سرویس خارجی: «اسحاق هرتزوگ» رئیس حزب «اتحادیه صهیونیست» و از مخالفان کابینه فعلی رژیم صهیونیستی طی دیداری با «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین بر لزوم تقسیم شهر قدس و راهکار دو دولتی تاکید کردند.هزتروگ و عباس در این دیدار بر سر اصول کلی یک توافق سازش که در دیدارهای مخفی قبل از انتخابات سال ۲۰۱۵ مطرح کرده بودند، به نتیجه رسیدند.
تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد که این دو، طرح صلح عربی را پایهای برای تشکیل حقیقت خاورمیانه جدید از طریق امضای قرارداد سازش فلسطین-اسرائیل، دانسته و برسر مسائل متعدد دیگری به توافق رسیدند.عباس در این دیدار بطور یکجانبه و بدون آنکه خواسته های فلسطینیها را در نظر بگیرد، قبول کرد که دولت احتمالی فلسطین در قلمرویی که اسرائیل در سال ۱۹۶۷ طی جنگ شش روزه تصرف کرد باقی بماند که تقریبا فقط چهار درصد از اراضی شغالی فعلی را شامل میشود.
این دو سیاستمدار همچنین توافق کردند که قدس شرقی پایتخت دولت فلسطین اعلام شود و رژیم صهیونیستی از این شهر عقبنشینی کند اما دو نیمه شهر توسط یک شهرداری اداره خواهد شد. یک نیروی نظامی چند ملیتی نیز در قبةالصخره و مسجدالاقصی مستقر خواهد شد اما حق حکومت بر دیوار غربی به اسرائیل داده می شود.درباره موضوع آوارگان فلسطینی نیز عطف به قطعنامه ۱۹۴ سازمان ملل و طرح صلح عربی، قرار بر این شد که بیشتر آوارگان از غرامت مالی برخوردار شوند و تعداد نمادینی نیز به خانههای خود بازگردند.رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین با عقب نشینی در زمینه امنیتی پذیرفت که اسرائیل در «درّه اردن» حضور داشته باشد و همچنین عبور و مرور از مرز اردن- فلسطین را با ابزارآلات فنی زیر نظر بگیرد و حتی میتواند یگانهای زرهی به این مناطق اعزام کند.
از طرفی محمود عباس به دیدار پادشاه سعودی در جده رفت و با او درباره تحولات فلسطین و اقدامات اسرائیل در سرزمین اشغالی تبادل نظر کرد. این درحالی است که کابینه رژیم صهیونیستی با اختصاص مبلغ ۱۸ میلیون دلار به پروژههای شهرک سازی در کرانه باختری موافقت کرد؛ اقدامی که مخالفت برخی نمایندگان اسرائیل و انتقاد شدید دبیرکل کمیته اجرایی ساف را به دنبال داشت. سخنگوی دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد، تلآویو اختصاص مبلغ ۱۸ میلیون دلار اضافی به طرحهای شهرکسازی در کرانه باختری را تصویب کرد. در حال حاضر نزدیک به ۶۰۰ هزار صهیونیست در شهرکهای ساخته شده در کرانه باختری و قدس اشغالی زندگی میکنند.
در چنین شرایطی روزنامه واشنگتن پست به نقل از رسانه های صهیونیستی از احداث دیوار زیرزمینی توسط اسرائیل در اطراف غزه برای مقابله با حفر تونلهای حماس خبر داد. از سویی روزنامه رأیالیوم چاپ لندن با بیان اینکه حماس دلسرد از دولتهای عربی به سوی ایران باز میگردد، به تحلیل اظهارات اخیر «موسی ابومرزوق» از اعضای ارشد حماس درباره ایران پرداخت و نوشت: این اظهارات میتواند حاکی از بازگشت رویکرد حماس به پنج سال قبل باشد. اظهارات هفته گذشته ابومرزوق معاون رئیس دفتر سیاسی حماس در شبکه تلویزیونی «الاقصی» که در آن به صورت علنی از کمکهای ایران نسبت به فلسطین قدردانی کرد، واکنشهای زیادی در پی داشت. «رأیالیوم» در این رابطه نوشت: این قدردانی ابومرزوق از ایران حاکی از ناامیدی حماس از «ائتلاف سُنی» دارد که طی پنج سال گذشته بر روی آن حساب باز کرد و به آن تکیه کرد.