شناسهٔ خبر: 10921777 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه فرهیختگان-قدیمی | لینک خبر

1500 نفر از داوطلبان رد صلاحیت شده مجلس به رقابت انتخاباتی بازگشتند خبرهای غیررسمی حاکی است که قرار است رئیس‌جمهوری از طریق عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور مجددا برای رایزنی با مقامات بلندپایه کشور اقدام کند

تایید مطهری

صاحب‌خبر -

شورای نگهبان بالاخره نظرات نهایی خود را اعلام کرد. هزار و500 نفر از هشت‌ هزار نفری که ردصلاحیت شده بودند، تایید صلاحیت شدند. با این حال چهره‌های اصلی اصلاح‌طلبان همچنان نتوانستند از فیلتر شورای نگهبان عبور کنند. این شورا شنبه نظرات خود را در یک گزارش 800 صفحه‌ای به وزارت کشور اعلام کرد. خبرهای غیررسمی حاکی است که قرار است رئیس‌جمهوری از طریق عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور مجددا برای رایزنی با مقامات بلندپایه کشور اقدام کند.
مجریان و ناظران انتخابات، همگی روز ابلاغ نظرات شورای نگهبان به وزارت کشور را جمعه اعلام کرده بودند. تا ساعت 12 جمعه‌شب هم همه منتظر بودند نتایج بررسی اعتراضات کاندیداها از سوی شورای نگهبان اعلام شود، اما نشد. بالاخره طبق آنچه سیامک ره‌پیک، سخنگوی هیات مرکزی نظارت بر انتخابات گفته است ساعت 4 صبح شنبه گزارش‌هایی از تایید و رد صلاحیت‌شدگان بعد از اعتراض از شورای نگهبان به وزارت کشور ارسال شده است تا وزارت کشور این گزارش را به فرمانداری‌های مربوطه ابلاغ کند. اما حتی تا پیش از ظهر شنبه هم نه کاندیداهای معترض و نه فرمانداری‌ها گزارشی دریافت نکردند. همین تاخیر موجبات دامن زدن به شایعه‌ای در زمینه دستور رئیس‌جمهوری برای جلوگیری از ارسال این گزارش‌ها به فرمانداری‌ها را فراهم کرد.
 ماجرا از این قرار بود که شنبه به دلیل تاخیر وزارت کشور در ارسال گزارش به فرمانداری‌ها خبری در فضای مجازی دست به دست شد. این خبر حاکی است که حسن روحانی به دلیل اینکه در مشهد به سر می‌برد به وزارت کشور دستور داده تا زمان بازگشت به تهران از ارسال گزارش به فرمانداری‌ها خودداری کنند. خبری که بعد از آن حسینعلی امیری، سخنگوی وزارت کشور آن را تکذیب کرد.
 اما یک منبع آگاه در وزارت کشور به «فرهیختگان» گفت چنین دستوری از سوی رئیس‌جمهوری به وزارت کشور و شخص وزیر ابلاغ نشده است و گزارش‌ها حتما تا پایان وقت اداری شنبه به فرمانداری‌ها ارسال خواهد شد، چراکه مهلت اعتراض به این نتایج سه روز است که این سه روز از شنبه محاسبه خواهد شد، بنابراین اگر این گزارش‌ها به دست فرمانداری‌ها و بعد از آن کاندیداها نرسد حق افراد تضییع خواهد شد. از سویی این منبع آگاه در وزارت کشور خبر داد که با وجود ارسال گزارش‌ها رایزنی‌های وزارت کشور با شورای نگهبان به خواست رئیس‌جمهوری تا پایان مهلت اعتراض و اعلام لیست نهایی ادامه خواهد داشت. از طرفی خبرهای غیررسمی حاکی است که قرار است رئیس‌جمهوری از طریق عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور مجددا برای رایزنی با مقامات بلندپایه کشور اقدام کند.
اما بر اساس آماری که سخنگوی هیات مرکزی نظارت بر انتخابات اعلام کرده با بررسی شکایات داوطلبان در شورای نگهبان تعداد هزار و500 داوطلب به آمار 40 درصدی تایید صلاحیت‌شدگان انتخابات مجلس دهم اضافه شده است و با این وجود 6 هزار و 300 نفر برای انتخابات مجلس دهم با یکدیگر رقابت خواهند کرد. علاوه‌بر این آمار هیات نظارت نشان می‌دهد که رقابت هر کرسی مجلس از 16 نفر به 20 نفر افزایش پیدا کرده است. همچنین بر اساس اطلاعیه شماره 5 ستاد انتخابات کشور داوطلبان ردصلاحیت شده از شنبه به مدت سه روز مهلت دارند تا از شورای نگهبان درخواست بررسی مجدد داشته باشند.
اما در این میان شنیده‌ها و اخبار غیررسمی نشان می‌دهد که در این مرحله و بعد از اعتراضات صورت گرفته هم تعداد محدودی از چهره‌های شاخص اصلاح‌طلبان تایید صلاحیت شده‌اند. نام الیاس حضرتی، جواد اطاعت، محمد وکیلی و پروانه مافی در لیست تایید صلاحیت‌شدگان به چشم می‌خورد. اصلاح‌طلبان که تاکنون برای ارائه لیست نهایی تا اعلام نظر نهایی شورای نگهبان دست نگه داشته‌اند، به گفته الیاس حضرتی با ابلاغ گزارش‌ها به فرمانداری‌ها لیست نهایی خود را به‌زودی ارائه خواهند داد.
از طرفی اصلاح‌طلبان که در رقابت دهمین دوره مجلس از حضور بسیاری از چهره‌های سرشناس خود محروم شده‌اند در چند روز اخیر در ستاد انتخاباتی‌شان مشغول مصاحبه با افرادی هستند که پیش از این رزومه‌شان را برای شورای‌عالی سیاستگذاری انتخابات ارسال کرده‌اند. خبرها حاکی است که الهه کولایی، حسین کمالی و محمدرضا عارف مصاحبه با اصلاح‌طلبان ناشناس را انجام می‌دهند و از آنها درباره مانیفست اصلاحات سوالاتی پرسیده می‌شود.
علاوه‌بر اینکه شنیده شده گزارش‌های ارسالی به فرمانداری‌ها 800 صفحه تدوین شده است و نشان می‌دهد که هیچ‌کدام از چهره‌های اصلاح‌طلب سرشناس باز هم در این مرحله تایید صلاحیت نشده‌اند و تنها برخی چهره‌های ناشناس صلاحیت‌شان محرز شده و به ادامه رقابت بازگشته‌اند. اخبار غیررسمی حاکی است که در برخی شهرستان‌ها با تایید صلاحیت اصلاح‌طلبان کمتر شناخته شده و تایید صلاحیت تنها یک اصولگرا مشکل تعدد کاندیدا، البته از میان افرادی کمتر شناخته‌شده هم در شهرستان‌ها برای اصلاح‌طلبان محتمل شده است.

غیررسمی‌های انتخاباتی
 شنیده‌ها از رد صلاحیت مرتضی اشراقی، نوه امام(ره) از سوی شورای نگهبان با وجود اعتراضات و رایزنی‌ها خبر می‌دهد.
 شنیده می‌شود که از میان کاندیداهای اصلاح‌طلب هیچ چهره شاخصی به‌ویژه در شهرستان‌ها تایید نشده است. البته در این میان نام الیاس حضرتی، مجید فراهانی، پروانه مافی و محمد وکیلی در میان تاییدصلاحیت‌شدگان به چشم می‌خورد.
 شنیده می‌شود که اصلاح‌طلبان قصد دارند تا زمان آغاز تبلیغات که از صبح روز
30 بهمن آغاز می‌شود فهرست نهایی را اعلام نکنند و تا پایان مهلت داده شده برای بستن فهرست دست نگه دارند.
 شنیده می‌شود جمعی از جوانان هوادار جبهه پایداری در قم از وحید یامین‌پور خواسته‌اند اگرچه چهار کاندیدای اصولگرا در این شهرستان حضور دارند اما انصراف ندهد.
 محمدجواد حق‌شناس، مهدی نادمی، سجاد سالک، فاطمه راکعی، محمد اشرفی‌اصفهانی، فاطمه هاشمی، رسول منتجب‌نیا، محسن رهامی، محسن مهرعلیزاده، علی صوفی، محمود میرلوحی و فاطمه مقیمی هم شنیده می‌شود که صلاحیت‌شان مجددا تایید نشده است.
 شنیده می‌شود که محسن روح‌الامینی نماینده محسن رضایی و مهدی ذاکری در شورای ائتلاف اصولگرایان به فهرست بسته شده در این شورا و عدم حضور اصولگرایان از طیف مورد نظرشان اعتراض کرده‌اند و همین موضوع تایید رسمی و قطعی فهرست منتشر شده را فعلا به تعویق انداخته است.
 اخبار رسیده حکایت از این دارد که تعداد نمایندگان فعلی مجلس که در این مرحله هم صلاحیت‌شان تایید نشده است به 17 نفر رسیده است. ارسلان فتحی‌پور، عباس رجایی، کمال‌الدین پیرموذن، حبیب برومند، احمد شوهانی، حمید رسایی، سعید انصاری، فتح‌الله حسینی، عبدالله مقیمی، حامد قادرمزی، حمیدرضا پشنگ، روح‌الله بیگی، رمضان شجاعی‌کیاسری، محمد‌مهدی پورفاطمی، صفر نعیمی‌رز، حسن تامینی  و سید‌مهدی موسوی‌نژاد از افرادی هستند که در فهرست رد صلاحیت‌شدگان قرار دارند.

نظر شما