شناسهٔ خبر: 11076637 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه فرهیختگان-قدیمی | لینک خبر

چهره گفته

صاحب‌خبر -

گشایش 20 میلیارد دلاری فاینانس جدید چینی
رفت‌وآمدهای سیاسی و تجاری ایران و چین در ماه‌های گذشته منجر به رقم خوردن اتفاقات مبارکی در اقتصاد ایران شده است؛ بر این اساس قرار است ۲۰ میلیارد دلار فاینانس چینی جدید برای ایران گشایش شود. این ۲۰ میلیارد دلار قرار است ظرف سال‌های آینده و در طول برنامه ششم توسعه در اختیار ایران قرار گیرد؛ این در شرایطی است که از گذشته نیز ایران می‌توانست دو برابر آنچه در چین به صورت ذخیره داشت، فاینانس چینی دریافت کند که این موضوع در حال انجام است.

 

توتال ۲ میلیون بشکه نفت از ایران خرید
امروز چهار میلیون بشکه نفت ایران در نفتکش‌های تحت اجاره سه شرکت روسی، فرانسوی و اسپانیایی بارگیری می‌شود. بر این اساس حدود دو میلیون بشکه از این محموله مربوط به شرکت توتال فرانسه و مابقی مربوط به پالایشگاه‌های اسپانیا و یک شرکت روسی است. این محموله در قالب سه کشتی نفتکش تا ۲۴ ساعت آینده به منظور انتقال نفت خام صادراتی ایران به مقصد پالایشگاه‌های اروپا در پایانه‌های نفتی خلیج فارس بارگیری می‌شود. برای نخستین‌بار پس از برجام، در ۲۴ ساعت آینده به طور رسمی صادرات نفت ایران به اروپا اتفاق می‌افتد.

 

درخواست بودجه هزار میلیاردی برای مشوق‌های صادراتی
سازمان توسعه و تجارت در برنامه ششم هزار میلیارد تومان بودجه برای مجموع مشوق‌های صادراتی – نقدی و غیرنقدی - درخواست کرده است. اختصاص هزار میلیارد تومان مشوق نقدی و غیرنقدی برای حمایت از تولیدکنندگان در سال ۹۵ پیشنهاد شده است. این پیشنهاد سازمان توسعه تجارت به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارائه شده است که امیدواریم در محتوای بودجه گنجانده شود. متاسفانه به‌رغم در نظر گرفتن برخی مشوق‌های نقدی و غیرنقدی از سوی سازمان توسعه تجارت ایران برای حمایت از بخش صادرات، صادرکنندگان استقبالی از دریافت این یارانه‌ها نداشته‌اند و هم‌اکنون برخی از این ظرفیت‌ها خالی مانده است.