به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از تیتریک دامغان ، ماه رمضان در هر سال، قطعهاى از بهشت است که خدا در جهنّم سوزان دنیاى مادّى ما آن را وارد مىکند و به ما فرصت مىدهد که خودمان را بر سر این سفره الهى در این ماه، وارد بهشت کنیم. بعضى همان سى روز را وارد بهشت مى شوند. بعضى به برکت آن سى روز، همه سال را و بعضى همه عمر را.
بعضى هم از کنار آن، غافل عبور مىکنند که مایه تأسّف و خسران است. حالا براى خودشان که هیچ، هر کس که ببیند این موجود انسانى، با این همه استعداد و توانایىِ عروج و تکامل، از چنین سفره با عظمتى استفاده نکند، حق دارد که متأسّف شود. این، ماه رمضان است. ماه ضیافت اللَّه است.
دامغان ، شهر ما هم در ماه مبارک همچون نگینی می درخشد و گویی روح تازه ای در کالبد شهر دمیده می شود... از کلام رمضان که در صحبت های ما (( مُرمضان )) گفته می شود تا دور دور ها و پیاده روی های بلوار شمالی ، قرائت های قرآن ، خواندن دعای افتتاح و شب های قدر مسجد جامع و دعای سحر آقای میرزایی از مناره مسجد تا جام رمضان و زور خانه .
اما آنچه در بین اینها برای هر مسافر و مهمانی در شهر قابل توجه است ، جگر خوری از افطار تا سحر است.
کمتر دامغانی را پیدا می کنی که حتی یک شب را برای جگر خوردن به سطح شهر نیاید . کم کم که هوا غروب می کند و زمان ، زمان افطار است بساط منتقل و آتش در گوشه کنار خیابان های پر تردد شهر چیده می شود. اکثرا جگر می فروشند با مخلفاتش ولی می شود بلال را هم پیدا کنی .
مسلما هیچ کاری بدون فلسفه نمی باشد و لذا برای دانستن این امر به گفتگوی پرداختم.
سید حسین تاجگردون رئیس اتحادیه فروشندگان مواد غذایی شهرستان دامغان می گوید : از زمان های دور و حدود 50 سال قبل مرحومان محمد طالبی و ماشاالله مسلمی تنها جگرکی های دامغان بودند. با تعطیلی مغازه در ایام ماه مبارک ، آنها بعد از افطار به مغازه می آمدند و جگر می فروختند.
وی افرود : تقریبا اینجانب حدود 15 سال قبل بدلیل شغل سلاخی به سوی شغل دوم و مکمل کباب و جگر فروشی مشغول شدم و رفته رفته کار دائم ما شد.
تاجگردون گفت : کم کم خانواده ما این کار را در شهر وسعت داد که در ماه مبارک رمضان مصرف جگر به بیشترین حد خود می رسد . دلیل آن هم این است که در طول روز بدن فرد روزه دار با کمبود آهن مواجه می شود نظیر استفاده بیش از حد چای در زمان افطار تا سحر و نان های بدون سبوس که باید با مواد غذایی نظیر جگر و اسفناج این کمبود را جبران کند .
رئیس اتحادیه فروشندگان مواد غذایی شهرستان دامغان خاطرنشان ساخت : حدود 50 کبابی و جگرکی دارای جواز کسب در شهرستان وجود دارد که در ایام ماه رمضان هر شب حدود 200 کیلو جگر به فروش رسیده و مصرف می شود که تقریبا نزدیک به 8000 سیخ در هر شب می شود.
وی با اشاره به اینکه هر شب در دامغان نزدیک به 50 کیلو دل ، قلوه ، چربی (دنبه) و... استفاده می شود افزود : نیمی از این مصارف در دامغان و مابقی از شهرهای همجوار شاهرود و سمنان و بعضا از تهران تهیه می شود.
انتهای پیام/رض