وزیر نیرو اظهارداشت: از این طریق تا ۸۰۰ هزار نفر از ساکنین روستاها دارای آب مطمئن و شبکه آبرسانی مطمئن می شوند. وی با اشاره به تاسیس شرکتهای آب و فاضلاب از سال ۶۸ بیان داشت: از سال ۶۸ تاکنون که مجلس با تأسیس شرکتهای آبفا موافقت کرد ۲۵ سال میگذرد که در طی این سال ها شاهد نوآوری و پویایی در صنعت آبفا بودهایم.
چیت چیان بیان داشت: در ابتدای تشکیل این شرکتها مسئله آب شهرها و فاضلاب شهرها پریشان و نامنظم بود و شاید در کل کشور به اندازه انگشتان دست شهرهای ما دارای شبکه فاضلاب نبودند اما در طول این مدت اقدامات خوبی انجام گرفته است.
وی افزود: از زمانی که تجهیز منابع مالی ۱۰۰ درصد متکی به دولت بود تا استفاده از منابع خارجی و داخلی و سپس اوراق مشارکت در حال حاضر برای سرمایه گذاری در صنعت آبفا به روش های BOT و BOO و بیع متقابل روی آوردیم، بنابراین این همان مسیری است که کشورهای پیشرفته طی کردهاند و حال ما نیز این مسیر را طی میکنیم.
چیت چیان تاکید کرد: بسترها در وزارت نیرو برای حضور بخش خصوصی در صنعت آبفا فراهم است. سخن من با شرکتهایی که با این موضوع آشنا هستند نیست، بلکه پیام من به سایر شرکتهاست که میدان فراهم است تا آنها برای سرمایهگذاری در صنعت آبفا حضور پیدا کنند.
وزیر نیرو با تاکید بر اینکه شهرنشینی در حال گسترش است و ما با محدودیت شدید منابع آب مواجه هستیم گفت: برخی از منابع آب شهرهایی که در گذشته اقدام به تأمین آب آنها کردهایم در حال حاضر از بین رفته است. بنابراین مجبور هستیم که از ۲۰ کیلومتر آن طرفتر اقدام به تأمین آب کنیم.
وی تصریح کرد: منابع دولت در کنار محدودیت منابع آب بسیار محدود است، پس چارهای نداریم جز اینکه دست خود را به سمت مردم و مؤسسات غیردولتی دراز کنیم تا بتوانیم نیازهای اساسی شهری و روستایی کشور که همانا تأمین آب پایدار و شبکه فاضلاب مناسب با محیط زیست است را فراهم کنیم.
چیت چیان اظهارداشت: شبکههای آب و فاضلاب، تصفیه خانههای آب و فاضلاب، نمکزدایی از آب، بهسازی شبکههای موجود، تجهیز کردن شبکهها به دستگاههای اندازهگیری پیشرفته، کاهش پِرت آب و ساخت سدها و نیروگاههای برق آبی میتواند با مشارکت بخش خصوصی احداث شود تا موجب رونق در کشور شود.
نظر شما