایی شهرستان دامغان خاطرنشان ساخت : حدود 50 کبابی و جگرکی دارای جواز کسب در شهرستان وجود دارد که در ایام ماه رمضان هر شب حدود 200 کیلو جگر به فروش رسیده و مصرف می شود که تقریبا نزدیک به 8000 سیخ در هر شب می شود.

وی با اشاره به اینکه هر شب در دامغان نزدیک به 50 کیلو دل ، قلوه ، چربی (دنبه) و... استفاده می شود افزود : نیمی از این مصارف در دامغان و مابقی از شهرهای همجوار شاهرود و سمنان و بعضا از تهران تهیه می شود.

انتهای پیام/رض