رئيس جمهور با بيان اينکه فرهنگ در راس امور و قدرت بزرگ بينالمللي ماست، گفت : کتاب و فرهنگ، قدرت نرم ما و وسيله ارتباطي با ملتها و دنياهاي ديگر است.به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حسن روحاني در مراسم افتتاحيه بيست و نهم نمايشگاه بين المللي کتاب تهران گفت: خوشحالم امروز در جمع اصحاب قلم، انديشمندان، فرهيختگان و ناشران در واقعه مهم سالانه که بيست و نه سال است برگزار مي شود و آن نمايشگاه بين المللي کتاب است، حضور دارم.روحاني با اشاره به اينکه وارد صحنه و صفحه جديدي از تاريخ شده ايم گفت: دنياي امروز ما با دنياي قبل از برجام کاملا متفاوت است.وي افزود: در طول يک سال گذشته و از زماني که آثار اين مذاکرات فشرده و طولاني مشخص شده هر وقت مقامات کشورهاي خارجي به ايران مي آيند بخشي از صحبت هاي خود را به مذاکرات اختصاص مي دهند و من به ابعاد جديدي توجه ام جلب مي شود.
وي تصريح کرد: در همه دوران مذاکرات حضور داشتم اما مقاماتي که از بيرون به آن نگاه مي کنند زيبايي هاي جديدي از آن برداشت مي کنند.روحاني با بيان اينکه معمولا در مذاکرات يکي پيروز ميشود و ديگري شکست ميخورد، گفت: مذاکرات برجام مذاکراتي بود که به نفع ما و به نفع طرف مقابل، منطقه و جهان انجام شد.وي افزود: امروز اين همه شرکتهاي خارجي که به ايران مراجعه ميکنند و اين همه مقامات خارجي و اعتبارات بانکي خارجي که به سمت کشور سرازير شده است، نشان ميدهد که موفقيت مذاکرات به نفع همه بوده است.
وي افزود: البته در منطقه ما يکي دو کشوري هستند که خيلي از برجام احساس ضرر ميکنند. به هر حال صد و هشتاد و چند کشور نفع ميبرند ولي ممکن است چند کشور هم ضرر کنند؛ اين طبيعت دنياست.
وي تصريح کرد: اين چند کشور خيلي عصباني هستند و هر روز به دنبال کارشکنياند، اما من اطمينان دارم ملت بزرگ ايران که اين موفقيت را به هدف رسانده است، در ادامه مسير با همان توان و قدرت توافق را ادامه خواهند داد.روحاني گفت: امروز دنيا کاملا به جمهوري اسلامي ايران و به تعهدات ايران اطمينان دارد، به نظر من آنچه اهميت دارد اعتماد جهاني است. همچنين آنچه مهم است اعتماد بين دولت و مردم است. اعتماد يک سرمايه اجتماعي در داخل کشور و يک سرمايه بينالمللي در سطح جهاني است.رئيسجمهور گفت: اينکه امروز روساي جمهور به ايران سفر ميکنند و قراردادهاي بلندمدتي که بازپرداخت آن 10 تا 15 سال ديگر انجام ميشود به امضا ميرسانند، به معناي اعتماد جهاني به ايران است. وقتي کشوري مثل ايران وعدهاي به دنيا ميدهد، بر وعده خودش تا آخر ميايستد.روحاني در ادامه همچنين با اشاره به اينکه اين فرهنگ است که بين ملتها ارتباط برقرار ميکند، خاطرنشان کرد: بعد از قرنها ملتهايي در دنيا هستند که ايران را در سايه گلستان، بوستان، حافظ، فردوسي، شعرا، علما، ابنسيناها، زکرياي رازيها و فارابيها ميشناسند.رئيسجمهور با بيان اينکه کتاب و فرهنگ، قدرت نرم ما و وسيله ارتباطي با ملتها و دنياهاي ديگر است، عنوان کرد: کتاب به ما آرامش ميدهد و آرامش به ما آسايش، کتاب آرامکننده دلهاست و ملتي که با کتاب انس دارد، قدرت تحليل بالاتر، تعمق و تفکر بيشتر در مسائل دارد.وي گفت: با کتاب، دنيا و حوادث را بهتر ميشناسيم اگر انس با کتاب داشته باشيم، قدرت ما در صحنه جهاني بالاتر ميرود، قدرت يک ملت با خواندن، نوشتن و تاليف است.روحاني افزود: در دنياي کتاب همه کساني که دستاندرکار اين کار عظيم هستند از ما پول بيشتر نميخواهند، از ما آزادي و امنيت ميخواهند، امنيت و آزادي آنها را تضمين کنيد.رئيس قوه مجريه با اشاره به اينکه اخيرا رهبري تاکيد کردند آنکه نقد ميکند، مشت به سينه او نکوبيم، گفت: نقاد را دستگير نميکنند و به زندان نميبرند، نقاد به عنوان يک نعمت است البته کسي در پوشش نقد، دروغ نگفته و تهمت نميزند. کسي که دلسوزانه نقادي ميکند نبايد در نوشتار و شعرش در پيچ و خم گرفتار شود.وي عنوان کرد: بارها به وزير فرهنگ و ارشاد گفتهام که کارها را به صاحبنظران بسپاريد، کتاب قابل چاپ است يا نه، آن را به انجمن نويسندگان و ناشران واگذار کنيد. اين نهادها کارشان را به خوبي انجام ميدهند. اينگونه نباشد که کار به دست يک کارمند دانشجو تصميمگيري شود.روحاني گفت: همين که نمايشگاه را هر چه بيشتر به نهادهاي مربوط و ناشران واگذار کنيم، بهتر است چون آنها درست تشخيص ميدهند. نبايد دولت در همه جا دخالت کند بلکه دولت برنامهريز است. البته ميتواند نظارت کند اما از طريق مردم صورت گيرد.
نظر شما