سرمربي تيم ملي واليبال ايران در گفتوگويي تفصيلي از گذشته، حال و آينده واليبال ايران گفت و تفکرات خود را در اين زمنيه تشريح کرد. او تاکيد کرد که نميتواند قولي خارج از عرف و توانش بدهد.
به گزارش ايسنا، رائول لوزانو افزود: بسيار خوشحالم هستم که ميتوانم شادماني کسب سهميه المپيک را با مردم ايران تقسيم کنم. خوشحالي از اينکه تلاش واليبال ايران نتيجه داد و اميدوارم اين روند همچنان ادامه يابد و مردم ايران در آينده هم از ديدن بازيهاي تيم ملي و نتايج کسب شده لذت ببرند.
وي تصريح کرد: هدف اصلي تيم ملي واليبال کسب سهميه المپيک بود و خوشحالم که اين موضوع محقق شد و مردم از ديدن بازيهاي خوب تيم ملي لذت بردند و با آنان شادي کردند و شادي مضاعف در جامعه ايجاد شد.
سرمربي تيم ملي واليبال در پاسخ به اين پرسش که استراتژي واليبال ايران در آينده چيست، گفت: من نميتوانم قولي خارج از توان و عرف بدهم، اما اين قول را ميدهم که بازيکنان با نهايت جديت و تلاش تمرين کنند تا در آمادگي کامل بسر ببرند. به يقين در صورت آماده بودن بازيکنان، نتايج خوبي نيز در رويدادهاي پيش رو رقم خواهد خورد.
کسب مدال المپيک در رشته ورزشي واليبال از ديگر رويايي مردم ايران است، لوزانو درباره شرايط رسيدن به اين هدف، گفت: براي کسب مدال در بازيهاي المپيک 2016 ريو شرايط مختلفي را بايد در نظر گرفت. ابتدا بايد روند پيشرفت و تکامل را در دو آينده مد نظر داشت.
گروهبندي تيمها در المپيک نيز يکي از موضوعات مهم است و در صورتي که در دور مقدماتي در چهار تيم برتر قرار بگيرم، رتبه و حريف ضربدري در مرحله اول و دوم حذفي بايد در نظر گرفت. بايد بپذيريم که همه تيمهاي شرکت کننده قدرتهاي برتر جهان هستند و با نهايت آمادگي در اين بازيها شرکت ميکنند. بنابر اين کسب مدال در بازيهاي المپيک کار آساني نخواهد بود.
لوزانو درباره ضرورت جوانگرايي در تيم ملي واليبال بعد از بازيهاي المپيک گفت: در مجموع فدراسيون واليبال براي اين موضوع برنامهريزي خوبي دارد. تمرين تيم ملي در دو گروه الف وب يکي از اين برنامه ريزيهاست. از طرفي تيمهاي ملي واليبال جوانان و نوجوانان فعاليت خود را همزمان ادامه ميدهند.
نکته مهم اين است که به گونهاي براي تيمهاي نوجوانان و جوانان برنامهريزي تمرين کرد که آسيبديدگيها به حداقل برسد تا در آينده بازيکنان با مشکلات مصدوميتهاي کهنه و خاص روبرو نشوند.
وي تاکيد کرد: در اين روند نبايد از بدنه اصلي واليبال ايران که همان ليگ است، غافل شويم. ليگ جايي است که تيمها چگونگي استفاده از جوانان را بايد مد نظر داشته باشند، اين سياستگذاري باشگاهها در جوانگرايي تيم ملي تاثير زيادي خواهد داشت، چون باعث ظهور بازيکنان مناسب و جوان ميشود.
سرمربي تيم ملي واليبال ايران در مدت رقابتهاي انتخابي المپيک قبل و بعد از هر مسابقه با بازيکنان صحبت ميکرد، لوزانو در پاسخ به اين سوال که قبل از مسابقه با چين که پيروزي در آن نقش مهميدر کسب سهميه المپيک ايران داشت، به بازيکنان چي گفتيد؟ افزود: هر مسابقه اي شرايط خاص خود را دارد. براي هر مسابقه با توجه به اين شرايط و اينکه حريف چه تيميباشد، بحثهاي تاکتيکي خواهيم داشت. در صحبتهاي قبل از مسابقه با چين نيز همين موارد که چگونه مقابل اين تيم به ميدان برويم، صحبت شد.
وي که با سايت فدراسيون واليبال گفتوگو ميکرد، ادامه داد: خارج از بحث تاکتيکي تلاش کرديم تمرکز بازيکنان را از مسابقه قبلي به مسابقه آينده منتقل کنيم تا آمادگي ذهني و رواني براي مسابقه با چين در بازيکنان ايجاد شود. يادآوري تعهد به تيم کشوري که براي آن تلاش ميکنند، از جمله محورهاي اين صحبت بود.
لوزانو در پايان با يادآوري اينکه من قبلا جمله اي از «گابريل گارسيا مارکز» براي بازيکنانم گفته ام که دوست دارم براي مردم ايران نيز نقل قول کنم. گفت: گابريل معتقد است «حقيقت زندگي آن چيزي که زيسته اي نيست، بلکه آن چيزي است که به ياد ميآوري تا براي ديگران تعريف کني». منظورم اين است که يپروزيها و موفقيتهاي تيم ملي واليبال در اين مدت چيزي است که در خاطره بازيکنان باقي خواهد ماند و بارها آن را تعريف خواهند کرد.
∎