نخستين روز اكران فيلمها در جشنواره فيلم فجر و در كاخ جشنواره با حاشيههايي همراه بود. همچنين نشستهاي نقد و بررسي فيلمها كه طبق برنامهريزي صورت گرفته امسال روز بعد از اكران فيلمها برگزار ميشود. در ادامه نگاهي به تمامي اين حواشي داريم.
نخستين نشست خبري با 30 دقيقه تاخير آغاز شد. مريلا زارعي بازيگر فيلم «گيتا» در نشست خبري اين فيلم از همكاري با كارگردانهاي فيلم اولي ابراز خرسندي كرد و گفت: «اين همكاري برايم جذاب است چون براي بازيگر چالش به بار ميآورد، البته سختيهاي خاص خود را دارد. نگاه و حس زنانه اين فيلم، مرا به بازي كردن در آن ترغيب كرد و به لحاظ حسي، خيلي با فيلم درگير شدم. بهطوري كه بعد از دو، سه ماه همچنان با آن درگير بودم.»
در نشست خبري «نيمهشب اتفاق افتاد» به كارگرداني تينا پاكروان عوامل اين فيلم با انتقاد از شكاف ميان تلويزيون و سينما گفتند. پاكروان درباره عدم حضور عوامل فيلم در برنامه سينماي ايران گفت: «ما بايد همه كنار يكديگر بايستيم كه چقدر خوب است اين اتفاق در جشنواره بيفتد. نبايد سينما و تلويزيون را از هم منفك كرد. سينماي ايران بدون حمايت تلويزيون نميتواند سرپا بايستد و تلويزيون ايران هم اين نياز متقابل را دارد. »
نشست خبري فيلم «نقطه كور» به كارگرداني مهدي گلستانه با حضور عوامل فيلم برگزار شد. كارگردان اين فيلم با انتقاد شديد از شركت ملي نفت اظهار داشت: «در فيلمنامه اول ما شخصيت خسرو در فيلم؛ جوشكار زيرآب در يك شركت نفتي بود. چراكه روانشناسان تاكيد داشتند اشخاصي كه در ميانه آب هستند و هيچ راه ارتباطي با خانواده ندارند دچار شكها و برخوردهايي ميشوند. متاسفانه شركت ملي نفت چهارماه با ورودهاي بيسوادانه خود به متن صرفا باعث اذيت و آزار شد.»
نمايش فيلم «برداشت دوم از قضيه اول» به كارگرداني پويان باقرزاده در كاخ جشنواره در شرايطي نمايش داده شد كه سيستم صوتي سالن نمايش فيلم با مشكل همراه شد و كارگردان تمام مدت نمايش فيلم به دنبال مسوول صدا يا مسوولان جشنواره براي حل اين مشكل بود كه به نتيجه هم نرسيد.
فيلم «گيتا» به كارگرداني مسعود مددي به دليل بروز مسائل فني فيلم با تاخير اكران شد. بعد از حضور مهمانان در سالن نمايش و با شروع تيتراژ فيلم، مسعود مددي روي سن و جلوي پرده سينما رفت و اعلام كرد تا فيلم را قطع كنيد و بعد بيان كرد كه هنوز عوامل فيلم داخل سالن نمايش نيامدهاند. اين فيلم سينمايي نيز در طول اكران با مشكلات صوتي بسياري همراه بود كه اعتراض كارگردان را به همراه داشت. مسعود مددي، كارگردان فيلم گيتا از پيش اعلام كرده بود كه نسخه نهايي فيلم هنوز آماده نيست و نميتواند در روز اول جشنواره به نمايش گذاشته شود.
هر سال در كاخ جشنواره فيلم فجر، دبير جشنواره از همان روز نخست در اين كاخ حضور پيدا ميكند و مستقيم به مسائل و مشكلات رسيدگي ميكند. اما محمد حيدري، دبير اين دوره جشنواره در طبقه اصلي ديده نشد و گويا حضور نداشت. البته بهروز غريبپور به عنوان مدير كاخ جشنواره در طبقه اصلي حضور داشت. همچنين سيدصادق موسوي، مدير روابط عمومي نيز در كاخ جشنواره بود.
غيبت دبير سيو چهارمين جشنواره فيلم فجر در مراسم افتتاحيه بخش پوستر و عكس در روز نخست جشنواره فيلم فجر در كاخ مردمي هم سوال برانگيز بود. وي همچنين در مراسم فرش قرمزهايي كه در كاخ مردمي (پرديس ملت) برگزار شد، حضور نداشت.
حضور هنرمندان و سينماگران در كاخ جشنواره همراه با نمايش فيلمها از سانس 18:30 پررنگ شد و براي فيلمهايي چون «گيتا»، «نقطه كور» و «نيمهشب اتفاق افتاد» صفهايي در برج ميلاد شكل گرفت.
از كاخ جشنواره
صاحبخبر -