هیلاری کلینتون تاریخساز شد و بهعنوان اولین زن توانست کاندیدای نهایی یک حزب در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا شود. کسب این موفقیت که در هفتههای اخیر دستیافتنیتر از هر زمان دیگر شده بود دیروز و قبل از آخرین دور رایگیریهای درونحزبی قطعی شد. «آسوشیتدپرس» که یک هفته قبل از به حدنصابرسیدن آرای لازم از سوی دونالد ترامپ کاندیدای پیشروی جمهوریخواهان خبر داده بود، اینبار از موفقیت هیلاری کلینتون در عبور از حد نصاب کسب 2383 دلگیت خبر داد. حال هیلاری کلینتون علاوهبر آنکه توانسته بهعنوان اولین زن در دور نهایی رقابت ریاستجمهوری آمریکا حضور یابد، این شانس را هم دارد تا اولین رئیسجمهوری زن در تاریخ آمریکا لقب گیرد. بررسیها نشان میدهد کلینتون در مجموع با آرایی که از انتخابات مستقیم و نیز «انجمنهای حزبی» از نمایندگان به دست آورده، 1812 رای دارد. در عین حال او از حمایت 571 اَبـَر نماینده نیز برخوردار است. ابـر نمایندگان (سوپردلگیتها) اعضای ارشد و بانفود حزب هستند که میتوانند خارج از روند رایگیریهای درونحزبی، به هر نمایندهای که مایل هستند، رای بدهند. 571 نفر از این نمایندگان ارشد حزب دموکرات هم اعلام کردهاند که در گردهمایی ملی دموکراتها در ماه جولای به هیلاری رای خواهند داد. البته این ابرنمایندگان هنوز رأی نهایی خود را نداده و تنها در گفتوگو با رسانهها از قصد خود برای حمایت از هیلاری کلینتون سخن گفتهاند. آنان تا رأیگیری نهایی میتوانند نظر خود را تغییر دهند. قطعیشدن کاندیداتوری هیلاری کلینتون در حالی صورت میگیرد که دیروز آخرین دور رایگیری درون حزبی در پنج ایالت کالیفرنیا، مونتانا، نیوجرسی، داکوتای شمالی و جنوبی برگزار شد. دیروز و قبل از برگزاری آخرین دور رایگیری نظرسنجیها نشان میداد که رقابت در کالیفرنیا بسیار نزدیک است. نظرسنجی اخیر که با همکاری «انبیسی» و «وال استریت ژورنال» انجام شد نشان میدهد که سندرز تنها با اختلاف 2 امتیاز عقبتر از هیلاری کلینتون بود. کالیفرنیا با 475 نماینده وکالتی(دلگیت) توجه بسیاری را به خود جلب کرده و میتواند آخرین میدان اصلی رقابت پیش از گردهمایی این حزب در فیلادلفیا باشد. کلینتون شانس بسیاری برای پیروزی در نیوجرسی، دارای 126 نماینده وکالتی، در 7 ژوئن و همینطور آخرین ایالت برگزارکننده انتخابات مقدماتی، واشنگتن دیسی (20 نماینده وکالتی) در 14 ژوئن دارد. هیلاری کلینتون اندکی پس از انتشار خبر کسب حد نصاب لازم گفت: «در آستانه لحظهای تاریخی و بیسابقه هستیم، اما هنوز کار داریم.» او وعده داد که در انتخابات مقدماتی ایالات باقیمانده برای کسب تکتک آرا به سختی مبازره خواهد کرد. سناتور برنی سندرز از ایالت ورمانت که رقیب هیلاری کلینتون است نیز بهرغم گزارش «آسوشیتدپرس» و پیشتازی کلینتون همچنان به تلاشهای خود ادامه داده و گفته است که تا مجمع حزبی در ماه جولای از صحنه رقابتها کناره نخواهد گرفت.
سندرز قصد دارد که نظر نمایندگان ویژه را که حامی کلینتون هستند، تغییر دهد و رأی آنان را به دست آورد. با این حال حتی اگر سندرز در این 5 ایالت پیروز شود، باز هم کلینتون آرای بیشتری از او خواهد داشت.
کاندیدای نهایی حزب دموکرات آمریکا مشخص شد قطعیشدن کاندیداتوری هیلاری کلینتون در حالی صورت میگیرد که دیروز آخرین دور رایگیری درون حزبی در پنج ایالت کالیفرنیا مونتانا، نیوجرسی، داکوتای شمالی و جنوبی برگزار شد
ورود هیلاری به باشگاه مردانه
صاحبخبر -