به گزارش «نسیم آنلاین»، سندرز در گفتوگو با شبکۀ خبریِ "سی.ان.انِ" امریکا گفت زمانی که هیلاری به عنوان دیپلمات ارشد فعالیت داشت، سازمان خیریۀ متعلق به خانوادۀ وی میلیونها دلار از کشورهایی مانند عربستان سعودی دریافت کرده است.
وی تصریح کرد: «آیا من با اینکه وزیر خارجۀ وقت (هیلاری کلینتون) و سازمانی که همسرش آن را اداره میکند، میلیونها دلار از دولتهای دیکتاتورِ خارجی دریافت میکنند، مشکل دارم؟ ... بله، مشکل دارم.»
سندرز افزود: «شمار بسیاری از آزادیهای مدنی و حقوق دموکراتیک در عربستان سعودی وجود ندارند.»
پرس تی وی نوشت: این نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری امریکا در پاسخ به این سؤال که آیا دریافت این وجوه را با منافع ملی در تضاد میداند، گفت قطعا همین طور است.
وی با حمله به نظرات کلینتون در حوزۀ سیاست خارجی و به خصوص آراء وی در مورد بحران در عراق، لیبی و سوریه گفت هیلاری برای استفاده از نیروی نظامی امریکا برای مقابله با هر بحرانی «عجله» دارد.
سندرز در این باره گفت: «من در مورد این موضوع نگران هستم. من تصور میکنم که حمایت وی از جنگ در عراق تنها یک اشتباه نبوده است.»
کلینتون که در سال 2003 به عنوان سناتور به نفع آغاز تهاجم امریکا به کشور عراق رأی داده بود، اخیراً اعلام کرد این اقدام وی «اشتباه» بوده است.
امریکا و بریتانیا در ماه مارسِ سال 2003 (حدود اسفندماه سال 1381) با نقض آشکار قوانین بینالمللی و به بهانۀ یافتن تسلیحات کشتار جمعی که گفته میشد صدام حسین، دیکتاتور سابق عراق، آنها را ذخیره کرده است، به این کشور حمله کردند. نادرستی این ادعا بعدها و پس از مرگ دستکم 1 میلیون عراقی در خلال این مداخلۀ نظامی، ثابت شد.
سندرز با اشاره به موضعگیریهای اخیر کلینتون در سیاست خارجیِ امریکا، گفت: «من فکر میکنم تمایل او به فشار آوردن بر (باراک) اوباما، رئیس جمهور (امریکا) برای سرنگون کردن (معمر) قذافی (دیکتاتور پیشین لیبی) که اکنون به بیثباتیای که در لیبی میبینیم منجر شد، با آراء کنونی وی در قبال بحران سوریه، ناسازگار نیست.»
وی افزود پیشنهاد کلینتون برای «ایجاد یک منطقۀ پرواز ممنوع» در شمال سوریه، منجر به «منازعهای بیپایان در آن منطقه» خواهد شد.
سندرز با اشاره به سرنگونی صدام حسین و قذافی طی سالهای گذشته در عراق و لیبی، گفت: «اینها دیکتاتورهای بیرحم و وحشتناکی بودند، اما کار ما این است که فکر کنیم بعد از سرنگونی آنها چه اتفاقی میافتد و چه بیثباتیای ایجاد میشود.»
وی تصریح کرد: «دنیا با برکناری این دیکتاتورها از قدرت، جای بهتری خواهد بود، اما راههایی وجود دارد که این افراد بدون ایجاد بیثباتی گسترده و کشتار صدها هزار نفر از قدرت کنار بروند.»
سندرز در حالی این انتقادات شدید را علیه رقیب خود اظهار کرده است که هیلاری کلینتون، با کسب پیروزی در انتخابات مقدماتی در مجمع الجزایر پورتوریکو به کمتر از 30 رأیِ نمایندگان حزبی برای نامزدی نهایی دموکراتها نیاز دارد.
کلینتون با این پیروزی از مجموع 2 هزار و 383 رأی مورد نیاز از نمایندگان حزبی برای نامزدی نهایی دموکراتها در انتخابات ریاست جمهوری، آراء 2 هزار و 355 نماینده را کسب کرد، اما سندرز تنها آراء 1 هزار و 563 نماینده را در اختیار دارد.
انتخابات سراسری ریاست جمهوری امریکا در تاریخ ۸ نوامبر 2016 (18 آبان 1395) برگزار خواهد شد.
∎